Een pluizenbos is nooit helemaal te voorkomen als je haar meer vocht bevat dan de buitenlucht.

02:08 - 01:17
luistertijd 02:08 - leestijd 01:17

Een pluizenbos is nooit helemaal te voorkomen als je haar meer vocht bevat dan de buitenlucht. En zodra het buiten weer kouder wordt (komt eraan….) doemt het probleem weer op. Zonde, zeker als je net je haar fijn gestyled hebt. Dit zijn de nieuwste producten die je problemen -deels- moeten kunnen oplossen:

De hydratelijn van Indola’s Innova bevat een shampoo, conditioner en een mousse treatment. De conditioner hoef je niet uit te spoelen, de mousse is een treat die je 5 tot 10 minuten laat intrekken. De vochtbalans van het haar wordt hersteld waardoor de kan op pluizen afneemt. De mousse geeft een lichtgewicht treatment en is dus ook geschikt voor fijn haar. 150 ml kost 13,45 euro. te koop bij de kapper.

L’Oreal Paris StudioLine presenteert Silk & Gloss met micro zijdevezels voor veel glans en zachtheid in je haar. De lijn is er in drie programma’s: voor meer volume, voor extra steil haar en voor krullen. Met name de krullenserie is uitermate geschikt om pluizen eronder te houden. Er is een mousse en een spray. Tip van Hildo: je kunt de spray zo op je haar laten drogen, je kunt daarna de föhn pakken, of kneed je bijna droge haar met je vingertoppen in model. prijzen vanaf 4.65 euro.

Heb je een hekel aan de golfslag in je haar, en wil je per se super steil haar? Het kappersmerk Chi heeft een nieuwe steiltang (ja letterlijk steil….) uitgebracht. De Chi Ionic Single Pass Ceramic Hairstyling Iron (phew…what is in a name!) bestraalt je haar met infrarood licht, en met een warmteintensiteit die diep in het haar moet kunnen doordringen, voor de bestel steilheid ever…De platen zijn van hoogwaardige keramische kwaliteit. Tijdens het gebruik komen ook negatieve ionen vrij die bijdragen aan een mooiere glans van het haar. 149 euro, distributeur Farouk Systems. Geadviseerd wordt om wel een warmtebeschermende lotion te gebruiken.

Lees ook