shop Refectocil wenkbrauw- en wimperverf Deze wenkbrauw- en wimperverf is een supervoordelig alternatief als je geen geld of tijd hebt om het professioneel te laten doen. Het werkt perfect en heel secuur. Bekijken Als je een beetje sportief bent, moet je er meteen uitzien als iemand die vanmorgen nog de koeien heeft staan melken? Of […]

04:01 - 02:24
luistertijd 04:01 - leestijd 02:24

Als je een beetje sportief bent, moet je er meteen uitzien als iemand die vanmorgen nog de koeien heeft staan melken? Of dat je onmiddellijk met een hoofd vol acne rondloopt omdat je zweet en je huid niet kan ‘ ademen’ met een laag foundation? Nou neem maar van mij aan, niks aan de hand!’

‘Een stoere meid, zo zie ik mezelf graag. G-star is mijn favoriete merk en ik heb vaak hetzelfde aan als mijn vriend: jeans, V-hals trui met wit T-shirtje, riem met studs en mooie sneakers. Buiten een pet op, rugtas met sportspullen en op de sportfiets naar mijn werk en de fitnessclub. Daar ga ik tekeer op de spinningfiets en hang aan de zware gewichten. Hoe meer zweten hoe beter. Een sportief en naturel tiep zul je denken. Maar dat is niet het hele plaatje. 

Overdag op het advocatenkantoor waar ik werk, moet ik er toch enigszins representatief uitzien. Dus ik heb ook een kast vol hakken ( voornamelijk Tod’s, want daar kun je goed op Harrietlopen), hoe hoger hoe beter. En ik draag schattige mini handtasjes waar net mijn telefoon, portemonnee en lipgloss in passen. Ja, lipgloss, want naast die tough girl uitstraling ben ik een make-up fanaat. Ik ga nooit zonder de deur uit en sta s morgens extra vroeg op om lekker te tutten in de badkamer. Primer, foundation, concealer, poeder, blush, highlighter, oogschaduw, eyeliner en mascara. En dan ben ik vast nog wat vergeten. Dan dit alles zo opbrengen dat het er ‘ natuurlijk’ en mooi uitziet. Heerlijk! En denk je dat ik dit allemaal na mijn werk braaf van mijn gezicht haal, als ik van het kantoor naar de sportschool race? Dat ik een toilettas mee heb met een heel arsenaal aan cleansing spullen? Welnee! Mijn truc: het pakket dat ik op mijn gezicht doe in de ochtend is zo uitgekozen dat ik er smetteloos meer door de dag kom, inclusief heavy weights en spinlessen. Ik kijk overdag vaak niet eens in de spiegel ! Is niet nodig, want mijn make-up blijft feilloos zitten, weet ik.

‘Met mijn ‘face’ op kan ik de hele wereld aan en voel ik me zelfverzekerd. Dan pas ben ik wie ik ben.’

Op reis in de Verenigde Staten ren ik met mijn shoppinglist in de hand van Drugstore naar Sephora, van Ulta naar Departmentstore en terug. Walgreens is mijn snoepwinkel en Sephora is mijn beautyheaven.

Het is mij dan ook volkomen duister waarom je bij de minste of geringste sportactiviteiten geen make-up hoort te dragen. Als je een beetje sportief bent moet je er meteen uitzien als iemand die vanmorgen nog de koeien heeft staan melken? Of dat je onmiddellijk met een hoofd vol acne rondloopt omdat je zweet en je huid niet kan ‘ ademen’ met een laag foundation op? Nou neem maar van mij aan, niks aan de hand. Ik sta graag stylish in de gym en niemand wordt blijer van een rood gevlekt gezicht of kringen onder mijn ogen in een bleek koppie omdat ik slecht geslapen heb. Met mijn face op kan ik de hele wereld aan en voel ik me zelfverzekerd. Dan pas ben ik wie ik ben. 

Mijn truc? Waterproof foundation met een goede dekking (ik zweer bij Estée Lauder Double Wear). Poederblusher waar je geen strepen zweet doorheen ziet lopen. Waterproof mascara. Poederoogschaduw die onberispelijk blijft. Eyeliner die blijft zitten waar die zit. 

Het enige waar ik niet aan begin is lipstick, want een sporty girl has to eat, often!’

Harriët is lid van het BeautyJournaal testpanel en is naast haar werk als secretaresse en spinninginstructeur ook voedingsconsultant.

 

Lees ook