Een creme die de antioxidant levels van de huid aanvult

04:46 - 02:51
luistertijd 04:46 - leestijd 02:51

emerginc protocell

Emerginc Protocell dagcreme

Aangezien ik geïnteresseerd ben in een betaalbare stamcelcrème ben ik blij verrast dat ik van het Amerikaanse cosmeceuticalsmerk EmerginC, zowel de Protocell Face cream als de Protocell Eye cream mag uitproberen. Sinds kort brengt distributeur Skinnovators dit merk op de Nederlandse markt. Over de werking van stamcel crèmes verscheen al eerder een uitgebreid achtergrondartikel op Beautyjournaal. En dit heeft me nieuwsgierig gemaakt.

Passend bij het duurzame beleid dat het bedrijf hanteert zijn de verpakkingen op een fraaie manier sober, halfdoorzichtig met een zilveren dop. De oogcrème zit in een handig pompje waarin geen crème achterblijft.

EmerginC claimt dat beide Protocells actief de tekenen van de ouder wordende huid bestrijden door middel van de volgende ingrediënten: Appelstamcel complex (PhytocellTec™ Malus Domestica; stimuleert de celdeling en vertraagt de veroudering van de huidcellen. Rimpelopvullend effect door hyaluronzuur. Vitamine B5 en arganolie (rijk aan vitaminen, mineralen, lipiden en antioxidanten) werken vochtinbrengend en de hoge concentraties tocoferolen uit arganolie en groene thee beschermen tegen oxidatie en vrije radicalen. Andere actieve ingrediënten zijn appelzaadolie,- schil en extract, jojoba-, argan- en olijfolie en cactusextract.

Rona concludeert:

De facecream is romig, smeert makkelijk uit en trekt snel in. De geur doet me aan aarde denken, natuurlijk en werkzaam. In de oogcrème zit af en toe een klontje, niet hinderlijk het behoeft alleen iets meer insmeren voordat ze samensmelten met de huid.

Beide anti-aging producten bevatten dus appelstamcellen gecombineerd met vet- en vochtinbrengende ingrediënten. Gezien het feit dat er veel verzachtende stoffen in zitten, ben ik verbaasd dat mijn huid vanaf het eerste gebruik zo strak aanvoelt. En niet alleen voelt het zo, het is zeker rond de ogen en op de wangen ook te zien. Het kan wel gebeuren dat een crème uiteindelijk te mager voor mijn huid is, te weinig verzorgend, maar dit strakke gevoel is voor mij geheel nieuw. Het gevoel is zo onaangenaam en lijkt bovendien eerder erger dan minder te worden, dat ik begin te twijfelen of het niet een product is dat eigenlijk met iets anders gecombineerd moet worden.

Ik neem contact op met Skinnovators waar serieus met me mee wordt gedacht. Deze ‘klacht’ hebben ze nog nooit gehoord hebben (ook niet bij EmerginC in Amerika dat geconsulteerd wordt) en men  adviseert door te gaan om te zien of de huid zich aanpast. Wellicht moet mijn huid wennen aan de zeer hoge concentraties anti-oxidanten die beide Protocells bevatten. Anti-oxidanten zijn in principe zuren, en bij het aanbrengen daarvan op de huid ontstaat een licht indrogend effect.

‘Mijn huid voelde in het begin te strak aan, maar na een maand stug doorsmeren is dit weg en zie ik een mooi egaal huidresultaat. Toch blijft comfort belangrijk, daarom wissel ik de producten nu af met een ander merk.’

Ook is het mogelijk dat dit gevoel veroorzaakt wordt door de verstevigende werking of door het (erg) warme weer waardoor de huid toch al veel vocht verliest. Ik vind dat je een product minstens vier tot zes weken moet gebruiken voordat je er een oordeel over kan geven (tenzij je erg rare reacties krijgt natuurlijk). In de tussentijd krijg ik een paar Hydra Repair capsules opgestuurd voor extra hydratatie (die zijn werkelijk heerlijk) maar om de test niet te beïnvloeden heb ik die tijdens de testperiode maar twee keer gebruikt en dan alleen nog ’s nachts.

Ik ben stug doorgegaan met dag en nacht smeren en na een week of vier begint zowaar het strakke gevoel te verminderen en mijn huid te stralen. Mijn huid heeft meer glans en spankracht en de structuur lijkt fijner. Een vriendin die terugkomt van een erg lange vakantie vraagt direct: ‘Wat ziet je huid er goed uit, wat gebruik je?’ Zowel de Face- als de Eyecream gebruik ik nog steeds dagelijks maar combineer het nu overdag vaker met een hydraterend product dat ook een SPF-factor heeft en dat bevalt prima. Nadat ik dus bijna letterlijk even door de zure appel (stamcel) en wellicht de anti-oxidanten heen heb moeten bijten ben ik nu gezien de staat van mijn huid zeer tevreden met beide producten. Ik gebruik ze nu afwisselend met andere producten. Omdat ik uiteindelijk ook van mening ben dat niet alleen het effect maar ook het huidgevoel belangrijk is bij cosmetica.

 

Lees ook