MEXOPLEX is een exclusief filtersysteem dat de meest gevoelige, en de zonallergische huid optimaal beschermt.

01:00 - 00:36
luistertijd 01:00 - leestijd 00:36

MEXOPLEX is een exclusief filtersysteem dat de meest gevoelige, en de zonallergische huid optimaal beschermt. Hiervoor zijn de nieuwste wetenschappelijke inzichten en mogelijkheden samengekomen. De beste zonnefilters die de wetenschap nu te bieden heeft zijn gecombineer: Mexoryl  en Tinosorb.  Hierdoor is de effectiviteit van de SPF/PPD  (aanduiding voor uv-a bescherming) maar liefst verdubbeld. Vooral UVA straling veroorzaakt lichtgevoelige reacties op de huid, zoals zonneallergie. De verhoogde UVA effectiviteit in wat La Roche-Posay ‘mexoplex’  noemt, geeft de gevoelige, en zonallergische huid optimale bescherming (SPF50+, PPD 38).

Heel erg prettig voor de kritische gebruiker is ook het feit dat door de nieuwe formule minder ingrediënten nodig zijn, dan bij traditionele anti-zonnebrandproducten met een vergelijkbare beschermingsfactor. Volgens La Roche-Posay is de concentratie chemische filters verminderd met 15% zonder dat aan effectiviteit is ingeboed. Het is parfum- en parabenen-vrij.

Lees ook:

Lees ook