shop L’Oréal Professionnel Serie Expert Color 10-In-1 multipurpose spray Geweldige blow-dry spray die je haar glad maakt, de kleur intensiveert en een mooie glow geeft! Geen dof haar meer! Bekijken Alleen al dat smaragdgroene flesje doet je hunkeren naar het elixer dat erin zit. En omdat we weten dat Helena Rubinstein zich tegenwoordig graag op […]

03:46 - 02:16
luistertijd 03:46 - leestijd 02:16

Alleen al dat smaragdgroene flesje doet je hunkeren naar het elixer dat erin zit. En omdat we weten dat Helena Rubinstein zich tegenwoordig graag op high technologie laat voorstaan, zijn we ook nu weer razendbenieuwd. Een serum, een pipet, groene technologie, ongekende hydratatie, volume teruggevende eigenschappen, ja, zelfs je fronsrimpel kan terug naar het stadium waarin het zich een paar jaar geleden bevond. Oh, we love it! En als we het emo-bombastische filmpje bekijken dat gemaakt is voor de introductie, is de hebberigheid naar dit product compleet.

Maar wat zit er nu eigenlijk in? Onze verpakking bevat geen omdoos, dus missen we de inci-lijst, maar gelukkig bevat de website voor dit product voldoende informatie: Oceanic crista stem cells – Soy extract – Hyaluronic acid – Acacia honey – Ruscus extract – Beech bud extract – Rice peptides – Ceramide 5 – Cholesterol.

Het klinkt allemaal heel natuurlijk, en daar is de eerste groene verwijzing. Zodra we lezen dat er een plantaardig stamcel extract in zit, kunnen we het ook meteen thuis brengen qua huidverjongende en beschermende claims. Er zijn de afgelopen maanden veel stamcelbeschermende – dan wel activerende producten uitgebracht. Welke rol de overige stoffen spelen wordt niet uitgelegd. Niet op de site, niet in het persbericht. Maar we kunnen het wel raden: het zijn vooral huidverzachtende stoffen die goed zijn voor het intact houden van een gezonde huidbarriere (je weet wel: de interface die ervoor zorgt dat de huidlagen eronder doen wat ze moeten doen). De peptiden zullen als huidverstrakkers dienen met mogelijk een lichte werking op prikkeling van de celvernieuwing. 

Het persbericht geeft wel resultaten weer van in-vitro testen (testen in het lab op stukjes weefsel). Maar hieruit wordt ook niet duidelijk of dan de gehele formule is getest dan wel alleen de afzonderlijke stoffen.  We lezen: het aantal rimpels (rond de ogen) na 4 weken met 38% is afgenomen (test door afdruk analyse), de lengte na 4 weken met 37% is afgenomen (zelfde testprincipe), 15% toename van de veerkracht van de huid na 1 maand, en verder dat het product anti oxidatieve eigenschappen heeft, een stimulans voor de celvernieuwing is en dat 50 vrouwen na vijf dagen zelfevaluatie (hierbij is dan wel de hele formule getest, nemen we aan) tot de conclusie komen dat hun huid soepeler aanvoelt (89%), beter gevoed aanvoelt (92%), er stralender uitziet (77%), er helderder uitziet (79%), gladder (87%) en jonger in het algemeen (62%).

Maar wat wij nog het allerleukst vinden en wat ons ook zo nieuwsgierig maakt is dat de fronsrimpel tussen je wenkbrauwen met dit product aangepakt kan worden: na 1 maand is bij 72% van de vrouwen op een fotografische schaal van 1 tot 4, een verbetering van minstens 1 graad vastgesteld. Wat men met het woord verbetering bedoeld weten we niet, daar kun je natuurlijk alle kanten mee op. Maar de bijgeleverde foto’s in het persbericht laten een minder diepe groef zien – maar officieel wordt dit dus niet bevestigd – het is onze interpretatie van de foto. We gaan maar eens smeren op die fronslijn!

Waarom het verder nu als zo groen bestempeld wordt, weten we niet. Er wordt geen gewag gemaakt van duurzame productie bijvoorbeeld of biologische afbreekbaarheid van de stoffen in lichaam en milieu bijvoorbeeld.

Het prachtige flesje (looks good in the badkamer…..) kost 80 euro voor 30 ml.

Bekijk hieronder ook nog het promo filmpje:

Lees ook:

Lees ook