De Clear Cleansing Oil is de eerste stap naar een nieuw huidverbeteringsprogramma waarin duurzaamheid centraal staat, zo lezen we in het persbericht.

01:27 - 00:52
luistertijd 01:27 - leestijd 00:52

De Clear Cleansing Oil is de eerste stap naar een nieuw huidverbeteringsprogramma waarin duurzaamheid centraal staat, zo lezen we in het persbericht. De reinigingsolie bestaat uit louter plantaardige stoffen,waarvan de ingrediënten zijn geproduceerd op de wijze die keurmerken als BDIH en Eco-cert aangeven. Nu verschillen die twee nogal in hun werkwijzen, maar goed, we snappen redelijk wat er bedoeld wordt: biologische teelt, zuiverheid van grondstoffen. De overige duurzame aspecten zitten ondermeer in de biologische afbreekbaarheid van de grondstoffen, het gebruik van afbreekbare dan wel recyclebare verpakkingen, flyers en displays.

Het product is een hydrofiele olie, en is dus met water vermengbaar,zonder te schuimen. De basis bestaat uit sojaolie, de emulgator is vanzelfsprekend ook plantaardig. De olie bevat verder ook een aantal anti-oxidanten waaronder E, een een speciale niet nader benoemde stof Dermofeel wat het ook rond de ogen zacht moet maken. Het product is ook vrij van toegevoegde geur- en kleurstoffen. We zijn benieuwd! De Oil is overigens niet van een van de beroemde eko-keurmerken voorzien. Op zich kunnen we ons dat best goed voorstellen als je weet dat die keurmerken vooral een marketingverhaal zijn. 50 ml kost 32,-. Via Hannah huidspecialisten en hun webwinkel.

 

 

Lees meer over duurzaamheid:

Lees ook