shop Bergman Beauty Care Aqua Injection Intense Moisturizing Serum Een onvoorstelbaar goed hybride product: een toner-serum met krachtige hydraterende eigenschappen. Bekijken Heel de beautywereld was vorig jaar in de ban van vibrerende mascara’s. Zowel Estée Lauder als Lancôme kwamen met een trillend wondertje op de markt en velen waren aangenaam verrast maar kritisch. De angst […]

08:40 - 05:12
luistertijd 08:40 - leestijd 05:12

Heel de beautywereld was vorig jaar in de ban van vibrerende mascara’s. Zowel Estée Lauder als Lancôme kwamen met een trillend wondertje op de markt en velen waren aangenaam verrast maar kritisch. De angst bestond dat de mascara overal terecht zou komen, behalve daar waar het zou horen, op de wimpers! Inmiddels is de kritiek enigszins geluwd want wat bleek, de vibrerende mascara werkte voor veel gebruikers juist prima. Door de trillingen in het wimperborsteltje werden wimperharen goed gescheiden en kon de mascara beter en mooier worden aangebracht.

Voor de mensen die de vibrerende mascara’s destijds wat te prijzig vonden (rond de 35 euro) is er sinds september 2009 een goedkoper alternatief op de Nederlandse markt. Maybelline New York lanceerde namelijk vorig najaar als eerste een meer betaalbare versie van de vibrerende mascara die hetzelfde mooie resultaat beloofde te geven: Define a Lash Pulse Perfection vibrating mascara. “Feel the vibe, see the difference!”.

De Pulse Perfection mascara, zo claimt Maybelline, met meer dan 7000 vibraties per minuut en een batterij die minstens 130 dagen meegaat, geeft je wimpers een verleidelijk volume, luxueuze lengte, gelijkmatige verdeling, perfecte separatie, intense kleur, goedgevormde krul, gezonde glans en voorkomt aan elkaar geplakte en geklonterde wimpers. En dit ook nog voor de redelijke prijs van 18,99 euro.

Op de Maybelline website lees ik dat een gepatenteerd vibrerend borsteltje van zacht flexibele kunststof dankzij een gepatenteerd motortje meer dan 100 horizontale trillingen per seconde maakt en zo elke wimperhaar 360 graden omhult met een perfecte, exclusieve mascaraformule met verlengende en separerende bestanddelen. Dankzij deze horizontale zig-zag bewegingen die de beweging van de hand simuleren, zo lees ik verder, wordt de innovatieve mascaraformule sneller, mooier, beter en gelijkmatiger over de gehele wimper aangebracht en verleent het de wimperharen lengte, volume, separatie en een dramatische look. Bovendien zorgt een speciaal ingebouwd doseersysteem dat de formule in een afgepaste dosering op het borsteltje terecht komt. Hierdoor wordt de mascara zeer gelijkmatig over de wimpers verdeeld en wordt klontervorming tegen gegaan en glans bevorderd.

Klinkt goed en veelbelovend, zeker omdat ik (zoals jullie misschien weten naar aanleiding van het lezen van mijn eerdere bijdrage aan het consumententestpanel over StimulashFusion), niet de meest ideale wimpers heb. Ze zijn fijntjes, dun en blond. Mijn ‘werk’-wimpers zijn dus dankbaar voor alle hulp die ze kunnen krijgen. Tot nu toe bleef mijn trukendoos voor mooie wimpers ‘beperkt’ tot het gebruik van wimper conditioners en enhancers voor het bevorderen van een natuurlijke wimpergroei (o.a. Talika Lipocils Lash Conditioner en StimulashFusion Night Conditioning Lash Enhancer), het verven van mijn wimpers voor een donkerder kleur (o.a. Swiss O-Par permanente wimperkleur), het aanbrengen van een doorzichtige of witte mascara basis en daarover heen meerdere lagen gewone mascara voor extra volume (o.a. Shiseido mascara base, Lancome Cils Booster XL en diverse volume mascara’s van gerenommeerde merken als Estée Lauder, Clinique en Lancôme), het handmatig zig-zag bewegen van het mascaraborsteltje voor het separeren van mijn wimperharen, het rollen van mijn mascaraborsteltje voor maximale lengte, het gebruik van een wimperkrultang voor meer ‘open’ en gekrulde wimpers, het aanbrengen van wimperolie voor glans en verzorging (o.a. Bio-Oil, Weleda amandelolie en argan olie) en ten slotte het gebruiken van een schoon mascara borsteltje om mijn wimpers klontervrij te maken. Ik had nog geen ervaring met een vibrerende mascara dus ik stond helemaal open voor het uitproberen van de Maybelline Pulse Perfection mascara.

Allereerst de vormgeving: De Pulse Perfection mascara heeft geen bijzonder uiterlijk, eigenlijk ziet hij er zelfs een beetje saai uit, vind ik. De mascararoller is niet lelijk maar ook niet buitengewoon mooi of origineel. Hij heeft geen speciale of unieke vorm. De kleuren (zwart met goud) stralen luxe uit, maar dat is niet echt anders dan andere zwart met gouden mascararollers van andere merken of lijnen. Maar goed, het uiterlijk zegt natuurlijk niets over de inhoud. Benieuwd naar de toegevoegde waarde van het vibrerende borsteltje testte ik de Pulse Perfection.

En… eerlijk is eerlijk, het opmaken van mijn ogen met de Pulse Perfection was een ware sensatie. In eerste instantie voelde ik me stupide. Ik maar op het zwarte knopje aan de bovenkant van de dop drukken en er gebeurde niets. Gebeld met Maybelline en ja hoor; eerst even het stickertje verwijderen, dan moet ‘ie het doen. Inderdaad, veiligheidssticker eraf en de mascara trilde hoogfrequent zodra je het knopje (zie foto) in drukte. Handig dat je de Pulse Perfection ook zonder vibraties kunt gebruiken. Dat is wel zo prettig mocht je bij nader inzien de voorkeur geven aan een normaal, oud & vertrouwd, niet trillende wimperborsteltje. Ik voelde het vibreren van het borsteltje duidelijk in mijn hand maar de trillingen waren heel licht en niet met het oog zichtbaar. Geen last van een heen en weer vliegende hand, hoor! Desondanks vond ik de mascararoller lastig te hanteren. Hij lag anders in mijn hand dan ik gewend was omdat ik het knopje ingedrukt moest houden. Zeker als ik de buitenste haartjes en het gedeelte van de haartjes vlak bij de haarwortel wilde bereiken was dat moeilijk. De mascara schoot uit op mijn oogleden en omhulde slechts het uiteinde van mijn wimperharen (zie mijn foto’s die op dag 2 zijn genomen en waarbij ik mijn oog make-up niet gecorrigeerd heb). Uiteraard kon ik, als ik dat wilde, de knop wel los laten om die plaatsen te bereiken maar dat was in eerste instantie natuurlijk niet de bedoeling.

Na 2 weken regelmatig gebruik moet ik spijtig genoeg concluderen dat ik het idee heb dat de vibraties voor mij niets toevoegen aan de mascara of aan de manier van opbrengen. Ik heb de mascara ook getest zonder vibraties, het resultaat was zo goed als identiek, zo niet beter. Bovendien vond ik het trillen eerder onaangenaam dan aangenaam, en zeker niet handig. Ik moest zeer wennen, de eerste paar keren had ik veel te veel mascara op mijn wimpers en overal klonters en spinnenpoten. Gewaarschuwd voor deze ‘overdosering’ heb ik de daarop volgende keren eerst het borsteltje afgeveegd voor ik aan de slag ging en hield ik mijn ogen dicht totdat de mascara was opgedroogd. Dat hielp enigszins waardoor het opbrengen van de mascara me na wat oefenen redelijk afging maar het gehoopte effect van snel en simpel perfecte wimpers creëren bleef uit.

Het wimperborsteltje zelf vond ik oké, niet bijzonder goed of slecht. Het is smal en flexibel en doet zijn werk naar behoren. Normaal gesproken heb ik ‘hariger’ wimperborsteltjes en deze vind ik persoonlijk fijner in gebruik dan de ‘rubberen’ stekeltjes van Pulse Perfection, maar dat is persoonlijk.

De mascara formule is prima: hij is intens zwart, blijft goed zitten, vlekt niet, is niet waterproof maar geeft ook niet af, ruikt licht zoet, geeft in 1 laagje veel effect en is ’s avonds redelijk gemakkelijk te verwijderen met een gewone oog make-up remover (hoewel ik ’s ochtends wel 2 kleine zwarte ‘slaapprutjes’ in mijn ooghoeken had zitten). Pulse Perfection verlengt mijn wimpers iets, maar zorgt nauwelijks voor extra volume. De krul blijft redelijk goed zitten, ondanks dat de mascara een tikje ‘zwaar’ op mijn wimpers aanvoelt en ik in het begin bang was dat mijn wimperharen door de opgebrachte mascara gedurende de dag zouden gaan ‘afhangen’. Maar dit blijkt gelukkig niet het geval te zijn. Plakken en klonteren doet de Pulse Perfection helaas wel, maar dat ligt misschien aan de voor mij onwennige, moeilijk in de vingers krijgende, vibrerende opmaak- en indruktechniek. Ondanks enige oefening en dagelijks gebruik, bleef het trillende borsteltje me te veel gedoe geven om het met plezier te blijven gebruiken. Ik greep na 2 weken steeds vaker en liever naar mijn andere mascara’s omdat ik dan zeker wist dat ik snel en gemakkelijk klaar zou zijn en niet het risico liep dat mijn mascara zou mislukken en ik mijn ogen met een wattenstaafje en een schoon wimperborsteltje zou moeten bijwerken.

Lees ook