shop Novexpert Expert Anti-Aging Eye Contour creme ‘Deze oogcrème heeft het hoogst aantal ingrediënten en elke stof wordt helder uitgelegd. Dat vind ik erg prettig. De substantie is erg prettig, net als het parelmoer effect, voor direct effect. In dit product heb ik vertrouwen.’ Bekijken Dove is deze zomer uitgekomen met een geheel nieuw hydratatieconcept. […]

01:35 - 00:57
luistertijd 01:35 - leestijd 00:57

Dove is deze zomer uitgekomen met een geheel nieuw hydratatieconcept. Het is gebaseerd op de krachtig vochtbindende stof glycerine, maar er is iets aan toegevoegd.

Wij smullen van dit soort inzichten. Glycerine is in staat om vocht uit de omgeving aan te trekken en zo de huid te helpen bij de hydratatie. Het wordt daarom in heel erg veel cosmetica gebruikt. Maar glycerine op zich heeft ook een nadeel: het zakt sneller dieper in de huid (lees stratum corneum), waardoor dat buitenste laagje weer snel droger aanvoelt.

Het was ons ook al eens opgevallen met een creme van een ander beroemd massmarket merk. Het voelde toen aan alsof de huid de creme volledig opzoog en wij dus echt dikke lagen geen smeren om dat maar te voorkomen. De pot was zo leeg. Nu een paar jaar laten snappen we pas hoe dit kan. Jammer dat men dat toen nooit heeft uitgelegd.

Dove heeft voor de lichaamsverzorgingslijn Visible Effects het glycerine gebonden aan ondermeer glycerol quats. De hydraterende bestanddelen werken nu door de gehele huidlaag heen, waardoor dat droge gevoel weg is. Slim!

Mail, en win een pakket!

Lees het DOVE minimagazine en doe mee met de mail & win actie (op pagina 3). Iedereen komt voor een pakket in aanmerking (je mag 1x inschrijven). Mooie kans dus.

Onze visual designer Joost la Housse heeft ook dit minimagazine weer vormgegeven.

Lees ook