Deze winter zien we een prachtige look met vergrijsde bruintinten en natuurlijk grijs tot mauve varianten.

02:32 - 01:31
luistertijd 02:32 - leestijd 01:31

Deze winter zien we een prachtige look met vergrijsde bruintinten en natuurlijk grijs tot mauve varianten. Heel soft en warm, alsof je een voile van uberluxe kasjmier over je gezegd hebt gelegd. Volgens make-up artist Aaron de Mey, van Lancome, zijn het ook de kunstzinnige kleuren waarmee schilders hun portretten het liefst maken.

Chocola, beige, roze, taupe, zonnig bruin….noem de kleuren maar en ze worden deze winter gebruikt in de make-uplooks. Het fraaie tinten waarmee het gezicht schaduwen krijgt, waarmee heel subtiel met licht en donker gespeeld kan worden. Oops, terwijl we dit opschrijven realiseren we ons ook dat je dan wel degelijk handig met de kwast moet zijn, om dergelijke schakeringen te kunnen maken op je gezicht.

Maar make-upartists zijn er weg van, deze kunst-tekenaars en -schilders in de dop.  Het is chic, vrouwelijk, sereen. Niets vrolijkheid nee, dat bewaar je maar weer voor volgend jaar voorjaar, als de kleuren echt super gaan knallen (wees gewaarschuwd:-)). Dit is het seizoen om te minimaliseren. In de collecties van Lancome zitten bronze kleurige en bleekroze lipsticks al dan niet met een glimmertje. En voor de ogen schakeringen met grijs tot donker taupe tot chocolade bruin. Bij Chanel vinden we een palet van roze en taupe, voor de ogen. Prachtig te combineren met soft pink voor wangen, een waasje voor de ogen (in combi met het zachte bruin) en natuurlijk voor de lippen.  Eigenlijk gaat het om kleuren die ook van nature in je huidtint te vinden zijn, zegt De Mey.

Een enkele make-upartist verwijst met respect naar de kleurkunsten van wijlen Kevyn Aucoin die in 1984 voor het eerst grootschalig met nudecolours kwam om het gezicht op subtiele manier verfraaiien. Kevyn heeft ook een van de meest beroemde make-upboeken over shaping ooit gemaakt. Het prijkt nog altijd trouw in de boekenkast op ons kantoor.

De Mey benadrukt dat het de kunst is om met verschillende texturen te spelen: mat met glans, poederig met glitter, om de make-up een frisse uitstraling te geven en hem zo 3D mogelijk te houden, om te voorkomen dat de zachte tinten je uiterlijk vervlakken.

Van boven naar onder in resp. volgorde:

Lancome French Coquettes + Chanel Les Contrastes

Lees ook:

Lees ook