Cosmeticaclaims Lichaam Marketingtrends Zakenpraat Zweten

Zilver is wat mannen willen, zegt Nivea

Nivea for men silverNivea heeft voor mannen een geheel nieuwe body verzorgingslijn die de naam Silver Protect draagt, niet voor niets, want er zit letterlijk colloidal ofwel vloeibare zilverdeeltjes in. Het werd al langer in gebruiksgoederen gebruikt zoals computers, kleding, kookgerei om het schoon en vlekvrij te houden, en nu is cosmetica aan de beurt. Nieuw is het overigens niet, in het alternatieve circuit wordt het al honderden jaren toegepast. Zo zijn er verhalen over het injecteren ervan tegen bacteriele infecties – soms met gevolg dat de huid er blauwachtig uit kan gaan zien.

Het is die anti bacteriele werking die de industrie nu boeit. Zilver is daar erg goed in en zelfs in heel lage doses (tussen 0.1 en 1 part per miljoen in een formulering). Gelukkig ook maar want vanuit een milieugezondheidsperspectief wil je niet echt dat veel zilver in het afvalwater terecht komt, omdat het ook dan alles aan bacterien zal ‘killen’, en bovendien wordt het nauwelijks afgebroken, en dat is zeker niet gewenst voor de ecosystemen die wij hebben op Aarde, en waar wij ook onderdeel van uitmaken. Zilver is oke, is zeer kleine doses en ook in zeer kleine doses kun je het binnenkrijgen, ook door de huid heen, zo zeggen chemici, maar de doses zijn zo laag dat geen bijwerkingen verwacht kunnen worden.

Eigenlijk is de grootste ‘bug’ in het geheel de fabriek die dat zilver allemaal verwerkt. Daar ter plekke moet er heel zorgvuldig met het materiaal omgegaan worden. Of zoals de Australische chemicus Amanda Foxon-Hill het verwoordt: ‘ The largest area for environmental hazard is at the colloidal silver manufacturing plant and at the factories using this in their manufacturing.  The anti-bacterial properties of the colloidal silver will probably trump any down-stream environmental impact – indeed, the packaging is probably more worrying than the ingredients.’

De zilverlijn hebben wij nog niet uitgetest, wel wordt regematig een doses uit de Roll-on deo Dry Impact van Nivea for Men genomen van manlief, tot zeer grote tevredenheid. Geen deo lijkt zelfs beter te werken dat deze (momenteel).

Meer weten over Cosmeticaclaims?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

3 reacties

 • Geachte,
  Ik moet dit jaar een GIP maken van cosmetologie. Hierbij moet ik verschillende cosmetische bestanddelen beschrijven en hun eigenschappen geven. Kan u mij eventueel helpen met de cosmetische eigenschappen van zilver? Want ik vind enkel dat deze , zoals ook in uw tekst vernoemd, anti-bacterieel is.
  Alvast bedankt
  Melanie

 • beste katjana, linksboven in op deze website vind je het contactformulier, waarin je je vraag kunt opnemen. vermeld wel goed wat je precies zoekt.

 • Geachte

  Ik zit in mijn laatste jaar verkoop en ik moet een eindwerk maken over deodorant.
  Zou het mogelijk zijn om wat informatie te kunnen krijgen betreffende dit onderwerp.

  Ik dank u bij voorbaat

  Hoogachtend

  Duysak Katjana
  Brugsestraat 46
  8500 Kortrijk

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.