shop Annemarie Borlind Natu Collageen Boost Plumping Lip Serum Een vegan serum dat wat stevigheid aan de liphuid geeft. Het is fijn om te gebruiken, lees maar… Bekijken Vichy brengt met Stress Resist een deodorant op de markt  die overmatige transpiratie in tijden van stress tot 72 uur reguleert. De reactie van het lichaam op […]

04:13 - 02:31
luistertijd 04:13 - leestijd 02:31

Vichy brengt met Stress Resist een deodorant op de markt  die overmatige transpiratie in tijden van stress tot 72 uur reguleert. De reactie van het lichaam op stress is vergelijkbaar met de reactie op een warme omgeving: het sympathisch zenuwstelsel wordt geprikkeld  als gevolg waarvan uiteindelijk de lichaamstemperatuur stijgt. Het lichaam gaat transpireren om de warmte af te voeren. Wij vinden de naam overigens wel grappig, stiekem denken we namelijk dat hij bedoeld is voor vrouwen in de overgang en inderdaad, verder voor de vreselijke stresstijgers. Sec beschouwd is de naam opmerkelijk, omdat stress per definitie in de meeste gevallen de zweet productie op gang brengt. Dus….

Vichy Stress Resist deodorant bevat Perspicalm™ tegen vaatverwijding; aluminiumzouten tegen transpiratie; een gepatenteerd absorberend mineraal tegen vochtigheid en parfum tegen onaangename geur. De deo kan gebruikt worden voor oksels, handen en voeten. De deodorant bevat geen alcohol en parabenen. Let er wel op dat het parfum een beetje doordringend kan zijn, daar moet je dus van houden. Vichy heeft ook twee 48 uur anti-transpiranten zonder parfum.

Beautyjournaal besteedde al eerder aandacht aan de zonneproducten van La Roche-Posay en aan Lipikar, de lotion die gebruikt wordt in de kinder eczeemschooltjes in Rotterdam en Eindhoven.

Onlangs heeft La Roche Posay de Redermic lijn vernieuwd, deze heet nu Redermic [+] en is nu speciaal gericht tegen huidveroudering van de gevoelige huid. Redermic [+] bevat 5% vitamine C, een van de bekendste anti-oxidanten, en hyaluronzuur, een bekende vochtvasthouder. Het verschil met de oude formule is, dat er neurosensine aan is toegevoegd. Neurosensine is een peptide dat micro-ontstekingen doet afremmen. Micro-ontstekingen schijnen vaker voor te komen bij de gevoelige huid als gevolg waarvan de gevoelige huid sneller zou verouderen.

Ook al is het verhaal achter neurosensine niet helemaal aan te tonen, Redermic [+] is een mooie crème. Van vitamine C is de anti-oxidant werking daadwerkelijk aangetoond en 5% is geschikt voor de gevoelige huid. Hogere percentages kunnen de huid irriteren. De crème voelt heerlijk zacht aan en trekt snel in. De crème zit in een aluminium tube zodat er geen zuurstof bij kan komen en de vitamine C stabiel blijft. De crème is er in een lichte en rijke formule, daarnaast is er speciale oogverzorging en een crème met spf 15 voor overdag.

Vrij nieuw in Nederland is Avène. Ik gebruik al jaren Avène, bestelde het in het buitenland en nam voorraden mee als ik in Griekenland of Spanje op vakantie was waar dit merk bij elke apotheek te koop is. Ik ben blij dat Avène nu toegankelijker wordt in Nederland.  Ik licht er een paar van mijn favoriete producten uit:

Diacneal: een crème voor de acne huid met retinaldehyde en glycol zuur. Avène staat bekend vanwege retinaldehyde, een afgeleide vorm van vitamine A (tretinoïne), het is slechts één stap verwijderd van vitamine A en is minder irriterend dan retinol dat eerst omgezet moet worden in retinaldehyde voordat het omgezet wordt in tretinoïne. Het bijzondere aan deze crème is dat het vanwege deze twee ingrediënten ook uitermate geschikt is als anti-verouderingscrème.  Let wel op, het is een sterke crème, het is aan te raden het gebruik op te bouwen en te beginnen met 2 keer per week.

Avène heeft ook nog twee series met retinaldehyde: Ysthéal+ en Éluage. Ysthéal+ wordt geadviseerd bij beginnende veroudering, Éluage bij wat diepere rimpels. Éluage bevat naast retinaldehyde ook hyaluronzuur als vochtvasthouder en is wat rijker van textuur.

Laten we ook de productlijnen voor de zeer gevoelige en eczematische huid niet vergeten: Skin recovery cream en de Trixera lijn.

Daarnaast staat Avène bekend vanwege de zonneproducten. Voor de extreem gevoelige huid zijn er ook producten zonder chemische filters! Voor de dagelijkse zonnebescherming is er Hydrance Optimale UV met spf 20, in een lichte en rijke variant.

Lees ook