Psychologie

In Turkije fotoshopt fotograaf je haar er wel bij voor plaat zonder hoofddoek

vrouwen met hoofdbedekkingDe columnist liet een pasfoto maken en was hoogst verbaasd hoe zeer het al gewoon is onder fotografen om je gezicht met snelle fotoshop-ingrepen 10 jaar jonger te maken – weg rimpels, kale plekken, gekreukte kleding en baarstoppels en wallen. En voor vrouwen die voor een overheidsbaan een pasfoto zonder hoofddoek nodig hebben, pakt de fotograaf gewoon een fijne haardos uit zijn giga-database (van vrouwen die zich al eens door hem hebben laten fotograferen zonder hoofddoek) en plakt deze over het hoofddoekje van de vrouw, zodat zij niet haar werkelijke haar hoeft te tonen aan de fotograaf. Hij verzekert de journalist dat voor identiteitspapieren niet te veel veranderd mag worden, maar ‘mensen zijn ijdel. Vooral vrouwen willen vaak veel wijzigingen en uiteindelijk doe ik altijd wat ze willen.’ De column heet De Kleine Wereld en staat op pag. 16 Buitenland.

Lees ook:

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.