De bakken vol deodorant, tandpasta, shampoo, mini mousse, gel en haarspray zijn hoofdzakelijk van de goedkopere merken Op zich niets mis mee maar ik vraag me af wat er naast deze standaardmerken verder op de markt is.

04:24 - 02:38
luistertijd 04:24 - leestijd 02:38

De bakken vol deodorant, tandpasta, shampoo, mini mousse, gel en haarspray zijn hoofdzakelijk van de goedkopere merken Op zich niets mis mee maar ik vraag me af wat er naast deze standaardmerken verder op de markt is. Ik ga eens inventariseren.

Bij Douglas vertellen ze dat er vijf jaar geleden veel meer producten in travelsize waren en dat ze het idee hebben dat men er minder behoefte aan heeft. ICIParis denkt daar anders over; inderdaad is er niet veel op de markt maar wel merken ze dat de vraag toeneemt en proberen daar zoveel mogelijk op in te spelen.

Het was mij al lang duidelijk dat er niet veel te koop is maar ik heb toch een en ander gevonden.Tot mijn genoegen heeft La Prairie er wel iets van begrepen met hun Travel Essentials: in een beautycase zitten travelsize producten uit de Cellulair line (30 ml Cellular Time Release Moisturizer Intensive, 5 ml Cellular Hydrating Serum, 3 ml Cellular Eye Contour Creme, 150 ml Cellular Cleasing Water Eyes+Face) inclusief bijpassende flesjes en potjes waarin je de producten kan doen als je op reis gaat. Nadeel: je moet het nog steeds zelfs doen. Voordeel: je hoeft er geen stickertjes op te plakken en je hebt een geschikt houdertje. €140

Bergman heeft een leuk compleet setje; de Moisturizing Kit, met 24 hour guard 30 ml, Crystal clean 60 ml, Sparkling clean 60 ml, Smooth look 5 ml voor   39,50

 Bij aankoop van 55 euro aan producten van Estée Lauder, Biotherm en Lancôme krijg je nu bij Douglas een tasje met mini’s van die merken. Heel geschikt voor vakantie. Wees niet bang dat er niet genoeg in zit want als je bedenkt hoe lang je met een fullsize doet dan is het duidelijk dat 10 ml voldoende is voor een vakantie.

 Biotherm heeft voor verschillende huidtypes een schattig klein tasje met een cleanser 30 ml, tonic 20 ml en crème 20 ml voor € 8,40. Een royalere uitvoering 150ml, 125ml en 40ml voor € 29,65   

 Lancaster heeft een travelsize cleansing milk en lotion 150 ml, allebei €7,65

Vichy heeft op dit moment van alle negen lijnen tasjes met drie of vier producten voor slechts € 4,60. Super voor vakantie of om iets uit te proberen. In de tasjes zitten ook nog voordeelbonnen voor een fullsize product. Te koop bij de apotheek, of, indien uitverkocht via deze link.  

 

Onderstaand de vondsten waar ik een voorraadje van heb aangelegd:

Handcrème: van Herome, 24 hours protection met SPF 15 €1,50. Genoeg voor pakweg 10 dagen. Sun anti-aging voor gezicht: Lancaster doosje met 1x 30 ml SPF 15 en 1x 30 ml SPF 8 € 15,00. Nagellak: Lancaster duo easy manicure Infinite Bronze: een stick naturel, de ander mooi rood. Superhandig om mee te nemen en om aan te brengen zonder geklieder. Desinfecterende handgel: 2 x 15 ml Xenos. Minischeermesjes: Drie Hema wegwerp scheermesjes met gladscheerstrip voorzien van TeaTree-oil en Aloe Vera. Voor de bikinilijn maar oksels gaat ook prima!. Voetenspul: Van Scholl hydraterende mousse 35 ml. De mousse knispert zo lekker en is heel voedend. Werkt prima bij droge en brandende voeten. 14 dagen haal je net niet. Rond de twee euro. Facial Spray: Van Evian, verfrissend en hydraterend, 50 ml € 2,95. Je doet er ongelooflijk lang mee.  Scheergel: Wilkinson heeft in de zomer 75 ml verpakkingen. Rond de 2 euro. Haarolie: een proefje van Biosilk 5 oz. Deodorant: Officieel geen travelsize maar wel lekker klein(30 ml) en een heel fijne deodorant: Vichy Stress Resist. Belooft geen witte strepen, ruikt lekker fris, zonder alcohol en parabenen. Moet 72 uur werken. Rond de € 9. Tasborstel: Omdat het zo grappig is: een borstel met spiegeltje dat ingeklapt heel klein is. Je duwt de borstel naar buiten. Van Etos, pakweg € 2. Ook Essence heeft zoiets. 

En bij zowat iedere drogist en diverse andere winkels zijn op dit moment setjes te vinden met potjes, flesjes en pompjes. De goedkoopste tref je bij Xenos in een handig hersluitbaar doorzichtig tasje voor €1,99. De leukste bij ICIParis voor €4,99. Tip: plak er wel een stickertje met de inhoud op zodat je niet in de war raakt en je gezicht met shampoo schoonmaakt.

Rona is lid van het BeautyJournaal testpanelteam.

Lees ook