Krijgt Dorine's huid een mooiere gloed?

07:42 - 04:37
luistertijd 07:42 - leestijd 04:37

Shiseido super corrective serum

Shiseido Bio-Performance super corrective serum

‘Ik hoop dat dit serum mijn huid meer straling en zachtheid, alsook herstel van de krachten van mijn huid zal geven. Ik merk, nu ik de 40 nader, dat mijn huidfuncties aftakelen. Ik zie veranderingen optreden in mijn gezichtcontouren (zoals rimpels en verslappingen), verschillen in mijn huidtoon (meer oneffenheden, pigmentvlekjes en dofheid) en een verminderde hydratatie van de bovenste huidlagen (welke zich bij mij onder andere uit in een trekkerige en strak gespannen huid en droogtelijntjes rondom mijn ogen). Ook heb ik het gevoel dat mijn huid met het verstrijken van de tijd dunner en kwetsbaarder is geworden (op mijn wangen ontdek ik bijvoorbeeld steeds meer gesprongen haarvaatjes). Ik heb het idee dat mijn gezichtshuid daardoor extra gevoelig is voor schadelijke factoren zoals oxidanten, sterke temperatuurwisselingen, verontreinigende stofdeeltjes en UV straling. Ik maak me zorgen om deze tekenen van huidveroudering en wil mijn bestaande anti-aging verzorging een boost geven. Het zou toch fantastisch zijn als dit serum haar belofte van ‘ultieme celregeneratie voor een jeugdige look’ zou kunnen waarmaken?

‘Het serum behoort tot het hogere prijssegment en kost 88,50 euro voor 30 ml. Indien gebruikt als aanbevolen, is dit voldoende voor circa 1 maand. Het serum zit in een zeer luxe en prachtige (zilverkleurige) pompflacon. Deze fraaie vormgeving wakkert mijn vertrouwen in de werkzaamheid en exclusiviteit van het serum aan, ook al weet ik natuurlijk dat het mooie uiterlijk van het product niets zegt over de inhoud en effectiviteit van het product. Maar goed, het feit alleen al dat ik het gevoel heb dat ik mezelf zeer verwen met dit mooi-ogende anti-verouderingsserum, doet me goed.

‘Op de bijsluiter lees ik dat het Bio-Performance super corrective serum de celactiviteit van de huid ondersteunt en de huidoppervlakte textuur verfijnt. Het serum dankt deze werking hoofdzakelijk aan een nieuw bio-ingrediënt dat exclusief door Shiseido is ontwikkeld. Dit gepatenteerde ingrediënt, Bio-Regenesist genaamd, bevordert ”ideale condities voor de productie van fibroblasten, de cellen die sterkte aan de huid bieden door collageen, elastine en hyaluronzuur te produceren” (in vitro test). Het serum bevat eveneens ‘Rose Apple leaf extract’ met anti-oxidant werking, ‘Super Bio-Hyaluronzuur’ voor intense hydratatie en ‘Super Plant Bio-Exfoliant’, een ‘zacht en natuurlijk herdekkend complex’ voor verbetering van de huidoppervlakte structuur.1

‘Shiseido claimt dat het resultaat van het serum al zichtbaar is vanaf de eerste applicatie en versterkt wordt bij dagelijks gebruik. Resultaten (van niet nader genoemd onderzoek) tonen aan dat onmiddellijk na het opbrengen van het serum de huid er zacht en stralend uitziet en lijntjes minder zichtbaar zijn. Na 1 week zou zowel de stevigheid verbeterd zijn als de gezichtcontour gelift. En na 3 weken is ‘het uitzicht’ van diepe rimpels duidelijk verminderd. (Bedoelt Shiseido hier mee dat rimpels er minder diep uitzien maar niet daadwerkelijk minder diep zijn?). Het serum is geschikt voor elk huidtype. Een leeftijdsindicatie wordt niet gegeven.

‘Ik heb het serum ongeveer 3 weken getest. Het is eenvoudig in gebruik. Elke ochtend en avond breng je het serum aan na het reinigen en tonifiëren/ verzachten van je huid (maar vóór het hydrateren of voeden van je huid). Tweemaal drukken op het pompje zou de juiste hoeveelheid serum moeten geven. Helaas had ik echt minimaal 3 pompdrukjes nodig om mijn gehele gezicht en hals zuinig te voorzien van het serum. De pompflacon was daardoor na 20 dagen gebruik al op. Voordeel van de pompflacon is dat het serum gemakkelijk te doseren is en de mogelijk schadelijke invloeden van licht, lucht en bacteriën op de kwaliteit en houdbaarheid van het serum beperkt blijven. Nadeel is dat je niet ziet wat de hoeveelheid is die (nog) in de flacon zit. Op het eerste gezicht lijkt het dat de pompflacon meer inhoud heeft dan de daadwerkelijke 30 ml.

‘Het lijkt alsof een lichte waas van gezonde straling mijn gezicht ‘oplicht’ en ik daardoor mooier en jonger oog. Ik ben dus bijzonder blij met het effect van dit serum.’

 

Dorien concludeert:

‘Het serum ruikt aangenaam en fris, al vind ik de geur iets te sterk en overheersend, maar dat is persoonlijk. Ik houd meer van hele lichte, nauwelijks waarneembare geuren. De kleur is wit. Het serum voelt prettig aan als je het op je huid aanbrengt en smeert gemakkelijk uit. Bovendien werkt het goed in combinatie met met mijn eigen gebruikelijke dag- en nachtverzorging en hoef ik niet de gehele (kostbare) Shiseido Bio-Performance lijn aan te schaffen.

Als ik mijn eigen testresultaten vergelijk met die van Shiseido, dan kan ik zeggen dat onmiddellijk na het opbrengen van het serum mijn gezicht zacht aanvoelt en ook zodanig toont (maar voor de rest lijkt er weinig veranderd te zijn). Na 1 week heb ik het gevoel dat mijn huid er beter uitziet, al kan ik niet precies zeggen waar het ‘betere’ aan ligt. Ik vind dat mijn gezicht er als geheel mooier en minder ‘tekenend’ uitziet (dus niet specifiek een verbetering van gezichtcontouren, stevigheid of afname van fijne lijntjes). Echter, na 3 weken consequent gebruik lijken mijn lijntjes, horizontale rimpels op mijn voorhoofd en mijn beide neus-mondhoek plooien in zeer lichte mate (maar wel zichtbaar als je er heel goed op let) verzacht te zijn en heb ik het idee dat de huid van mijn wangen en kaaklijn iets minder hangt/ uitgezakt is.

Ook zie ik een soort mooie ‘volheid’ in mijn gezicht. Ik vind het moeilijk om het resultaat goed te beschrijven, maar ik kan het effect enigszins vergelijken met mijn gezicht toen ik zwanger was. Het lijkt alsof een lichte waas van gezonde straling mijn gezicht ‘oplicht’ en ik daardoor mooier en jonger oog. Ik ben dus bijzonder blij met het effect van dit serum.

‘Kortom de belangrijkste voordelen van dit serum, die ik zelf (hoewel in lichte mate maar desondanks wel waarneembaar) heb ervaren zijn dat het Bio-Performance super protective serum van Shiseido in relatief korte tijd een aantal tekenen van huidveroudering tegengaat: Mijn huid ziet er na 3 weken gebruik voller en mooier uit, oogt een heel klein beetje ‘gelift’ en fijne lijntjes en rimpels zijn verzacht. Ik heb geen positief effect opgemerkt ten aanzien van 2 kleine gezichtslittekentjes, couperose en andere huidoneffenheden (zoals een rood bultje en lichte pigmentvlekjes). Negatieve bijwerkingen (zoals jeuk of uitslag) heb ik niet ervaren.

‘Vraag is of ik het serum nu zelf zal aanschaffen. Gezien de goede resultaten kan ik dit product zeker aanbevelen als je een ‘ruime portemonnee’ hebt. Echter, omdat dit serum me per dag bijna 4,50 euro kost, zie ik er voor als nog van af. Het serum is te kostbaar voor mij. Helaas! Maar mocht ik in de toekomst meer te besteden hebben, dan zal ik overwegen om het serum zelf te kopen.

1Helaas kan ik de samenstelling en hoeveelheid van het revolutionaire ‘Bio-Regenesist’ ingrediënt niet herleiden uit de ingrediëntenlijst op de verpakking. Dit geldt ook voor het ’Super Plant Bio- Exfoliant’. Het genoemde ‘Rose Apple leaf extract’ staat pas op de een-na-laatste (39e) plaats. Het door Shiseido genoemde exclusieve bevochtigingsmiddel ‘sodium acetyl hyalluronaat’ wordt pas op plaats 37 vermeld.

 

Lees ook