Goh, ik weet nog wel dat ik op zoek was naar een chemicus voor mijn gloednieuwe beautyportal BeautyJournaal en toevallig via een wetenschappelijk artikel op de naam Johann Wiechers stuitte.

04:54 - 02:56
luistertijd 04:54 - leestijd 02:56

Goh, ik weet nog wel dat ik op zoek was naar een chemicus voor mijn gloednieuwe beautyportal BeautyJournaal en toevallig via een wetenschappelijk artikel op de naam Johann Wiechers stuitte. Ik dacht: dat moet een Nederlander zijn! Ik kende nauwelijks chemici in Nederland en de enkeling die ik wel kende, kreeg ik weinig hoogte van (nu zijn chemici ook rare snuiters haha…wel heel boeiende en met een apart gevoel voor humor ook!). Dus via een Amerikaans medium spoorde ik hem uiteindelijk op en wat was hij verrast dat zo’n beautyjournaliste uit dat kleine Holland hem gevonden had. Alleen die virtuele trip die ik had gemaakt om hem via een omweg te vinden, boeide hem al. Maar gelukkig, hij stond open voor samenwerking en was in staat om in redelijk eenvoudige taal toch vaak ingewikkelde chemische onderwerpen uit te leggen. Nu ben ik er zeer trots op dat Johann in ons team zit. Had ik aanvankelijk geen flauwe notie van zijn reputatie, inmiddels weet ik wel beter *wink*

En wat ontzettend leuk dat hij ook nog genomineerd is, notabene naast een voor cosmeticajournalisten veel bekendere Daniël Maes van Estee Lauder co. in Amerika – imiddels gepensioneerd. Ik weet nog wel dat ik Daniël ooit eens met collega’s van de Vereniging van Cosmetica Journalisten had uitgenodigd voor een uurtje educatie over de werking van het een of ander van cosmetica en de huid. Ik zou de vragen stellen en hij antwoorden. Maar ik stelde zoveel vragen en zoveel doorvragen, en hij maar uitleggen, dat menig collega op een gegeven moment met rode koontjes zat van verwarring en we ontzettend uitliepen qua tijd. Later heb ik hem nog eens via de telefoon geinterviewd en bleef ik wederom maar doorvragen over zaken omdat ik echt alles oprecht wilde snappen maar ook graag de serieuze bewijzen voor werkzaamheid via de pot op de huid boven tafel wilde krijgen. Hij bleef maar geduldig uitleggen, maar naderhand hoorde ik wel dat hij zijn pr manager in de Benelux had gemeld dat hij mij een naar borderline neigend karakter vond en dat ik in de gaten gehouden moest worden. De toenmalige pr-manager was het daar natuurlijk ook helemaal niet mee eens. Pfff….

Nee, dan Johann! Al zeur je het vel van zijn huid – hij blijft uitleggen, gooit er een fijne grap tussendoor, geeft je nimmer het gevoel dat je bedreigend bent. Bull natuurlijk ook zeg. Je bent journalist of niet! Ons vak is al ingewikkeld genoeg (en daarom ook zo leuk…..als bedrijven en/of personen tenminste niet de deur voor je dichtklappen omdat ze vinden dat je te dichtbij komt…bij wat eigenlijk? Juist ja….het marketinggeheim).

Anyway, stem op onze Johann, het kan nog tot 31 maart via deze website!

Hier nog even wat de internationale commissie over hem zegt:

‘Dr. Johann Wiechers has over 20 years experience in the cosmetics industry and has long been an excellent educator and spokesperson within the field. After gaining a PhD in Transdermal Drug Delivery, Dr. Wiechers worked for Unilever Research as a Dermal Delivery Team Leader and at Uniqema as the company’s Skin R&D Director. In 2007 he made the move to set up his own company, JW Solutions, where he continues to work as an independent consultant to companies in the cosmetic science industry. In the same year, he was also appointed as a Visiting Professor at the School of Pharmacy at the University of London where he continues to teach today.

Having written over 350 papers, posters, presentations, columns and patents, Dr. Wiechers has shown great dedication to cosmetic education. He’s best known for his work on ‘Formulating for Efficacy’, a systematic approach to formulation design that allows the cosmetic industry to make more effective cosmetic products at lower ingredients levels.’

Dit zijn onderwerpen die wij met Johann maakten het afgelopen jaar:

 

Lees ook