Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

89 reacties

 • Ik ben gek op geurtjes!! ik heb er wel een stuk of 15 in mijn kast staan! Waar onder ook Prada Infusion d’Iris! Heerlijk. Ik vindt het persoonlijk dan ook wel leuk dat er een Nederlands model in de campagne zit van deze Prada geur! Ik heb hem trouwens online besteld.

  Hier hebben ze trouwens nog meer variante van deze geur!!

 • Edit: Nomaoud is van Comptoir Sud Pacifique ipv Montale.

  Het shopping center was Alexandrium in Rotterdam, s aovnds laat op het poolsterplein waar die Primark zit, rare winkel is dat zeg.

  Soort Mac Donalds van de kleding, aparte ervaring.

 • vanochtend fantastisch nieuwe parfums geroken van humiecki & graef in de winkel bij onze geurexpert tanja deurloo. love Geste en Bosque. de parfums zijn verrassend androgyn en fris, maar ook warm en the images zijn sooooooooo lovely & fashion. zo anders dan hoe de parfum industrie tradioneel haar marketing doet! wat een verademing is dit merk (en de jongens erachter!).

  binnenkort volgt een verhaal over dit merk op beautyjournaal.

 • @Monique – ik heb ze allebei en allebei vandaag op – zelfgemaakte EDP en gekochte EDT. Perzik? Niet echt – er is wel een fruit aspect, maar niet echt wat je meteen een perzik noot kan noemen – wellicht gebakken perzik of een stukje perziktaart. Die romige sappige verse perzik zoals wij hem kennen is het niet. Blijkbaar wat je nu in Mitsouko ruikt was vroeger voldoende om perzik te zijn. Maar nu zijn er betere perziken beschikbaar 🙂

 • Een smiley dag voor iedereen 🙂
  Vandaag Mitsouko combi proberen. Ik heb een zelfgemaakte EDT volgens de formule, die vintage versie van Mitsouko benadert. Deze is vandaag op mijn huid onder de kleding. Een moderne EDP op de kleding. Krachtig! Ik voel de Mitsouko perziken zomaar onder mijn voeten vallen 🙂

 • Vandaag in Nomaoud van Montale.

  Geuren met in de naam iets nomade gerelateerds vind ik meestal heerlijk (Musc Nomade, Touaregh, enz)

  Omschrijving? Lastig! Knuffelig knusse dry down, zoiets 🙂

  En grapjes via text zonder smileys erbij leiden al gauw tot spraakverwarring heb ik gemerkt.

 • @Monique – het was een gemengde reactie – je zei alleen, dat Frederic Malle niet zijn eigen geuren maakt (hij is inderdaad meer een soort makelaar). Dat had ik als een humoristische opmerking opgevat en speelde daarop in met nog een bekende misverstand erbij te betrekken. Dat geuren worden door de brands zelf gemaakt (wat in de meeste gevallen niet zo is). Het probleem is, denk ik, dat bij ironische opmerkingen is het soms moeilijk te begrijpen waar humor in zit en waar niet – kan vaak verwarrend zijn, zoals het blijkbaar hier is gebeurd.

 • @aromax, waar reageer je nu op? waar heb ik gezegd dat brands niet hun eigen geuren maken? (deels klopt dat ook wel overigens, maar ik snap nu even niet waar je op reageert?)

  bois 1920 is nu ook in nederland ja. heb contact met de importeurs, weet nog niet waar het verkocht wordt.

 • @Monique Wat? Maken de brands niet zelf hun eigen geuren? Ik dacht echt dat Lolita Lempicka ook een parfumeur was 🙂 En Elizabeth Taylor en… en… en… Volgens mij van de grote huizen alleen Chanel, Geurlain en Caron eigen parfumeurs in dienst hebben, de rest laat het parfum creatie uitbesteden. Of Caron ook niet meer? In de niche sector is het wel beter. Alleen Frederic Malle maakt de geuren inderdaad niet zelf. Lys Méditerranée is gemaakt door Edouard Fléchier, die ook Poison gemaakt – hij kan het wel – die bedwelmende geuren. 🙂

  Bois 1920 heb ik ooit snel geroken. Ik vond ze wel lekkere geuren. Vooral Patchouli en Sandal vond ik mooi. Maar het was een paar jaar geleden in Zurich – ik wil ze beter leren kennen. Zijn ze ook in NL?

 • @tijger, spannend, aoud, waar was dat shoppingcenter? volgens mij gebruiken maar heel heel weinig mensen aoud in nederland – zo orientaals.

  ik ben wel eens bij een parfumverzamelaarster in brabant geweest – haar man had echt een villaatje voor haar parfummuseumpje gekocht (!) en daar stond een heel afdelinkje orientaalse parfums, meengenomen door haar man uit het midden oosten.

  ik mijn ogen uitgekeken bij haar, ze had originele klassiekers uit begin 1900 – ook van balenciaga. jaloersmakend gewoon:-) ik heb in die tijd een portret van haar gemaakt voor miljonair magazine.

 • @aromax, door wie is lys mediterranee gemaakt? malle maakt namelijk zelf geen geuren, hij is alleen makelaar in ‘neuzen’ 🙂

  wat vind je trouwens van de geuren van bois 1920? ik ga er een opnemen in een parfumfilm die we gaan maken.

 • @Monique – misschien is het niet zo’n gek idee – ik ga kijken of het zonder veel gedoe kan.

  @Gerti – In Amsterdam heeft Miroir het grootste assortiment van Montale parfums (Spiegelgracht 6). Sommige kledingzaken hebben ze ook, maar dan vaak een klein deel van het assortiment (soms meer, soms maar een paar geuren) – weet de adressen niet uit mijn hooft – er was één op de Haarlemerstraat en ook ergens in het centrum.

  @Patchouli leaves ken ik niet, maar vermoed, dat het lekker moet zijn. Ja, Greyland is een mannengeur, maar “who cares”? Ik vind het heerlijk! Lekker warm en houtig met een frisse pepernoot, die naar een kruidig hart doordringt, beetje zoutig vetiver. Ik zie het makkelijk op een vrouw zitten.

  Vandaag heb ik Lys Méditerranée van Frederic Malle – omringd met de geur van de echte lelies.

 • Waar vind je Montale in Amsterdam? Ben nu wel erg nieuwesgierig geworden.

  Vandaag: La Prairie Gold. Met drie geuren heb ik niet zo veel afwisseling als jullie

 • vandaag in Dzing! van L Artisan Parfumeur

  warm en zacht en zoetig leer. (dit itt bijv. Cuir Ottoman v Parfum d Empire, dat is meer schoon droog fris nieuw leer vind ik)

  Dzing! heeft iets verslavends, ben superzuinig met mn decant!

  Ik was gisteravond in een groot shopping center en ik zou zweren dat ik her en der aoud rook, maar kon me niet voorstellen dat er zoveel mensen aan de Montale zijn!

  Patchouli Leaves is op dit moment n Montale waar ik nieuwsgierig naar ben.
  Greyland vond ik erg lekker, is meen ik ook een herengeur?

 • @Monique – het is maar intuïtief gevoel – net bij zoals met die lekkere kleurige T-shirts met bloemen – hoe meer Don Juan gehaalte of hoe grote de spieren – hoe passender 🙂 Maar goed – misschien een idee voor een blind test voor de testpannel? 10 mannen van verschillende uiterlijk met een zoete zwoele vrowuengeur op en dan kijken wat mensen hierover denken. 🙂

 • @Gerti – leuk om te lezen hoe je beschrijft wat een geur met je doet. Interessant. En ja – geur is sterk verbonden met onderbewuste.

  @Monique – het is ook fascinerend om te zien hoe persoonlijk het soms is – waar je dan precies op reageert. Persoonlijk kan ik soms een geur lekker vinden doordat ik het van een “lekker ding” ruik. En soms juist andersom – dan denk ik – hmm – je ziet er zo aantrekkelijk uit en je draagt zo’n wellicht hippe, maar een saaie geur. En tja – het is weer persoonlijk – wat voor iemand bij elkaar past of niet.

  Trouwens – over mannen en vrouwenparfums – hoe stoerder hij is, hoe makkelijker het is om een “typische” vrouwenparfums te dragen (zoete zwoele witte bloemen b.v.) – dat is mijn beleving.

 • @Gerti en Aromax, het is fascinerend en wellicht ondoorgrondelijk inderdaad. het zou mij juist fascineren als ik een vrouw met een typisch mannenparfum zou ruiken. ik vind dat juist spannend, om dat het anders is.

 • @AromaX, hoe het onbewust in elkaar zit, weet ik niet. Ik weet wel uit ervaring dat geur zeer sterke reacties op kan roepen.
  En voor wat betreft man-vrouw. Als ik de associatie after shave heb, vind ik dat niet lekker bij een vrouw. Bij een man raak ik er misschien wel opgewonden van…..
  Maar misschien dat ik die specifieke geur bij een man ook niet lekker zou vinden. Alleen ben ik me er dan minder van bewust, omdat ik niet die ‘het klopt niet’ reactie heb.
  Ik weet niet of ik nog kan volgen wat ik allemaal geschreven heb ;). Het onbewuste is ondoorgrondelijk.

 • @Gerti – eigenlijk gebruik je je geurherkenningsmechanisme echt zoals het oorspronkelijk bedoeld was – om een tegenovergestelde geslacht te herkennen. En ja – als je neus een “man” zegt en je ogen een “vrouw” zien, dan is het natuurlijk verwarrend. Pure biologie 🙂 Nou – ik overdrijf hier een beetje – zo simpel is het niet, maar de kern van waarde kan hier wel in zitten.

  Ik denk, dat je ook anders kan bekijken. Misschien heb je een sterk gevoel van wat bij elkaar past en wat niet (die bouw je vanuit je ervaring) en als vervolgens je dingen ziet/ruikt, die niet bij elkaar passen, dan geeft het een soort “het klopt niet gevoel”. Misschien is het meer, dan alleen een mannengeur bij een vrouw?

 • @Monique, daar kan ik geen antwoord op geven. Als ik niet de associatie man (in de vorm van after shave) heb, heb ik er waarschijnlijk geen hekel aan. Maar dan ben ik me niet bewust dat ik een ‘mannengeur’ ruik.

 • @gerti, maar goed, er zijn dus ook voor jou mannengeuren die niet naar aftershave ruiken. hoe zou je dan zo’n vrouw – die zo’n niet naar aftershave ruikende mannengeur draagt- kunnen ervaren?

 • @Monique, zo ver wil ik niet gaan. Ik denk eerder dat het in mijn brein als volgt werkt. Ik ruik een after shave achtige geur en denk ‘man’. Als dan een vrouw dat geurtje blijkt te dragen, klopt het beeld niet met wat ik ruik. Blijkbaar vind ik dat dan niet lekker.
  Kortom, after shave is mannengeur, maar mannengeur is niet per se after shave.

 • Waarschijnlijk erg ouderwets, maar ik kan niet zo goed tegen vrouwen die voor mijn gevoel een mannengeur dragen en in mijn beleving naar ‘after shave’ ruiken

 • Vandaag test ik weer de geuren van Montale. Linker hand – Jasmin Full (dat is nou zeker een geur voor vrouwen… hoewel…) en op mijn rechter hand – Chypré Fruité.

  Tijger – ah, laat Luca Turin maar kletsen en zeuren – je weet toch zelf wat je lekker vindt? 🙂 Maar goed – kijk – Luca is zeer ervaren parfumliefhebber – hij kan meerdere nuancen in parfum zien en ook de structuur ervan te beoordelen. Het is net als met de wijn – ja – er zijn conoisseurs en er zijn mensen die gewoon een glaasje wijn lekker vinden. Bijzonder is, dat hoe meer geuren je leert kennen hoe sneller je niet meer tevreden ben met zomaar een lekker luchtje – je kan snel groeien als je ervaring opdoet. Nadeel – straks vind je sommige van je favorieten niet meer lekker 🙂

 • En ik ben nog steeds van Victor en Rolf Flowerbomb.Heb (hier)gehoord dat er nog een zomerparfum van uitkomt dus die zal ik dan ook wel aanschaffen 🙂

 • Een mannengeur die ik voor mezelf heb gekocht: Lacoste pour homme.
  Wel voor gebruik thuis, de keren dat ik ermee naar buiten ging was ik me toch steeds bewust dat ik een mannengeur ophad, zou ik me niets van aan willen trekken maar dat komt vast nog.

  Nog te ruiken: Juicy Couture Dirty English en Givenchy Pi, YSL M7 en (Body)Kouros

  vandaag draag ik L Air de Rien van Miller Harris, Luca Turin zegt ‘soiled underpants’, nou ik vind het the ultimate skin scent! Het is iig sinds ik m vorig jaar ontdekte mijn favoriete geur. Liever draag ik m niet te vaak om het ‘grijsgedraaid en kan het nu niet meer aanhoren’ effect te voorkomen!

 • Goedemorgen allemaal!

  Ik “jat” ook vaak geuren van mijn vriendje! ( wat hij overigens niet leuk vindt..)
  Lolita Lempicka for men. Voor hem lekker in de zomer. Voor mij elke dag lekker 😉
  en De Christobal Balenciaga for men is ook erg fijn.

  Die lijst van mannengeuren voor vrouwen kan volgens mij best uitgebreid worden.

 • apres londee voor mannen, lachen is dat zeg. is mijn favoriet.
  kenzo voor hem had ook altijd een lekkere geur, die ook fijn voor vrouwen is

  gaaf zeg zo’n lijst,. we zouden het eens uit moeten gaan testen!

 • Over Chanel 19 voor mannen. Er zijn hier twee aspecten.
  1. Geur – op zich, wat op mijn huid van Chanel 19 het meest naar voren komt zijn – groene galbanum, roos en iris (met zijn poederachtige en houtige aspecten). Galbanum is in mijn beleving iets meer voor mannen, maar toch unisex. Roos is zeker unisex. De laatste is ook het meest uitgesproken. En dat iris lekker voor een man is heeft Dior ons bewezen met Dior Homme (en dan nog eens met vanille erbij) en Prada, met Infusion d’Homme (eigenlijk “de mannenversie” van hun Infusion d’Iris – qua geur merk ik weinig wat de ene mannelijk en ander vrouwelijk maakt). Dus qua geur zal Chanel 19 echt goed op de mannenhuid staan.
  2. Eigen ervaring, beleving en opvattingen. Als je Chanel N19 al lang kent en het is altijd geassocieerd werd met een “vrouwengeur”, dan wordt het moeilijk. Zelfs zit het lekker op de mannenhuid, maar herken je het als Chanel N19, dan is het toch moeilijk om afstand te nemen van je ervaring en opvattingen en de geur neutraal gaan beoordelen. Dus, ik snap waarom het soms moeilijk is om Chanel N19 op een man voor te stellen. En je moet zeker de reclamebeelden niet erbij betrekken 🙂

  Lijst van Luca Turin:
  Best masculines for women: Beyond Paradise Man, Cool Water, Dior Homme, Eau Sauvage, Jules, New York, Pour un Homme, Timbuktu, Yatagan, Yohji Homme.
  Best feminines for men: 1000, Après l’Ondée, Arpège, Bandit, Calèche, Diorella, Dzing!, Jicky, Mitsouko, Tommy Girl

 • Bedankt voor je welkom Monique, en nee dat wist ik niet! (Wel onlangs geleerd dat vroeger de kleus roze juist voor jongetjes was, grappig hoe dingen veranderen in de loop van de tijd.)

 • Wat leuk Tijger! Ik heb hem onlangs in Parijs geroken en vond het een heerlijke frisse, groene geur. de naam is ook prachtig en de fles ook. ik rook aanvankelijk veel citrus, waar ik erg van hou.

  en wat je zegt: serge lutens is inderdaad ook niet in te delen.

  er zijn zeker sekse bepaalde voorkeuren maar die scheidslijnen staan zeker niet vast. wist je dat de roos ooit een mannengeur was? in arabische landen althans…

 • Op mijn zoektocht naar een leuk Nederlandstalig forum over parfum kwam ik langs deze site.

  De geur van vandaag is Ninfeo Mio van Annick Goutal.
  Helaas is mijn neus nog niet zo ontwikkeld, ik ruik dan ook met name pasgesnoeide coniferen en kan er voor de rest helaas weing zinnigs over zeggen, ik ruik wel dat er allerlei andere geurnoten inzitten maar het benoemen ervan kan ik (nog?) niet.

  8 april ga ik met een paar mede parfumfreaks naar Amsterdam, en ik lees hier alweer n paar adresjes die ik nog niet kende, leuk!

  Wat betreft het onderscheid tussen mannen en vrouwengeuren, ik begrijp het markertingtechnisch wel maar vind het ook best beperkend.

  waar zet je bijv. de Serge Lutens geuren neer als je je winkel indeelt in mannen- en vrouwengeuren vraag ik me af.

  ik hoop hier nog veel kennis op te doen!

 • Haha, you are right. ik ken luca turin inderdaad, hoewel ik zijn laatste boek niet gelezen heb. die lijst is wel leuk om eens op te nemen. ff printje sturen?

  by the way, ik kan me eerlijk gezegd helemaal niets voorstellen bij een man die chanel 19 draagt (overigens ook mijn favoriet toen ik 18/23 jaar was…)

 • @Monique – Wat zijn de vrouwengeuren, trouwens? Ik geloof er niet in. 🙂 Volgens mij was de indeling in mannelijke en vrouwelijke geuren een soort marketing idee (moet nog even kijken of het ergens is beschreven wanneer en waarom is het begonnen – misschien weet Erik het). In het begin van de parfumerie waren er gewoon geuren. Het neemt niet weg, dat sommige parfums beter op vrouwen staan, dan op mannen, maar ik geloof, dat grotendeels van de luchtjes kan je gerust als unisex beschouwen. Ken je de parfumcriticus Luca Turin? In zijn parfumgids geeft hij twee interessante lijsten “the best feminine for men” en “the best masculine for women”. Dus, het is veel flexibeler, dan parfumindustrie on probeert voor te schrijven. Chanel N5 of N22 zou ik misschien niet aandoen, maar N19 daarentegen wel. 🙂

 • Vandaag Vetiver Dance van Tauer Perfumes. Een mooie donkere Vetiver met Witte Bloemen. Vleugje groene kruiden. Lekker wild – heeft iets oerwoudachtig in zich.

  @Sabine – Klopt. Het is geen regel, maar je hebt vaak zin in andere geuren in de zomer, dan in het winter. Calèche, Chanel 19, Cristalle zijn voor mij meer voor de lente. Amber is meer voor de winter. Geen vaste regels, maar je merkt, dat je behoefte in geuren wat anders is. En sommige parfums komen beter of slechter uit bij een bepaald weer. B.v. Calèche wordt een beetje vies en waterig op mijn huid in de zomer als het te heet is. L’Air du Desert Marocain van Tauer Parfums komt juist beter uit bij heet weer (hoewel het ook lekker warm voelt in de winter).

 • Ladies hebben jullie dat ook? Ik draag in de winter en in de zomer andere geuren.
  In de winter gaat mijn voorkeur eerder uit naar wat “aanwezigere” geuren als Christobal Balenciaga.
  In de zomer vind ik frissere geuren fijn, als Coco Mademoiselle en Ck in 2 u.
  Ik houd er van om meerdere geuren in huis te hebben, zodat ik de geur kan afstemmen op het weer, de gelegenheid en of mijn mood. Helaas denkt de portemonnaie daar anders over!!! 🙁

 • @gerti, ja, dat is waar, ik heb ooit ook een geurconsult gehad en daar kwam vooral een voorkeur naar rozen en frisheid uit. Maar het is alweer lang geleden en ik ben wel erg veranderd de laatste jaren.
  Ik vandaag dus chanel, een limited edition “elixer sensuel”.

 • @teha, ik heb ook maar drie luchtjes hoor. Maar door het consult bij Tanja Deurloo ben ik me wel veel bewuster geworden van wat ik lekker vind. Dus ik spuit niet zomaar meer iets op. Ook uit deze drie is het elke dag een keuze. Dat is bij jou waarschijnlijk niet anders.

  Vandaag: Evening Edged in Gold van Ineke

 • ik heb bijna dagelijks chanel no 5 op en af en toe Mexx black, dat is het zo’n beetje.
  Dus echt, ik val voor mijn gevoel helemaal buiten jullie “gesprekken”, wel erg leuk om er over te lezen, maar voel me toch een beetje een buitenstaander.
  Heb ik ook met vriendinnen, ik sta er om bekend dat je met mij niet gezellig kan winkelen, want geef niet om kleren, make-up, luchtjes…..overigens verzorg ik mezelf goed hoor, dat dan weer wel!

 • @teha – Ah – geurtjes zijn zo persoonlijk. Laat je niet wijs maken door de belevenissen van anderen. Heb je een geur, die je lekker vindt, dan heb je hier zeker iets erover te zeggen – ik ben het helemaal mee eens met Monique 🙂

 • zo, niet alleen met lakjes ben ik een beginner ook met geuren ben ik een onbenul als ik jullie zo allemaal lees!
  Ik kan nog veel leren!

 • lieve aromax, zet je leesbril even op hihi…..er staat boven elke post een datum en zelfs een tijdstip.

  en met zoveel lekkers op je huid kan jouw dag vast niet meer stuk!

 • Ah, daar is die topic weer. Monique – is het handig om misschien een datum bij vandaag te zetten? Straks gaat het door elkaar 🙂
  Vandaag zal ik (die 24/7 parfumeren concept volgende) de volgende geuren dragen
  ’s ochtends – Hongaars water – naar rozemarijn ruikend vries watertje die snel vervliegt en lekker oppept. Nu heb ik Calèche van Hermès – vind ik een mooie lentegeur. Als het vanavond weg is, dan zal ik ws. Charogne op doen – eerst lekkere diepe en zware noten van dood en daarna lekkere zachte vanille.

 • Mijn eigen luchtje, nog niet gedoucht, ha ha. Werk in pyjama. Maar na deze laatste klusjes heb ik vakantie. Tijd om alle geur suggesties te gaan verkennen!

 • @Jolanda, Penhaligon zegt me niks, maar ik een beginner op parfumgebied.
  Dat fietsen moet je niet te letterlijk nemen. Het gaat eerder om het frisse gevoel dat je wilt krijgen na een fietstocht als je moe, warm en bezweet bent. Mag ook na andere inspanning ;).

 • @ Gerti, als je zoekt naar de frisheid tijdens het fietsen, ben wel benieuwd waar je fietstochtje is, hier onder de rook van R’dam ruik ik vaak andere frisheid ;-))
  Maar, heb je weleens wat van Penhaligon geprobeerd?

 • Ik heb nu Inkeek Evening Edged in Gold, The Different Company Oriental Lounge en La Prairie Life Threads Gold.
  Op mijn verlanglijstje staat Sacreblue Intense van Patricia Nicolai.
  Qua frisheid zoek ik iets met citrus, bijna eau de cologne. Iets wat je opdoet na een fietstocht in zon en wind. Frisse douche zonder dat het te waterig is. Daar hou ik niet van. Citrus moet ook niet te citroenig zijn want dan heb ik snel associatie met schoonmaakmiddel.

  @Jolanda, we spreken elkaar over een paar maanden nog wel ;). Ben benieuwd hoe snel je collectie groeit. Op een bepaald moment ga je ook alle nuances zien en dan wil je nog een rode met een tikje rose, of net iets meer blauw. Zolang ik er vrolijk van word, vind ik het onschuldig vermaak.

 • Op 18 april is er een parfumbeurs in Venlo, Het is vooral bedoeld voor de verzamelaars van de flacons, maar er zijn steeds meer mensen, die er heen gaan voor de geur. Dus er is ook meer aanbod. Oude klassiekers, leuke flacons, moderne miniaturen en moderne geurtjes. Meestal ga ik naar zo’n beurs in Nieuw-Vennep en één keer naar Enschede geweest, maar nog nooit naar Venlo, wat schijnt iets groter te zijn. Iemand interesse? Ik weet nog niet of ik er heen ga – toch wat ver van Amsterdam en ik zie ook hoe het met mijn budget is.

 • @Gerti, geweldig, ik ben net begonnen en ik heb er 23, excl base en topcoat.

  Geur; al jaaaren Aromatics elixer van Clinique , Cristalle van Chanel en Tresor van Lancome, de oude Zen van Shiseido en Artemisia van Penhaligons en dat was het dan. De rest kan me niet boeien tot een aankoop, te sterk of het veranderd tijdens de dag. Misschien Vera Wang maar die moet ik nog een keer proberen.

 • Sinds mijn consult bij Annindriya heb ik drie parfums die ik regelmatig gebruik. Dat is voor mij al heel wat. Ik gebruikte altijd hetzelfde luchtje en dat gedurende één à twee jaar. Dan kocht ik een ander luchtje dat ik ook weeg dageloijks gebruikte.
  Heb er nog een van het consult op mijn verlanglijstje staan en zoek nog iets frissers. Misschien in juni nog een keer een consult afspreken, leuk verjaardagscadeautje.

  p.s. > 400. Wissen na lezen 😉

 • @Monique, daar heb ik volgens nog tussen getwijfeld. Misschien de volgende keer… Jullie hebben me echt besmet. Langzaamaan bouw ik een parfumgarderobe op.

 • @Monique – ah, dank je – het is mij nu duidelijk hoe het werkt. Ik had verwacht een een aparte artikel over iris, maar nu snap ik, dat het gewoon naar alle eerder geschreven artikelen doorverwijst waar het woord “iris” voorkomt – het zoeken op een tag.

 • Het is ook apart Gerti, dit zwitserse skin-merk dat in geuren doet. dat blijft het ook. het is zo aangenaam dat ze ook nog eens echt lekker zijn:-) silver rain vond ik ook zo fijn toen het in 2004 geloof ik uitkwam. ik was toen in mijn uppie op de malediven om een reportage te maken in een onderwater spa…en ik had alleen silver rain bij me. zoet, zwoel en toch fris. daar in die hitte kwam het helemaal tot leven *wink*

 • @Monique, zonder beautyjournaal zou ik nooit aan een geur van la Prairie gedacht hebben… 🙂

 • Bijzonder hoe de foto toch het beeld van iris presenteert – de kleur met licht paarse tinten, zachte uitstraling en licht. Komt goed overeen met de kleur en mijn persoonlijke beleving van iris.

  Vandaag heb ik nog niets op – moet nog wat dingen ruiken en wil geen afleiding. Maar als ik vanavond iets aandoe, zal ik het hier laten weten.

  P.S. Monique – als ik op de tweede link klik om meer over de iris te komen weten, dan kom ik in het algemene parfum-gedeelte van het blog, maar niet op een specifieke artikel over iris.

 • ook zo lekker: Eau de Sisley no 3 (met osmanthus, warm en fris tegelijk!)

 • Guerlain is LEKKERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
  Dat is mijn favoriete merk en vooral 2 luchtjes van dit merk: My Isolence en Guerlain L’instant oooh heerlijk….. Outlet website voor geurtjes….
  http://www.parfumoutlet.nl

 • En ik ‘Fleurs de Cerisier” (Cherry Blossom) van l’Occitane. Zalig in de lente 🙂

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.