shop Paula’s Choice Skin Revealing Body Lotion 10% AHA Heb jij last van ruwe bultjes op je huid? Op de achterkant van je armen en op je bovenbenen? Dat heet keratosis pilaris, en deze bodylotion van Paula’s Choice werkt hier perfect tegen! Bekijken De beautyJournaal testpanel verwendag bij Mardge De week die na Pinksteren begon, […]

05:42 - 03:25
luistertijd 05:42 - leestijd 03:25

De beautyJournaal testpanel verwendag bij Mardge

De week die na Pinksteren begon, kon geen betere start hebben! Eindelijk zouden de vrouwen van het BeautyJournaal testpanel elkaar ontmoeten, en nog wel in het bedrijf van onze beautyexpert Mardge Pascaud. Wat begon als een ‘we moeten eens een borrel gaan drinken met elkaar’, eindigde in een leerzame en heuse verwendag bij Mardge in het Belgische Maaseik. Wat hebben we genoten van elkaar. Acht leuke vrouwen, cosmeticafreaks, en toch zo verschillend in karakters. Na een inleiding met Limburgse vlaai en koffie in een zonovergoten serre in de tuin van het bedrijf, presenteerde Mardge haar bedrijfsfilosofie waarin het ‘tuintje’ centraal staat: een metafoor voor hoe je de huid moet wieden, voeden en nat houden. Enig! Vervolgens ging het ‘sanatorium’ open. De vrouwen op een rij op de behandelbank voor uitgebreide facials in de trainingsruimte. Het was een prachtig gezicht dat onze cameravrouw Esther Neeleman ook weer allemaal heeft vastgelegd voor een leuke film die we medio juni verwachten.  We hopen dat ons team inmiddels bekomen is van de huidanalyses, want de scores waren soms zeer confronterend: dacht je een vettige huid te hebben, bleek hij nauwelijks vetstoffen te bevatten, dacht je rimpelig te zijn, bleek je collageen nog heel stevig. Het was treffend om te zien hoe ‘meten is weten’ je uit de droom haalt: je perceptie van je eigen huid kan mijlen ver af staan van de feitelijke werkelijkheid. Het was een lange dag, maar deze club bij elkaar brengt zoveel positieve energie op, dat we ook de dagen erna er niet uitgepraat over raakten. Heerlijk stel vrouwen incluis onze Mardge en haar team!

BeautyJournaal restyling

Op woensdag zat je BeautyJournaal uitgever alweer vroeg bij de webvormgevers die BeautyJournaal deze zomer gaan restylen. Jazeker, de interface gaat op de schop! Een professionaliseringsronde, zullen we maar zeggen. Alle functionaliteiten worden verbeterd, het wordt een echt nieuwsportal met veel meer mogelijkheden. Daarna weer snel naar de zaak gegaan om een gesprek te voeren met een nieuwe junior journaliste die de redactie komt versterken. We kijken naar je uit, J!

Nieuwe experts

Donderdag was een dag vol afspraken. In de ochtend veel te veel koffie gedronken met S. in het American Hotel café die met haar bedrijf ons expertteam komt versterken in het najaar op medisch cosmetisch vlak. Ook op dat terrein ontbeerden we nog de expertise: het terrein van de arts die zich wel medisch– niet per definitie snijdend- met de huid bezighoudt. We zijn er verheugd over, net zoals over het feit dat apotheker Anne Andela uit Sneek vanaf 1 juni haar expertise over voedingssuppletie met ons en jullie komt delen!

Als ik met S. aan de koffie zit, vergeten we steevast de tijd, er is altijd zoveel te bespreken met deze ondernemende en boeiende vrouw. We delen een ongelofelijke passie voor alles dat met uiterlijke verzorging te maken heeft. Daarna was het rennen geblazen om nog een glimpse van de perspresentatie van Good Skin Lab mee te kunnen maken. Op de fiets door de stad, en geheid raakte ik de weg weer kwijt. De sloot cafeïne verergerde mijn orientatieblur nog eens.

Good Skin Lab

Ik kon bij aankomst nog net een beetje crème op mijn handrug smeren en kijken of ik het ook zo zacht vond aanvoelen. Nu word ik nooit warm van dat soort vragen, het zegt me weinig. Hoor liever wat erin zit en of dat nog wat doet tegen rimpels, vlekken en weet ik wat nog meer.  Good Skin Lab komt uit de koker van Estée Lauder companies in Amerika als new breed. Wat interessant, ze hebben daar een heuse kraamkamer voor nieuwe concepten. Hoe graag zouden we daar eens naartoe gaan met de camera om een reportage te maken. Da’s pas interessant! Je leest komende week meer over dit merk op BeautyJournaal.

De Nimue facial

Vrijdag mocht ik de week afsluiten met een heerlijke facial van het Zuidafrikaanse Nimue bij Dermaesthetics in Naarden. Wat een heerlijke vakvrouw, die Clara Visscher en haar assistent Ahmet, die mij een geweldige facial gaf! Natuurlijk dommelde ik weer weg: geef mij overdag een ligplaats, en ik slaap. We hebben uitgebreid over het vak, de commerciële perikelen, het gebrek aan ware kennis bij veel vermeende professionals in de branche (in de breedste zin) gesproken, over de boeiende, mooie kanten van deze industrie, over het ondernemen en over de (on)mogelijke wensen van vrouwen en de grenzen waar je zelf als huidspecialist tegenaan kunt lopen. 

Interview met Paula Begoun

Ik kwam verzadigd thuis, innerlijk en uiterlijk, met een tas vol Nimue producten en nadat ik eindelijk (jaja, fans, de film staat erop!) mijn interview met Paula Begoun online heb kunnen zetten, nog even per mail las dat Chanel beautybloggers vraagt om nieuwsitems pas openbaar te maken als de producten in de winkel liggen (wie doen dat dan niet?), dat Sephora in Frankrijk voor de rechter wordt gedaagd voor verkoop van Ahava producten uit bezet Palestijns gebied en dat pr-manager Julie van Ongevalle van Good Skin Lab/Estée Lauder en Diederick van U-PR heel blij waren dat ik was gekomen, kon het weekend beginnen.

Tot volgende week!

Monique

Lees ook