shop Chanel Les Beiges Eau de Teint zomerfoundation Chanel Eau de Teint foundation heeft een ultrafijne, waterachtige geltextuur. Fraaie glow, subtiel tint, verkoelend. Bekijken We hebben het afgelopen jaar voorzichtig maar gestaag kennis kunnen nemen van nieuwe, hetzij zeer ingewikkelde, biologische inzichten over de werking van onze huid. Zo wat de hele fabriek met al haar […]

04:32 - 02:43
luistertijd 04:32 - leestijd 02:43

We hebben het afgelopen jaar voorzichtig maar gestaag kennis kunnen nemen van nieuwe, hetzij zeer ingewikkelde, biologische inzichten over de werking van onze huid. Zo wat de hele fabriek met al haar werkmaatjes is inmiddels wel in kaart gebracht. We weten nu welke werklui welke taken uitvoeren, wie de lijntjes naar de koningin van de huidcellen in handen hebben en hoe we de majesteit kunnen trachten te beïnvloeden. Genwetenschap, ook wel genomics of zelfs beauty-genomics genoemd – om de deur naar cosmetica open te houden en de huidverbetering.

L’Oréal kwam met spraakmakende inzichten over genen, stamcellen en de huid, maar Christian Dior was de eerste – dat moet gezegd. Cosmetisch chemici willen tot het hart van de celontplooiing doordringen om zo de ware huidveroudering proberen een halt toe te roepen. In theorie is het werkelijk prachtig, in het petrischaaltje ook nog, maar daarna….in de fles, en op de huid? Dan verbleekt de technologie al enigszins, maar dan komen hoop, geloof en liefde voor het merk weer om de hoek kijken, en voila: je bent verkocht!

Ondanks het voor ons allemaal verschrikkelijk moeilijk is de feiten bloot te leggen om te kijken wat er nou stand houdt van een verhaal en een werking, blijven we vooral voelen en ruiken: smeer het goed, geeft het optisch een mooi effect, ruikt het lekker, gaat mijn huid er niet van jeuken? Is de verpakking mooi?

Wij kennen inmiddels heel wat vrouwen die weg zijn van het Italiaanse huidverzorgingsmerk Collistar, en terecht. Fijne emulsies met een goed huidgevoel. Collistar heeft oog voor nieuwe technieken en hoe zeer ze vaak ook in voor ons onbegrijpelijk Italiaans beautyjargon (op de verpakking) worden vermarkt – wie even doorzet, doorleest en doorsmeert, wordt blij, zo horen wij.

Collistar heeft de stamcel en het genenverhaal ook opgepakt. In het nieuwe serum, de Lifting Effect Vials, zitten stamcelletjes uit Edelweiss (nee, niet uit appels, maar dus wel uit eveneens een Zwitsers gewas…). Het product is een instant remedie om de huid op te peppen. De formule bestond al, maar is nu verbeterd, dankzij Edelweiss. De stamcellen uit deze plant zouden het vermogen moeten hebben om de afbraak van collageen af te remmen – dit is dan het lange termijn effect. De instant lift wordt vooral verkregen uit een speciale film die de huid lift en lijntjes gladstrijkt. Voor een extra verzorgend gevoel is er vitamine B12 en een micro alg aan toegevoegd. Een ampul onder de make-up en je bent de hele avond het vrouwtje, belooft Collistar! 6 stuks a 1,5 ml kosten 31,70 euro. Proberen maar.

Het Perfection Serum is de zware dame die echt probeert in te werken op genen. In dit geval genen die betrokken zijn bij de productie van collageen, zo lezen we. Sterker nog, op de voorloper ervan: waaruit het voorkomt: de fibroblasten.  Hoe dat proces in zijn werk moet gaan, wordt er helaas niet bij verteld. Waar het complex (zoals men het noemt) behalve peptiden nog meer uit bestaat, weten we ook niet. Wellicht ook stamcelletjes uit Zwitserland? Maar goed, dit is de backoffice zullen we maar zeggen. Frontoffice staan drie peptiden paraat voor de mooie presentatie. Eén peptide probeert eiwitten op de hoornlaag in zo goed mogelijke conditie te houden, waardoor de hoornlaag soepel blijft aanvoelen, de andere twee willen net iets dieper in de opperhuid gaan om de laagjes aldaar soepel en bij elkaar te houden. Onthou maar dat peptiden your best friend zijn, ze hebben het vermogen vrijwel instant, hetzij op oppervlakkig niveau en tijdelijk, de presentatie van je gezichtshuid te optimaliseren. Het product kan zowel zelfstandig als onder de dagcreme gebruikt worden, en is geschikt voor alle leeftijden. Collistar belooft dat je wordt beloond met een huid die direct gladder aanvoelt en straalt, met een zijdeglans. Kijk, en dat is in de meeste gevallen toch de belofte die de consument over de streep trekt: if it feels good, it is good! 50 ml kost 77,80.

Lees ook:

 

Lees ook