Waarom Gerti zo innig van deze kleur houdt

02:58 - 01:46
luistertijd 02:58 - leestijd 01:46

chanel rouge coco cambon

Chanel Rouge Coco in Cambon

‘Het was twintig jaar geleden dat ik voor het laatst een Chanel lipstick gebruikte, en nu moest ik het maar weer eens proberen, vond BeautyJournaal. Quess what….i am hooked!’

Mijn eerste lippenstift van Chanel kocht ik ruim 20 jaar geleden: een oranjerode met een gouden glans, met bijpassende nagellak. Dat was tevens mijn laatste Chanel lippenstift want de stift werd snel zacht, ging scheef staan en schraapte daardoor tegen de huls. De lippenstift werd vies en kleverig. Nu kreeg ik de kans om opnieuw een Chanel lippenstift te proberen Rouge Coco in de kleur Cambon.

BeautyJournaal’s uitgever Monique had in een eerder artikel al eens geschreven dat Chanel hiermee poogt de vrouw (opnieuw) aan de lippenstift te krijgen in plaats van alleen een lipgloss. Nou ben ik een lippenstiftvrouw, geen lipglossvrouw. Ik gebruik lipgloss hooguit over een lippenstift om die extra glans te geven. Ik kan me zelfs mijn eerste lippenstift nog herinneren: Revlon Paprika. Ruim 30 jaar gelden, ik was 16 denk ik. Als je in die tijd make-up naar school droeg was dat vrij heftig. Dat kun je je nu niet meer voorstellen.

‘Cambon is niet rose, niet rood, maar een prachtig rozerood als van een ondergaande zon.’

 

Gerti concludeert:

Ik was dus erg benieuwd naar Coco Rouge. En ik moet zeggen, ik ben hooked. Vanaf het eerste moment dat ik de lippenstift opsmeerde: mooi gepigmenteerd, zacht op je lippen, de stift blijft stevig, geen hoogglans maar een mooie satijnglans. En de kleur schreeuwt ‘zon, zomer, glamour’! Cambon is niet rose, niet rood, maar een prachtig rozerood als van een ondergaande zon.

Chanel belooft met Rouge Coco 8 uur hydratatie en de pigmentstoffen zijn gekozen op hun  bijdrage aan het draagcomfort. 8 Uur hydratatie na één keer smeren impliceert dat de kleur 8 uur zou moeten houden. Ik ververs niet elk uur mijn lippenstift en let er gedurende de dag meestal niet echt op, maar heb nu uiteraard regelmatig gecheckt. Mijn bevindingen na een paar weken regelmatig dragen: de lippenstift doorstaat een paar kopjes koffie. In de mondhoekjes loopt hij dan wel een beetje uit. Ik had geen last van uitlopen in de verticale lippenplooitjes maar daar gebruik ik Lip Line Fixer van de Body Shop voor. Na de lunch is er nog een vaag roze kleur zichtbaar, dus tijd om opnieuw te smeren. Rouge Coco pretendeert geen lang houdbare lippenstift te zijn, dus voor mij is dit een mooi resultaat.

Rouge Coco is verkrijgbaar in 30 verschillende kleuren, ingedeeld in vier kleurgroepen: beiges, pinks, reds, browns. Ik ben een echte rood liefhebber en dus inmiddels heb ik ook 19 Gabrielle gekocht. Het zou me niet verbazen als mijn collectie nog verder groeit 🙂

Lees ook