shop M.A.C Cosmetics MACStack Mascara Favoriet van make-up artist Lydia! ‘Deze mascara kun je mooi in laagjes opbouwen. Hij klontert niet, geeft niet af en blijft een daglang zitten.’ Bekijken Volgens onderzoeker Abrar A. Qureshi van het Women’s Hospital in Boston, Amerika gaat het om specifieke stoffen in bier zoals gluten, en niet zozeer om […]

01:27 - 00:52
luistertijd 01:27 - leestijd 00:52

Volgens onderzoeker Abrar A. Qureshi van het Women’s Hospital in Boston, Amerika gaat het om specifieke stoffen in bier zoals gluten, en niet zozeer om de alcohol. Daarom is de conclusie ook niet van toepassing op alcoholische dranken in het algemeen. De bevindingen werden gepubliceerd in de Archives of Dermalogy en deze week wereldkundig gemaakt, zo meldt MedPageToday.com.

Psoriasis is een immuunziekte van de huid en het vermoeden dat er een link tussen alcoholgebruik en de ziekte bestaat al langer en er zijn ook serieuze aanwijzingen die het bevestigen. Voor het onderzoek vergeleken de wetenschappers de gegevens van de Nurses ‘Health Study II, waarvoor tussen 1991 en 2005  bijna 117 duizend Amerikaanse verpleegkundigen in de leeftijd van 27 tot 44 jaar zijn gevolgd. Naar nu blijkt is het risico op de ziekte minder als er light bier gedronken wordt. Deze biervariant bevat minder gluten en zo is duidelijk geworden dat gluten een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van psoriasis.

De onderzoekers stellen wel dat nog meer onderzoek gedaan moet worden om deze conclusies definitief vast te stellen. ‘Het is ook nog niet bekend of de invloed van gluten groter is op jongere gebruikers, dan op gebruikers die de ziekte pas op latere leeftijd ontwikkelden.’

Lees ook:

Lees ook