‘Ik heb onder mijn ogen last van gerstekorrels. Nu heb ik daarvoor  al de 2% BHA lotion en de 2% BHA gel gebruikt van Paula’s Choice,  maar helaas zonder echt resultaat. Kan ik voor deze droge huid toch de 2% BHA liquid (normale tot zeer vette huid) gebruiken of is er een beter advies?’ (bron foto: Huidinfo.nl) Mardge […]

02:04 - 01:14
luistertijd 02:04 - leestijd 01:14

Gerstekorrel‘Ik heb onder mijn ogen last van gerstekorrels. Nu heb ik daarvoor  al de 2% BHA lotion en de 2% BHA gel gebruikt van Paula’s Choice,  maar helaas zonder echt resultaat. Kan ik voor deze droge huid toch de 2% BHA liquid (normale tot zeer vette huid) gebruiken of is er een beter advies?’

(bron foto: Huidinfo.nl)

Mardge antwoordt:

‘Ik ken de exacte procuten van Paula’s Choice niet, maar bekend is dat BHA’s meer op de talgklieren werken ( meer geschikt voor vette huid, mee-eters en dergelijke). Gerstekorrels zijn een combinatie van te sterke verhoorning en te weinig vocht ( dus droogte). De oplossing zit dan in AHA’s en het heel goed hydrateren van de huid. Je kan ze ook door een schoonheidsspecialist laten verwijderen, en dan dit soort producten gebruiken om ze weg te houden. De schoonheidsspecialiste prikt met een steriel naaldje het stukje huid boven de gerstekorrel open zodat deze er eenvoudig uitgehaald kan worden. Dit is niet erg gevoelig.

Verder is alles met peelings aan te raden dus bijvoorbeeld microdermabrasie, fruitzuur– of enzymatische peelings.  Vaak zitten de gerstekorrels ( milia) op het jukbeen of rond de ogen. Bij de ogen moet je heel voorzichtig te werk gaan met peelings. De enzymatische peeling en weg laten halen door de schoonheidsspecialiste is dan het beste.

Omdat het een combinatie van te sterke verhoorning ( opstapelen van dode cellen) is plus een tekort aan vocht is de verzorging van de huid na de peeling essentieel. Dus een goed vochtserum als booster, hydraterende dagcreme en eventueel een aparte oogcreme zijn aan te raden. Een licht fruitzuurproduct houdt de huid wat dunner, waardoor de kans op gerstekorrels kleiner wordt. Soms worden gerstekorrels  aangestipt met de blendmethode ( methode voor electrisch ontharen in schoonheidssalons) dat is vooral geschikt als het heel veel heel erg kleine milia zijn.

Hartelijke groet,

Mardge

Lees hieronder meer Q & A’s met huidexpert Mardge Pascaud.

Lees ook