Tien uur begonnen we zo ongeveer en even na twaalf uur zat het ochtendje kleuren erop.

01:48 - 01:05
luistertijd 01:48 - leestijd 01:05

 

 

 

 

Tien uur begonnen we zo ongeveer en even na twaalf uur zat het ochtendje kleuren erop. Senior make-upartist Elke Willemen en trendspecialist Angela Jacobis hebben onze lezeressen aan de hand van de drie voorjaarstrends van MAC meegenomen in een lesje make-uppen. …voor beginners was het zeker niet. Alle vrouwen, ook de jonge meiden, waren behoorlijk vaardig in het inkleuren van hun eigen gezicht. We hadden zelfs een paar visagisten van beroep erbij zitten:-) De drie trends van MAC voor dit voorjaar zijn een ‘nude’, een ‘brons’ en een coloured face. De helft van de vrouwen ging voor kleur, de rest voor bronstinten.

Het waren twee ontspannende uurtjes waarin het soms verdacht stil was. Ik liep met mijn camera rond en vond het fascinerend om te zien hoe elke vrouw haar eigen pose aanneemt als ze zich opmaakt. De een doet mond en ogen wijdt open, de ander gaat scheef zitten, drukt de armen stijf tegen het lijf aan, sommige vrouwen wilden ook staan, alleen dan konden ze zich gemakkelijk opmaken. En alles gebeurde in diepe concentratie….

Na afloop werd er nog even wat geshopt in de winkel beneden, dat kon natuurlijk niet uitblijven als je zo verwend bent met nieuwe kleuren en looks en zoveel tips. Als cadeautje mochten de deelneemsters een box voor hun kwasten van MAC mee naar huis nemen.

Eenmaal weer buiten, vroeg ik mezelf nog wel even af, waarom ik er ook niet tussen ben gaan zitten. Ik kwam immers totaal onopgemaakt binnen. Maar zoals het een journalist betaamt – als ze eenmaal de pen of de camera heeft opgepakt, vergeet ze de rest:-)

Monique Lindeboom

Lees ook