De belangrijkste trends volgens MAC zijn komend najaar: Red Velvet, Satin Eyes, Voile Veil en Cashmink.

04:13 - 02:31
luistertijd 04:13 - leestijd 02:31

 

 

De belangrijkste trends volgens MAC zijn komend najaar: Red Velvet, Satin Eyes, Voile Veil en Cashmink. Hoewel de vier trends elk een andere focus hebben, hebben ze gemeenschappelijk dat het dit najaar om textuur en luxe gaat. Anders dan vroeger toen luxe vooral veel make up betekende, draait het nu om raffinement en ingetogen elegantie. Het gaat niet om gelikte perfectie, maar om persoonlijkheid en individualiteit.

 

 

  Red Velvet

De rode lip is dit najaar nog steeds aanwezig. Rood in al haar kleurschakeringen van rose en oranje rood, tot kersenrood en bij Missoni zie je zelfs bijna gothic rood waarbij de mond omlijnd is met oogpotlood Ebony en ingevuld is met Charred Red of Deep Purple. De mond kan zowel mat of glanzend zijn. Bij glanzend leer en satijn kun je als contrast een matte mond zien, maar ook glans om juist de glans van de stof terug te laten komen. De ogen kunnen alleen opgemaakt zijn met een glansje maar ook heftiger smokey zoals bij DSquarded.

 

 

 

 

 

 

 

Satin eyes

Zwart, eyeliner, cat eyes: met je ogen kun je alle kanten op mits ze maar zwart of donkergrijs zijn. Mat, glanzend, een ver doorgetrokken strakke eyeliner, geometrisch zoals bij Giambattista Valli en Jeremy Scott of een vervaagde glanzende eyeliner, zelfs in de arcadeboog bij Zac Posen. Eyeliner kan ook wit of grijs zijn, vaak glanzend zoals bij Nathan Jenden.

 

 

 

 

 

 

 

Voile Veil

Vage lijnen alsof je naar een onscherpe foto kijkt of door een sluier. Geen strakke lijnen, geen harde contouren, maar veel schaduwen en alles goed vermengd en geblend. Een trend waarbij je je afvraagt of er wel make up gebruikt is. Anderzijds was dit de enige trend waarbij kleur gebruikt werd (Felder Felder), maar dan heel goed vervaagd. De lippen hebben nauwelijks contour en zijn soms zelfs helemaal niet opgemaakt (Altuzarra). Een look waarbij je maar één kleur op het oog ziet, maar dan zo goed vervaagd dat het lijkt alsof er verschillende tinten van dezelfde kleur gebruikt zijn. Een voorbeeld hiervan is Jonathan Saunders, waarbij de modellen alleen met Copperplate opgemaakt werden.

  Cashmink

De naam zegt het al, cashmier en mink. Luxe, zachte, velvet structuren. De nieuwe nude, met bleke maar warme kleuren, denk caramel, toffee, roest, oker. Een voorbeeld is Alexander Wang. Daarnaast subtiele highlights en onopgemaakte wimpers. Een trend waarbij je de highlight moet zoeken omdat de highlight voor de foundation is aangebracht voor een nog subtieler effect. De foundation wordt zelfs door de wimpers gekamd om nog meer eenheid met het gezicht te vormen. De lipcontouren worden vervaagd, de lip soms zelfs helemaal weggewerkt met foundation of Lip Eraser of krijgt enkel een beetje lip conditioner. Mooie voorbeelden zijn Christopher Kane, Giles en Haider Ackerman.

 

 

 

 

 

  De vier trends zijn misschien niet verrassend, maar wel allemaal makkelijk aan te passen aan ons dagelijks leven. Met een goede foundation, een mooie lippenstift of eyeliner kom je een heel eind. Het is dan ook niet verrassend dat MAC dit najaar met een nieuwe pro longwear foundation komt, met een zachte finish die niet mat en niet glanzend is. Daarnaast komt MAC met een nieuwe pro longwear lippenstift met een crèmige finish, een pro longwear concealer en een glanzende eyeliner (superslick liquid eyeliner) die ook glanzend opdroogt en niet mat zoals de meeste vloeibare eyeliners.

De lippenstiften zien er erg mooi uit en voelen zacht en niet droog. Dat laatste is vaak het euvel bij lang houdende lippenstiften. Ook de nieuwe foundation voelt erg zacht. We zijn erg benieuwd hoe ze uiteindelijk op het gezicht uitpakken. Maar we gaan eerst heerlijk van de zomer genieten want we zullen tot september-oktober moeten wachten op deze nieuwe producten!

Lees ook:

Lees ook