Cosmeticaclaims Gezicht Rimpels en slapte Zakenpraat

Is Skin Mood de opmaat naar serieuze maatwerk cosmetica?

SkinMoodDe beautyblog Bellasuga.com in Australië hyped het als op genen geïnspireerde cosmetica, passend bij jouw dna-profiel, maar dat gaat ons al heel snel veel te ver als we de website van SkinMood even snel doorbladeren. SkinMood bestaat uit een bunch van huiddeskundigen en zakenlui bij elkaar die middels gepersonaliseerde huiddiagnoses via gangbare apparatuur je vochtgehalte, vetgehalte, pH-waarde en stevigheid van de huid meten en daar een recept op afstemmen. Nothing more, nothing less.

Dit soort systemen zijn al veel langer in de handel, wij journalisten hebben in een grijs verleden wel een soortgelijk consult bij Menard gehad, en een maatwerk creme thuisgestuurd gekregen – die overigens heerlijk was!-. Bij klinieken als van de Velthuis zien we apparatuur staan als de Visia, waarmee je ook alles kunt meten, en onze eigen huidspecialiste Mardge Pascaud heeft vergelijkbare apparatuur. Bekijk daartoe de film nog maar eens over een facial met Pascaud Beauty Innovations.

Natuurlijk is het goed om naar de waarden van jouw individuele huid te kijken, moeten veel meer merken gaan doen – echt waar! Vanzelfsprekend gaat alles een computerprogramma in en rolt er een kant en klaar recept uit, gebaseerd op ingeprogrammeerde waarden in dat computersysteem. Echt, 100% maatwerk, wordt het nooit, geloof ons maar.

Maar wat verder ook interessant is aan dit systeem is het gebruik van de actieve stoffen: een batterij waar je niet omheen kunt, zoals: ‘peptides, hyaluronic acid, antioxidants, stem cells, the youth hormone DHEA, the regenerative ingredient EUK 134, the Canadian Willowherb (it inhibits the activity of acne bacteria), etc.,’ zo lezen we. Overigens ook stoffen die in heel veel andere cosmetica tegenwoordig ook zitten -.

Leuk concept, van ons mag het naar Nederland komen! Welke importeur pakt het op?

Meer cosmetica- en genenpraat vind je hier:

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

4 reacties

  • met ogen en vingers werkt het toch anders dan dat apparatuur het meet. bovendien hoe wil jij een pH waarde van de huid meten? iets wat zeer belangrijk is en nog veel en veel te weinig wordt gedaan.

  • …volgens mij ben je effectiever bezig als je het wel met computergestuurde apparatuur doet, zoals in het artikel genoemd. anders blijft het nog natte vinger werk.

  • Wij, EGO cosmetics, zijn al een tijdje bezig met het ontwikkelen van het concept customized skin care. Computerapp. waar een kant en klaar recept uit rolt zal daar niet in voorkomen. Onze insteek bij het analyseren en het uiteindelijke formuleren zal deskundigheid en ervaring van de schoonheidsspecialist zijn. Daarbij zal de klant ook voorkeuren kunnen uitspreken zodat we echt over 100% maatwerk kunnen spreken.
    Doelstelling is eind 3e kwartaal samen met de consumenten te gaan testen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen