Make-up Ogen Teint

Foundation maakt mijn gezicht veel witter op foto’s

Wit gezicht door foundation op fotoVeel foundations bevatten minerale pigmenten waaronder titanium dioxide. Deze pigmenten fungeren als spiegeltjes, ze reflecteren licht. Daarom worden ze in make-up gebruikt, omdat het een mooi diffuus effect geeft wanneer je huid wordt blootgesteld aan daglicht en daarom worden ze ook in anti-zonnebrandmiddelen gebruikt, omdat ze uv-straling reflecteren waardoor de kans op verbranding afneemt.

Kom je er op foto’s witter uit te zien dan je in werkelijkheid bent, kan het dus zijn dat je foundation veel van dit soort minerale stof bevat. In combi met een flitslamp waarbij er in een keer een bombardement aan heftig wit licht op je huid wordt afgevuurd, krijg je dan dit resultaat.

Het is ook bekend dat visagisten voor tv totaal geen foundations met lichtreflecterende deeltjes willen gebruiken, alles moet mat zijn, en wordt ook nog eens extra mat afgepoederd.

Wij kennen het fenomeen ook van de concealers. Concealers die bij daglicht een fijn resultaat geven, maar je op de foto eruit laten zien als een wasbeer dus.

Lees meer goede tips in de rubriek ‘Perfecte teint’

 

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

1 reactie

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen