De zomer staat voor de deur, en dat doet ons hevig verlangen naar blote jurkjes en nieuwe kleuren make up.

04:56 - 02:57
luistertijd 04:56 - leestijd 02:57

De zomer staat voor de deur, en dat doet ons hevig verlangen naar blote jurkjes en nieuwe kleuren make up. Een greep uit het aanbod van de hoogzomer make-up, verzameld door Gerti!Voor de oogmake up zijn er twee belangrijke trends: zeegroen en –blauw en de naturel glans.
 

 

 

 

Sephora heeft als zomerthema Lagoon en komt met een eyeshadow duo Tropical Blue: helblauw en aqua groen met bijpassende groene en blauwe nagellak en mascara voor de complete lagoon look. De Colorful Duo’s zijn nieuw en verkrijbaar in 9 kleuren.

 

 

 

 

Make Up For Ever komt met een nieuw product: Aqua Cream, verkrijgbaar in 22 kleuren waaronder eveneens helderblauw en groen. Dit is een waterproof crème oogschaduw. Aangezien het product snel droogt, moet je snel werken, oog voor oog, om te voorkomen dat je de kleur niet meer kunt blenden. Aqua Cream is een multifunctioneel product dat ook voor lippen en wangen gebruikt kan worden, maar dan wel eerst gezicht en lippen insmeren met een moisturizer om te voorkomen dat je huid en lippen uitdrogen.

 

 

 

Ook MAC werkt met blauw en groen in de To The Beach collectie. Deze collectie bestaat uit vijf kleuren oogschaduw waarvan 3 in het groen-blauw gamma vallen en twee in het rose-peach gamma. Zoals vaker bij MAC heeft deze collectie een speciale verpakking. Leuk voor de verzamelaars. De lippen blijven rustig bij MAC, naturel en vrij transparant.

 

 

 

 

Dat brengt me op de tweede trend: de naturel glans. In de To The Beach collectie van MAC zit een Bronze Body Oil die je (gebruinde) huid een prachtige glans en shimmer geeft. Ideaal voor je avondje uit na een dag op het strand. Geef je decolleté hiermee een subtiel accent. Daarnaast komt MAC net als vorig jaar met Lustre Drops, in een rose en een bronze variant. Samen met de body oil zijn dit mijn favoriete producten uit deze collectie. Lustre Drops kunnen gebruikt worden als highlight en geven een mooie glans aan je gezicht. Vind je de Lustre Drops net iets te veel shimmer van het goede, meng dan eens een druppeltje door je foundation of dagcrème voor een subtieler effect. Of breng eerst Lustre Drops als highlight aan en daarover je foundation.

 

  

Glans ook bij Essence met de Sun Club collectie, twee nieuwe bronzing blushes. Er is een lichte en een donkere versie. In elk doosje zitten twee kleurtjes, rose en bronze, die je kunt mengen of afzonderlijk gebruiken afhankelijk van je huidkleur, kleding en lippenstift.

 

 

 

  

Ook Bobbi Brown komt met een beach collectie met veel glans en shimmer: een limited edition Shimmer Brick en vier nieuwe metallic Long Wear Cream Shadows. Deze kunnen zowel alleen als over een oogschaduw gebruikt worden voor extra glans.

 

 

 

 

 

Als laatste in deze trend wil ik Cargo’s cheek activator noemen (verkrijgbaar bij Sephora),een plumping blush. Een grappig product dat wit uit de tube komt en vervolgens een rose gloed geeft als je het aanbrengt. Voor precies dat rozige, zongekleurde effect.

 

 

 

 

 

 

 

Essence schenkt deze zomer uitgebreid aandacht aan de voeten. Zomer is immers de tijd van sandaaltjes en slippertjes. De Show your feet collectie is uitgebreid met een toe nail whitening pen, toe nail care pen en een foot softening pen. Door het handige formaat zijn de pennen supergeschikt voor onderweg. Daarnaast zijn er gel pads die de drukpunten beschermen zodat je onbekommerd in je hoge sandaaltjes kunt lopen en een foot smoothing disc om overtollig eelt weg te halen. Voor versiering zijn er enkel tatoes en vier nieuwe kleuren Show your feet nagellak. Geef dus na de verzorging je teennagels een vrolijk kleurtje. Daarnaast brengt Essence 6 nieuwe kleuren uit in de Multi Dimension 3-in-1 nagellak en 12 kleuren in de Colouur & Go serie. Sephora komt met een compleet nieuwe serie nagellak in 35  kleuren. We kunnen deze zomer met onze nagels dus goed uitpakken.

 Dit is slechts een greep uit het hele aanbod. Al die kleuren doen me verlangen naar zee, zon en strand. Groene en blauwe oogschaduw mag voor mij dan te heftig zijn, ik word er wel vrolijk van als ik al deze kleuren zie. Na een koud en nat voorjaar kunnen we allemaal wel wat kleur gebruiken!

(met dank aan Temptalia voor de foto’s van MAC)

Lees ook:

Lees ook