shop The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% Serum The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% Serum hoort in elke huidverzorging! Pakt zonschade aan zoals rimpels en pigment, en zink remt de talgproductie iets, en de grove poriestructuur. Bekijken Aangezien ik geïnteresseerd ben in een betaalbare stamcelcrème ben ik blij verrast dat ik van het […]

02:46 - 01:39
luistertijd 02:46 - leestijd 01:39

Aangezien ik geïnteresseerd ben in een betaalbare stamcelcrème ben ik blij verrast dat ik van het Amerikaanse cosmeceuticalsmerk EmerginC, zowel de Protocell Face cream als de Protocell Eye cream mag uitproberen. Sinds kort brengt Skinnovators dit merk op de Nederlandse markt. Als je meer wilt weten over deze nieuwe trend in huidverzorging, lees dan nog eens dit achtergrondartikel erover op BeautyJournaal.

Passend bij het duurzame beleid dat het bedrijf hanteert zijn de verpakkingen op een fraaie manier sober, halfdoorzichtig met een zilveren dop. De oogcrème zit in een handig pompje waarin geen crème achterblijft.

Beide Protocells zouden actief de tekenen van de ouder wordende huid bestrijden doormiddel van de volgende ingrediënten: Appelstamcel complex (PhytocellTec™ Malus Domestica; stimuleert de celdeling en vertraagt de veroudering van de huidcellen. Rimpelopvullend effect door hyaluronzuur. Vitamine B5 en arganolie (rijk aan vitaminen, mineralen, lipiden en antioxidanten) werken vochtinbrengend en de hoge concentraties tocoferolen uit arganolie en groene thee beschermen tegen oxidatie en vrije radicalen. Andere actieve ingrediënten zijn appelzaadolie,- schil en extract, jojoba-, argan- en olijfolie en cactusextract.

Rona concludeert:

De facecream is romig, smeert makkelijk uit en trekt snel in. De geur doet me aan aarde denken, natuurlijk en werkzaam. In de oogcrème zit af en toe een klontje, niet hinderlijk het behoeft alleen iets meer insmeren voordat het samensmelt met de huid.

Beide anti-age producten bevatten appelstamcellen gecombineerd met vet- en vochtinbrengende ingrediënten. Gezien dat feit, ben ik verbaasd dat mijn huid zo strak aanvoelt. Ik neem contact op met Skinnovators en ben prettig verrast door de uitgebreide feedback.  Deze ‘klacht’ hebben ze nog nooit gehoord hebben en adviseren door te gaan om te zien of de huid zich aanpast. Wellicht moet mijn huid wennen aan de zeer hoge concentraties anti-oxidanten die beide Protocells bevatten. Antioxidanten zijn in principe zuren, en bij het aanbrengen daarvan op de huid ontstaat een licht indrogend effect. Ook is het mogelijk dat dit gevoel veroorzaakt wordt door de verstevigende werking. In de tussentijd krijg ik een paar Hydra Repair Capsules opgestuurd voor extra hydratatie (die zijn werkelijk heerlijk). Na een week of vier begint zowaar het strakke gevoel te verminderen en ziet mijn huid er stralend uit, heeft meer glans en spankracht en de structuur lijkt fijner. Nadat ik dus bijna letterlijk even door de zure appel heen heb gebeten ben ik nu zeer tevreden met beide producten.

Protocell Face Cream 50 ml € 90,

Protocell Eye Cream 15 ml € 65

Te bestellen via: www.skinnovators.nl

Lees ook