shop CurrentBody collageen stimulerend LED masker Monique is onder de indruk van het effect van dit masker. Het geeft een instant glow, frist je teint op en bij langer gebruik krijg je absoluut een collageen boost! Bekijken  Je bent in de zestig, en je haar wordt steeds dunner. Dat constateert een lezeres bij zichzelf. Heeft […]

01:47 - 01:04
luistertijd 01:47 - leestijd 01:04

 Je bent in de zestig, en je haar wordt steeds dunner. Dat constateert een lezeres bij zichzelf. Heeft onze medische haardeskundige Ids Boersma er een passend antwoord op?

De lezeres mailt ons:

‘Mijn haar wordt al sinds enkele jaren steeds dunner. Als ik het laat permanenten is het heel droog en pluizig, maar juist door dat permanent lijkt het haar wat voller. Wat kan ik doen, zodat mijn haar weer wat dikker wordt. Ik ben 64 jaar.

 

Dermatoloog/tricholoog Ids Boersma antwoordt:

Beste mevrouw, haaruitval kent vele oorzaken maar als de haardos in de loop van enkele jaren dunner wordt is er meestal sprake van alopecia androgenetica (erfelijke kaalheid). Bij de meeste vrouwen wordt dit proces, waarbij haren blijvend verloren gaan, op een leeftijd van 40 tot 50 jaar merkbaar.

De haren, die zijn aangedaan door alopecia androgenetica, worden bij elke wisseling dunner (in diameter) en korter. Dit verklaart dat de haren pluizig worden. Daardoor ook gaan de haren steeds platter tegen het hoofd liggen en wordt het voor de kapper een steeds grotere uitdaging om er iets moois van te maken.

Ik weet natuurlijk niet zeker of er bij u inderdaad sprake is van alopecia androgenetica, daarvoor zou ik u eerst willen zien. Als er inderdaad sprake is van alopecia androgenetica zou een geneesmiddel als finasteride of dutasteride dit proces kunnen stoppen en de dunne haren weer wat dikker maken. U krijgt nooit méér haren, dat krijgt niemand voor elkaar!

Hartelijke groet, Ids

NOTE: DEZE MEDICIJNEN ZIJN SINDS 2012 VERBODEN IN ONS LAND. LEES MEER.

Lees ook