shop La Roche Posay Cicaplast B5 Concentrate spray Heb je wel behoefte aan de kalmerende en verzorgende eigenschappen van een bodymilk, maar niet aan de vettigheid? Dan is deze spray van La Roche Posay met 5% panthenol een geweldige uitkomst! Bekijken Veel foundations bevatten minerale pigmenten waaronder titanium dioxide. Deze pigmenten fungeren als spiegeltjes, ze […]

01:09 - 00:41
luistertijd 01:09 - leestijd 00:41

Veel foundations bevatten minerale pigmenten waaronder titanium dioxide. Deze pigmenten fungeren als spiegeltjes, ze reflecteren licht. Daarom worden ze in make-up gebruikt, omdat het een mooi diffuus effect geeft wanneer je huid wordt blootgesteld aan daglicht en daarom worden ze ook in anti-zonnebrandmiddelen gebruikt, omdat ze uv-straling reflecteren waardoor de kans op verbranding afneemt.

Kom je er op foto’s witter uit te zien dan je in werkelijkheid bent, kan het dus zijn dat je foundation veel van dit soort minerale stof bevat. In combi met een flitslamp waarbij er in een keer een bombardement aan heftig wit licht op je huid wordt afgevuurd, krijg je dan dit resultaat.

Het is ook bekend dat visagisten voor tv totaal geen foundations met lichtreflecterende deeltjes willen gebruiken, alles moet mat zijn, en wordt ook nog eens extra mat afgepoederd.

Wij kennen het fenomeen ook van de concealers. Concealers die bij daglicht een fijn resultaat geven, maar je op de foto eruit laten zien als een wasbeer dus.

Lees meer goede tips in de rubriek ‘Perfecte teint’

 

Lees ook