shop Bergman Beauty Care Time Stop Day & Night Rebuilding Cream Wat een topcrème met o.a. betaglucan voor de drogere, menopausale huid Bekijken Het Center ofr Skin Sciences in Bradford heeft aangetoond dat roodharigen net zoveel pigment (onder invloed van melanine) in de huid kunnen aanmaken als Mediterrane huidtypen. In theorie zouden ze dus net zo […]

00:54 - 00:32
luistertijd 00:54 - leestijd 00:32

Het Center ofr Skin Sciences in Bradford heeft aangetoond dat roodharigen net zoveel pigment (onder invloed van melanine) in de huid kunnen aanmaken als Mediterrane huidtypen. In theorie zouden ze dus net zo bruin kunnen worden. Maar, er is een andere factor in het spel waardoor dit niet gebeurd. Dit huidtype reageert overgevoelig op UV straling waardoor er een onstekingsreactie in de huid ontstaat. En dit zorgt ervoor dat de huid rood kleurt en dus zo snel verbrand. Het zal dus interessant zijn voor de industrie om antizonnebrandproducten te ontwikkelen die deze, bepaalde gevoeligheid van de melanocyten voor uv-straling kan tegengaan.

Lees ook:

Lees ook