Een stevige creme voor de nacht

04:00 - 02:24
luistertijd 04:00 - leestijd 02:24

clinique youth surge nightIn het verleden heb ik het 3 stappenplan van Clinique gebruikt. Een maandlang was ik blij, daarna werd mijn huid steeds droger en ben ik er weer meegestopt. Spannend dus om na al die jaren weer eens iets van Clinique te proberen. De Youth Surge Night! 

Het merk Clinique is ontstaan vanuit de overtuiging dat een mooie huid gecreëerd kan worden. Het is ontwikkeld door dermatologen en alle producten zijn 100 % parfumvrij en vanzelfsprekend op allergie getest. Clinique test alle producten eerst op 600 mensen en dat wel twaalf keer. In totaal dus 7200 testpersonen en als er bij één van de testpersonen een allergische reactie optreedt wordt de samenstelling gewijzigd en begint het traject van voor af aan. Het merk staat al jaren aan de top in de Verenigde Staten en is in meer dan 130 landen verkrijgbaar, zo lezen we op hun website.

Toen ik dit las was ik best gerustgesteld en het geeft je een positief gevoel, zo van dit moet ’t em zijn…vooral als het getest wordt op 600 mensen en als iets niet goed is…hoppa opnieuw beginnen en dat misschien wel 12 keer!

Clinique Youth Surge Night is een nachtcrème. Het bevat een jeugdverlengende techniek en bestrijdt zichtbare lijntjes en rimpels. Als je de website van Clinique bekijkt, zie je dat er een schildpad als model wordt genomen. Erg leuk gedaan. Het schildpadje heet Maxime en hij is zestig jaar, maar ziet er uit als een dertigjarige. Ik geef eerlijk toe dat ik niet kan zien hoe oud een schildpad is maar dit laten we maar aan de expert over. De crème is geïnspireerd op  Sirtuine technologie. Dit zijn eiwitten die celdood afremmen door cellen te beschermen tegen reactieve zuurstof en DNA-schade. Dit betekent dat het ervoor zorgt dat de huid er jonger uit blijft zien. BeautyJournaal heeft hier al eens een film over gemaakt. Om dit te bewerkstelligen gebruiken ze een stof die isoaniacinamide heet. Verder zitten er diverse collageenstimulerende stoffen in als hydroxyproline, een hexapeptide 8 en siegesbeckia dat in veel Estée Lauder (= concern, waaronder ook Clinique valt) producten wordt gebruikt voor het intact houden van de huiddichtheid, ofwel het stevige gevoel.

‘Hoewel ik met blosjes op mijn wangen wakker werd, trekt de crème niet in waardoor hij te vettig blijft.’

 

Sajieda concludeert:

Clinique Youth Surge Night is een witte crème die dik aanvoelt. Het smeert makkelijk uit en is goed te verdelen over het gezicht. Het heeft een neutrale geur. Mijn bevindingen over Clinique Youth Surge Night zijn niet negatief maar ook niet positief. Normaal gebruik ik nooit een nachtcrème, maar ik reinig het altijd heel goed. Bij het gebruik van een nachtcrème voelt het alsof mijn huid niet meer kan ademen. Clinique Youth Surge Night is een crème die goed uitsmeert, maar bij dus helaas niet intrekt. Het blijft vettig aanvoelen. Misschien is het intrekproces wel erg traag, wat ik me ook zo kan voorstellen met de schild van de zestigjare Maxime (…). In de ochtend ziet mijn huid er wel uitgerust uit en ik zie dat ik ook wakker wordt met blosjes op mijn wangen in plaats van een bleek gezichtje. Maar aan de vettigheid kan ik niet wennen. Ik heb er ook puistjes van gekregen. Als ik nog eens naar de foto van Maxime kijk, kan ik me niet indenken dat hij er puistjes van zal krijgen.

Ik had de dry to combination versie, wellicht moet ik wel de combination oily to oily uitproberen. Maar bij de classificering denk je meteen aan een supervette huid en die heb ik dus ook niet. Dus tjsa…..

Lees ook