De beautyblog Bellasuga.com in Australië hyped het als op genen geïnspireerde cosmetica, passend bij jouw dna-profiel, maar dat gaat ons al heel snel veel te ver als we de website van SkinMood even snel doorbladeren.

02:10 - 01:18
luistertijd 02:10 - leestijd 01:18

De beautyblog Bellasuga.com in Australië hyped het als op genen geïnspireerde cosmetica, passend bij jouw dna-profiel, maar dat gaat ons al heel snel veel te ver als we de website van SkinMood even snel doorbladeren. SkinMood bestaat uit een bunch van huiddeskundigen en zakenlui bij elkaar die middels gepersonaliseerde huiddiagnoses via gangbare apparatuur je vochtgehalte, vetgehalte, pH-waarde en stevigheid van de huid meten en daar een recept op afstemmen. Nothing more, nothing less.

Dit soort systemen zijn al veel langer in de handel, wij journalisten hebben in een grijs verleden wel een soortgelijk consult bij Menard gehad, en een maatwerk creme thuisgestuurd gekregen – die overigens heerlijk was!-. Bij klinieken als van de Velthuis zien we apparatuur staan als de Visia, waarmee je ook alles kunt meten, en onze eigen huidspecialiste Mardge Pascaud heeft vergelijkbare apparatuur. Bekijk daartoe de film nog maar eens over een facial met Pascaud Beauty Innovations.

Natuurlijk is het goed om naar de waarden van jouw individuele huid te kijken, moeten veel meer merken gaan doen – echt waar! Vanzelfsprekend gaat alles een computerprogramma in en rolt er een kant en klaar recept uit, gebaseerd op ingeprogrammeerde waarden in dat computersysteem. Echt, 100% maatwerk, wordt het nooit, geloof ons maar.

Maar wat verder ook interessant is aan dit systeem is het gebruik van de actieve stoffen: een batterij waar je niet omheen kunt, zoals: ‘peptides, hyaluronic acid, antioxidants, stem cells, the youth hormone DHEA, the regenerative ingredient EUK 134, the Canadian Willowherb (it inhibits the activity of acne bacteria), etc.,’ zo lezen we. Overigens ook stoffen die in heel veel andere cosmetica tegenwoordig ook zitten -.

Leuk concept, van ons mag het naar Nederland komen! Welke importeur pakt het op?

Meer cosmetica- en genenpraat vind je hier:

Lees ook