Minder lijntjes en goede camouflage? lees verder...

03:19 - 01:59
luistertijd 03:19 - leestijd 01:59

NUTRITIONIST Cafeïne Oogroller met camouflage PACK 01Garnier claimt met de corrigerende roller dat de kringen afnemen in intensiteit en omvang en bovendien ook nog gecamoufleerd worden. Cafeïne en citroenextract zijn de hoofdbestanddelen in de hydraterende formule welke aangebracht wordt met de “deo-roller” (masserende werking). Cafeïne staat bekend om haar vochtafdrijvende eigenschappen. Garnier claimt dat het citroenextract verhelderend werkt. Nu zet ik wel openlijk mijn vraagtekens bij deze ingrediënten in combinatie met de gemaakte claims. Cafeïne is inderdaad vochtafdrijvend (dat klopt ook met kringen), maar bijt weer met de claim dat de formule hydraterend is.

Daarnaast leert verder onderzoek op het internet mij het volgende over citroenextract. Op deze  website  zegt men dat “ in veel anti-rimpelcrèmes irriterende stoffen worden gebruikt, zoals alfa-hydroxyzuren, glycolzuur of melkzuur, passiebloemextract of citroenextract, om de bovenste huidcellen te verwijderen. Uit recent onderzoek lijkt naar voren te komen dat die stoffen juist een vroegtijdige veroudering in de hand werken en de huid gevoeliger maken voor UV-straling.” Het verhelderende effect van citroenen ken ik wel, maar dan om je haren blonder te maken. Zo lekker klinkt het allemaal niet. Wellicht dat de concentratie dermate laag is dat het irriterende effect hierdoor minimaal blijft en de verhelderende werking wel optimaal blijft (dat is immers chemie)? Er wordt niets over gemeld. We hebben een paar maanden gewacht op antwoord van L’Oréal (waaronder Garnier ook valt) om duidelijkheid te krijgen waarom men juist deze stof heeft gebruikt, maar het antwoord is nimmer gekomen.

Ondanks de twijfel ben ik zeer benieuwd naar de werking van de camouflerende Cafeïne roller. Ik “teken” zodra ik maar een klein beetje moe ben: ik krijg dan donkere wallen en nu ik over de 30 ben, komen daar af en toe de welbekende “geulen en heuvels” onder de ogen bij. Een avondje met vriendinnen borrelen worden de volgende dag steevast beloond met prachtige kringen. Vol verwachting (geen verkeerde, hoop ik) pak ik de roller en begin…

‘De camouflagekleur is goed en dekt mooi, maar de kringen verdwijnen niet.’

Sabine concludeert:

Een camouflerende crème wordt verspreid door de applicator. Binnen een seconde ondervind ik een frisse sensatie door de tintelende en frisse fluïd. Wow, dit geeft het gevoel alsof het echt werkt!!! Helaas blijkt die werking tegen te vallen. Op zijn hoogst zorgt het voor een beetje verminderde wallen, maar het resultaat is miniem. Ook na herhaald gebruik is het effect niet noemenswaardig.

Positief is dat er een mooie camouflerende laag onder je ogen wordt gevormd. Echt keurig: directe dekking, geen plakkaatvorming en het gaat ook niet in de rimpels zitten. Let op: kies wel de juiste: er is een lichte en een donkere tint.

Toch zou ik de Garnier corrigerende roller (2 in 1) niet snel kopen. Het geclaimde effect wordt in mijn optiek onvoldoende waargemaakt. Je kunt de roller als een praktische  “meeneem” camouflage applicator gebruiken (de roller past gemakkelijk in elke tas, zelfs een kleine clutch!). Zelf bewaar ik het geld ( ± € 14) liever voor een goede concealer en een goede crème.’

 

Lees ook