shop Refectocil wenkbrauw- en wimperverf Deze wenkbrauw- en wimperverf is een supervoordelig alternatief als je geen geld of tijd hebt om het professioneel te laten doen. Het werkt perfect en heel secuur. Bekijken Het fenomeen stress is heel moeilijk te definiëren, omdat het iets subjectiefs is. Vraag aan twintig mensen hoe stress hun leven beïnvloedt […]

03:24 - 02:02
luistertijd 03:24 - leestijd 02:02

Het fenomeen stress is heel moeilijk te definiëren, omdat het iets subjectiefs is. Vraag aan twintig mensen hoe stress hun leven beïnvloedt en ze geven twintig verschillende antwoorden. Symptomen van stress verschillen per persoon, van zweten en hoofdpijn tot pijn op de borst, vermindering van eetlust, spanning en opvliegers, om er maar even een paar te noemen.

Stress wordt meestel gezien als iets negatiefs, terwijl we wel een gezonde dosis stress nodig hebben om productiever te worden. Het echte probleem is als stress ons leven over gaat nemen, iets wat we vandaag de dag steeds meer tegenkomen. Dr. Murad heeft veel onderzoek gedaan naar stress en de invloed van stress op onze gezondheid en de gezondheid van de huid. Dr. Murad publiceerde veel onderzoek over de continue vorm van stress waaraan wij dagelijks worden blootgesteld, namelijk ‘cultural stress’.

Cultural stress lijkt heel erg op gewone stress. Het is doordringend en net zoals gewone stress, episodisch. Het ‘episodisch geheugen’ is het geheugen voor gebeurtenissen die in het verleden hebben plaatsgevonden. Files bijvoorbeeld, geven bijdrage aan cultural stress. Negatieve media 24 uur per dag, 7 dagen per week en de constante bereikbaarheid zijn andere voorbeelden van cultural stress, het dringt door in ons dagelijks leven.

De geboorte van cultural stress

Cultural stress begon ons leven binnen te dringen in midden jaren 80 toen we meer technisch onderlegd werden en koopkrachtiger. Met het internet, Blackberries en mobiele telefoons zijn we 24 uur per dag, 7 dagen per week verbonden met de wereld en krijgen veel minder slaap. Ons slaaptekort heeft in de US in 2005 geresulteerd in 42 miljoen recepten voor slaapmiddelen en om wakker te blijven, $9,2 miljard aan koffie. We maken op het werk ook meer uren en eten steeds slechter. Lange werkdagen en lange reistijden, betekenen vaak minder tijd om thuis te koken.

Culturele stress en het brein

Ongeveer 50% van het menselijk brein is gemaakt van goede vetten. En deze zijn van wezenlijk belang om haar goed te laten werken. Als we meer fastfood zouden eten, worden onze hersenen ondervoed en krijgen steeds meer mensen last van depressie en worden vergeetachtig. De Universiteit van Pittsburg vermeldt dat een hoog level van Omega 3 vetzuren de periodes van depressies aanzienlijk zullen verminderen door het bouwen van meer grijze massa in het gebied van de hersenen, daar waar de depressie zit. Ze zijn er ook achter gekomen dat een tekort aan Omega 3 het geheugen schaadt. Omega 3 zit onder andere in zoals die in koudwater vis, lijnzaad, olijfolie en rauwe walnoten.

Dr. Murad beschouwt het als zijn levensdoel om zoveel mogelijk mensen te adviseren over goede voeding en om cultural stress onder controle te krijgen. En is volgens dr. Murad net zo belangrijk als goede huidverzorging. Een spa is een ideale omgeving om te leren onze uiterlijke, innerlijke en emotionele gezondheid te verbeteren. Dit komt door een atmosfeer te bieden zonder mobiele telefoons, PDA’s, televisie en kranten. Een spa biedt een heiligdom voor onze klanten om te kunnen ontspannen en verjongen.

(ADV betekent advertorial).

Lees ook over dr. Murad:

Lees ook