shop Australian Bodycare Heel Repair voetcrème Onovertroffen en zo betaalbaar! Deze hielencrème met maar liefst 25% urea houdt de kloofjes echt onder controle. Urea is de beste stof die we kennen hiervoor en nog niet eerder kwamen we een product tegen met zo’n hoog percentage. We zijn om. Dit is een toppertje. Bekijken Pascaud Repair […]

08:11 - 04:54
luistertijd 08:11 - leestijd 04:54

Pascaud Repair Complex, een prachtige creme voor de nazomer als de huid moet herstellen van de blootstelling aan veel en fel zonlicht. Zowel ik als make-upartist Lydia le Loux zijn er fan van. De herstellende creme zit boordevol foliumzuur, ofwel vitamine B11, met een hoogwaardige biologische activiteit. Foliumzuur ondersteunt de reparatiemechanismen in de huid, of beter gezegd: het ondersteunt de enzymen die bij de herstelwerkzaamheden betrokken zijn. Verder zit erin: schizophyllan van biologische oorsprong. Een polysacharide afkomstig van de gelijknamige paddestoel. Schizophyllan stimuleert de celvernieuwing en voorkomt ’transepidermal waterloss’ en ook dat UV-stralen het immuunsysteem aantasten. Het voorkomt schade, maar heeft ook een intensief herstellende werking. Verder zit erin: vitamine B6 en B12, betaglucan, vitamine B-complex, squaleen uit olijfolie, teunisbloem en betaïne. Vocht- en vetherstellende stoffen. Er zitten geen parabenen in, de parfumering is allergeenvrij. Het pompje zorgt voor een luchtdichte verpakking. 30 ml kost 69,50. Het is een ideaal anti-agingproduct, ik gebruik hem ’s nachts. Mijn huid is in goede conditie, voor mij was vooral de voedende en verzachtende eigenschap erg belangrijk na de zomer, omdat mijn huid door zoveel zon-blootstelling (vakantie) ruwer en droger was geworden.

Clinique All about eyes serum De-Puffing Eye Massage. Hoewel ik altijd zeer sceptisch tegenover oogcremes sta – simpelweg omdat ze bij mij nog nooit hun beloften over wallen en kringen vermindering hebben waargemaakt (behalve ooit Eylisse van Joelle Ciocco – na overigens een drie tot vier weken gebruik- zag ik ineens geen wallen meer) vind ik dit een sympathiek product. 15 ml voor 29 euro, een handige rollerstaaf die makkelijke opbrengt, een verfrissend gevoel geeft, niet plakt, de huid soepel huid en prima functioneert onder make-up. Of mijn kringen of wallen minder worden kan ik niet bevestigen tot nu toe, maar gek genoeg pak ik hem elke ochtend en avond weer. Er zit dus toch wel magie in! Er zit ondermeer cafeine in, dat natuurlijk bekend staat om de vochtafdrijvende werking. Volgens Clinique kun je hem ook gerust overdag over je foundation heen nog eens aanbrengen. Laten we dat nou juist nog niet geprobeerd hebben….leuk, hoe een product je bezig kan houden:-)

La Roche Posay Lipikar Huile voor bad en douche. Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat het Franse merk La Roche-Posay een favoriet is. Doeltreffend, zacht voor de huid, betaalbaar en absoluut effectief zonder poetische onbereikbare claims. De reinigende werkstoffen zijn geselecteerd op maximale tolerantie. Het product is vrij van zeep, kleurstoffen en parabenen. Er zit niacinamide om de huidbarrière te herstellen en het trekkerige gevoel te kalmeren en karitéboter voor aanvulling van de broodnodige vetstoffen.
Niets is belangrijker dan je huid gezond houden, als hij al gezond is, of als hij hulp daarbij nodig heeft. Daarom besteden we ook regelmatig aandacht aan de geschonden huid zoals bij eczeem. Bekijk onze film nog maar eens hierover, en lees deze reportage over eczeemklasjes voor kinderen. Hoewel mijn eigen dochter een heel gezonde huid heeft, ben ik vanaf dat ze geboren was altijd heel voorzichtig geweest met het gebruik van cosmetica voor bad en smeren. Als ik al iets gebruikte, was het een product met een inci-lijst waar hooguit drie stoffen opstonden: hoe minder hoe beter. Deed ik haar hooguit 1x per week in bad en ook nu gebeurt dat niet vaker dan 2x per week. Ik was haar verder gewoon aan de kraan. Van hele sobere producten ben ik inmiddels wel overgestapt naar iets cosmetischer producten en is ook voor haar La Roche-Posay favoriet: met name de badolie. De Lipikar lijn is speciaal voor de extreem droge lichaamshuid en heeft sterk terugvettende eigenschappen. Overbodig allergene stoffen zitten er niet in. De olie heeft een onwaarschijnlijk lekker parfum (= met de minst irriterende geurstoffen) en laat op de huid van mijn dochter een subtiele finish achter. Haar huid voelt heerlijk zacht aan en blijft nog even lekker nageuren. Het is een badolie waar we allebei hebberig van worden: om het gevoel, en de geur.

Face Stockholm Foundation ontdekte ik vorige week toen visagiste en distributeur Susan Hoffman ermee langskwam bij ons. Het is internationaal al langer een bekend visagistenmerk, ook ooit in Holland te koop geweest en weer weggegaan, maar dan nu toch weer terug. Susan timmert hard aan de weg om verkoopadressen te krijgen en wij vinden ook dat dat moet gebeuren! Dit is een ge-wel-dig merk! Vooral die foundations, poeders en concealers vind ik helemaal top. Ik probeerde de Liquid Foundation in de kleur cream en zag onmiddellijk hoe mooi de kleur met mijn huid versmolt, hoe ontzettend fijn de structuur van de foundation is, hoe onzichtbaar hij op mijn huid werd terwijl die prachtige teint behouden bleef, en…..hoe hij na uren nog een mat effect behield, zonder die poederachtigheid alsof het erop ligt. Omdat Susan de complete koffer bij me had achtergelaten kon ik ook wat experimenteren met het camoufleren van mijn mega kringen. Ik kreeg de ultieme mix zowaar te pakken:  veel highlight yellow erop, in laten trekken, dan uitsmeren. Foundation in cream kleur er (lichtjes) over heen (en over rest van het gelaat), en afwerken met Picture Perfect Foundation in kleur E (wat roze, zodat het lichte en gele eraf ging). Wow, weg kringen. Er zat veel op, maar door de mooie substanties en kleuren zag je het niet eens. Love it….

Mona di Orio Les Nombres d’Or Musk, opgebouwd uit Neroli- Angelica, Rose – Heliotrope, Absolu Tonka Bean – Precious Musks. Die lieve, rebelse, onafhankelijke Mona, het is altijd weer een plezier om haar te ontmoeten. en dat gebeurde dan ook deze week spontaan op het prachtige kantoor van haar businesspartner Jeroen d’Oude Sogtoen, waar we op dat moment een makeupfilm opnamen met Lydia le Loux : hij heeft een prachtige lichte locatie aan het IJ in Amsterdam! Na afloop nog even lekker gezeten met Mona die deze week in Nederland is om haar nieuwste parfumserie Les Nombres d’Or te presenteren (te koop bij Skins cosmetics). Een nieuwe selectie die de illusie geeft opgebouwd te zijn uit enkelvoudige, herkenbare ingredienten zoals Musk, amber en leer, maar schijn bedriegt: het zijn prachtige, mooi opgebouwde parfums waarin meer dan 1 geurstof zit! Mijn favoriet is haar Musk, een mooi uitgebalanceerd parfum met niet alleen musk, maar ook roos, heliotroop, absolu tonka boon, neroli en angelica. De warme, zwoele musk krijgt dankzij de roos en de neroli een bloemige frisheid, echt dauwachtig, terwijl de tonkaboon voor een romige omlijsting zorgt. Een avontuur, is ook dit parfum weer, zoals al haar parfums. Op mijn vraag waarom ze nu een serie maakt rond enkelvoudige ingredienten vertelt ze eerlijk dat de gemiddelde consument het heel moeilijk vindt om complex samengestelde parfums te kopen. ‘Consumenten zijn niet gewend in hun geurzintuig te duiken, zich te verdiepen in wat ze ruiken, mee te gaan op de geurreis van het parfum. Ze willen het het liefst zo eendimensionaal mogelijk op een presenteerblaadje aangereikt krijgen, zonder hun zintuigen te hoeven aanspreken. Met haar nieuwe serie met de eenvoudige naamgeving, raakt ze al direct het associatieve vermogen van de consument: iedereen weet hoe musk, amber of leer ruikt, dus ben je al een stap dichterbij. Dat het parfum uiteindelijk toch nog een geurreis wordt, is dan een plezierige verrassing achteraf, waarmee we toch laten zien hoe uniek onze parfums zijn.’Mooi gezegd Mona, en proficiat!

Lees ook:

Lees ook