shop SO’BiO étic Ultra Rich handcream De grote favoriet van Monique: een ongelofelijk zalige geur en het heerlijke zachte huidgevoel voor een superprijsje! Organic! Géén microplastics! Bekijken Onderstaand bericht hebben we even integraal van hun site geplukt (sorry jongens, maar we zijn zo blij met jullie initiatief….vandaar:-): Kunnen nanodeeltjes in zonnebrandcrèmes door de huid heen dringen? […]

01:36 - 00:57
luistertijd 01:36 - leestijd 00:57

Onderstaand bericht hebben we even integraal van hun site geplukt (sorry jongens, maar we zijn zo blij met jullie initiatief….vandaar:-):

Kunnen nanodeeltjes in zonnebrandcrèmes door de huid heen dringen? Sommige wel, andere niet, zo blijkt uit twee recente studies.

Amerikaanse onderzoekers concludeerden onlangs dat het onwaarschijnlijk is dat nanodeeltjes Titanium Dioxide door een gezonde huid heen dringen. Aan de andere kant van de aardbol berichten Australische onderzoekers dat nanodeeltjes Zinkoxide, die ook veel in zonnebrandcrèmes worden gebruikt wel door de huid heen dringen. Onduidelijk is nog of dat ook gezondheidsrisico’s met zich mee brengt. Daarvoor is aanvullend onderzoek nodig. Lees meer over nano, risico’s en politiek op onze website. Het Kennis en Informatiepunt Risico’s Nanotechnologie (KIR-nano) brengt sinds kort een nieuwsbrief uit over ontwikkelingen op het gebied van risico’s.

Houdt het nieuws op hun site ook vooral in de gaten, mocht deze materie je interesseren vanuit veiligheidsoogpunt. Bovenstaand artikel geeft overigens nog maar weer eens weer hoeveel onduidelijkheid er nog is over de veiligheid van nanotoepassingen in cosmetica, met betrekking tot minerale deeltjes. We horen overigens dat verplicht gaat worden om het gebruik van nanodeeltjes op cosmeticaverpakkingen te gaan vermelden, dat zou een goede ontwikkeling zijn voor de keuzevrijheid van consumenten.

Meer nano nieuws:

Lees ook