Cosmetisch medisch De cijfers Injectables Klinieken Marketingtrends Operatietechnieken Zakenpraat

Na recessie groeit belangstelling plastische chirurgie in Amerika weer

body contouringHet onderzoek dat de American Society for Plastic Surgeons vandaag publiceerde was onder 2148 respondenten uitgevoerd, via de online community realself.com. Ruim 69% van de deelnemers aan het onderzoek gaf aan, dat als geld geen rol speelde, men een cosmetisch medische ingreep zou willen ondergaan. In vergelijking met een soortgelijk onderzoek in november 2009, is dit een toename van 15%, aldus de ASAP .

Het is opvallend dat men vooral weer grotere ingrepen wil laten doen, zoals buikvetschortoperaties (29%), liposucties (23%), borstlift (14%) en een facelift (13), terwijl de tendens de afgelopen jaren was om steeds minimalere ingrepen te doen om het effect natuurlijk te houden. Bij de kleine cosmetische behandelingen scoorden tanden bleken (48%), ontharing (27%), anti-cellulite behandelingen (14%) en injectables tegen rimpels (12%) het hoogst.

Vooral vrouwen die hun zwangerschappen achter de rug hebben en een voltooid gezin hebben, blijken gevoelig voor het gebodene van de cosmetisch medische industrie, zo blijkt uit het onderzoek. In de leeftijdsgroep 35-44 is de buikvetschortoperatie  met 46% zeer gewenst, tegen 34% in de leeftijd van 18-34 jaar. 34% van de vrouwen vanaf 35 jaar zou de borsten willen laten liften en 28% wenst een liposuctie. Deze ingreep is ook populair onder mannen in dezelfde leeftijdsgroep (29%).

De injectables tegen rimpels maken een gestage stijging door: maar liefst 99% sinds het jaar 2000, vooral onder vrouwen vanaf 55 jaar.

Meer over dit onderzoek is te lezen op de website van de ASAP.

 Lees ook:

 

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

4 reacties

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.