Onlangs berichtten we al over de leuke make-up van Nvey dat nu via de NL webshop Ecofavourites te koop is.

02:54 - 01:44
luistertijd 02:54 - leestijd 01:44

Onlangs berichtten we al over de leuke make-up van Nvey dat nu via de NL webshop Ecofavourites te koop is. Nu treffen we op de redactie persberichten aan van Inika voor make-up en Snowberry voor huidverzorging. Allebei uit die hele verre contreien, aan de andere kant van de planeet, waar men al langer dol is op eco-goodies.

 

Veganistische kleurtjes voor je gezicht…

Inika komt uit Australië en claimt een echt 100% natuurlijke mineraal make-up merk te zijn. Het merk gebruikt celebnamen als  Stella McCartney, ‘Bones’ actrice Emily Deschanel, Danni Minogue en Kate Ritchie als fans. INIKA is geen doorsnee merk minerale make-up, zo stelt het: het is gegarandeerd van goedkope fillers, talk, bismuth oxychloride, genetisch gemodificeerde ingrediënten, parabenen, conserveringsmiddelen en zelfs geurstoffen. En daarmee wijst het met een boze vinger naar merken die minerale poeders verkopen met een gezondheidsclaims maar waarin wel nog diverse synthetische toevoegingen zitten. Paula Begoun heeft al eens uitgebreid uit de doeken gedaan wat de  echte verschillen zijn tussen zuivere minerale poeders en de mix-vormen. Verder claimt het merk ook certified 100% halal te zijn, vegan. Nu is dat laatste niet zo moeilijk, want wie zuiver mineraal is sluit vanzelf de dierlijke componenten uit. Wij hebben de producten niet kunnen uitproberen, maar we lezen wel dat de kleurpigmenten helder en intens zijn. Dit is belangrijk om te weten, omdat natural make-up vaak heel subtiel in haar kleurpigmenten is. Dus we hopen maar dat dit merk haar belofte nakomt. Leuk om te weten is dat er een bijpassende vegan kwastenset is met  een exclusieve kabuki brush voor een superzachte, dekkende en egale foundation finish. Het is te koop via de webshop van Shizo.

Bessen lekker opgepimpt en hip gemaakt

Maureen van Aken is het brein achter de webshop Pure Beauty Boutique voor natuurlijke cosmetica en ze heeft nu het merk SnowBerry aan de collectie (met o.a. Living Nature en USPA)  toegevoegd. Huidverzorging op basis van sterk anti-oxidant houdende bessen van Acai, Wolfbessen (Goji), bergbraam, granaatappels. Het complete pakket omvat cleaners, peelings, verzorging in creme en serum. Ze is de enige in NL die het verkoopt, stelt ze. In het persbericht lezen we dat het verder in o.a. Harvey Nichols verkocht wordt. Ex-ontwerper bij Paul Smit, kunstenaar Rob Ryam, stond garant voor de vormgeving van de lijn. Maureen is zelf verslaafd aan de Instant Deep Cleanser, zo laat ze weten.

PS: meer natuurcosmetica (o.a. Pure Altitude by Fermes de Marie, Alqvimia, Sophyto, dr. Baumann) vind je ook in de online winkel Cosmetics and Care, van de gelijknamige mooie winkel in Amsterdam, waar ook behandelingen worden gegeven.

 

Lees ook