Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

7 reacties

 • Lekker die kritische vragen monique!
  Paula stond steeds te popelen om deze te weerleggen. Ik vond het vreemd dat ze enerzijds promoot om de research van een product bekend te maken en anderzijds haar eigen research niet wilt vrijgeven.
  Jouw vragen over werkzame stoffen en wat ze in combinatie met ander stoffen doen vond ik ook geniaal. Je hoort dit juist ook nu steeds meer dat bepaalde voedingsstoffen elkaar aanvullen, verbeteren of juist elkaars werking teniet doen.
  Natuurlijk geldt dit ook voor werkzame stoffen in cosmetica en is dit dus ook belangrijk om te weten.

  Eigenlijk vind ik dat jullie eigen expert (ben zijn naam even kwijt) op huidverzorgingsgebied, beter uitlegt wat werkzame stoffen doen en waarom, dan dat Paula dat hier doet.
  Ook ik probeer steeds kritisch te zijn in producten die ik verkoop en vind dit eigenlijk steeds moeilijkere materie worden.

  Het blijft een uitproberen en met elkaar vergelijken en natuurlijk hier op het forum elkaars mening lezen.

  Good job Monique, mesjogge 😉

 • Leuk, grappig, interessant. En ja – weer bijzonder om te horen hoe die claims kunnen worden gemaakt.

  Zo te zien komt er weer een soort tegenstelling te voorschijn. Aan de ene kant een benadering vanuit de theoretische wetenschap – cosmetica analyseren en maken vanuit de bewezen, maar losstaande feiten. En van andere kant een praktische ervaring van het product als geheel (met de verschillende mate van de subjectiviteit). Ben zeer benieuwd tot hoe ver je hier een goed balans kan vinden…

 • @monique, het interview was erg verhelderend!
  Je hebt goede vragen gesteld, het was echt heel duidelijk.
  Ik merkte dat het interview ingekort was, komt de volledige versie ook nog op de website een keer te staan.
  MVG,
  Annemarie

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen