Graag wil ik jullie vragen of jullie advies of ervaring hebben met de Dermawand en Vaculift en Facialflex . Is het zinvol om dit soort apparaatjes aan te schaffen om mijn rimpels te verminderen, de conditie van mij gezichtshuid te verbeteren en de hui iets te liften? Ik ben namelijk op zoek naar een goed product om mijn gezichtshuid te ‘verjongen’ of […]

02:40 - 01:36
luistertijd 02:40 - leestijd 01:36

Dermawand dermabedrogGraag wil ik jullie vragen of jullie advies of ervaring hebben met de Dermawand en Vaculift en Facialflex . Is het zinvol om dit soort apparaatjes aan te schaffen om mijn rimpels te verminderen, de conditie van mij gezichtshuid te verbeteren en de hui iets te liften? Ik ben namelijk op zoek naar een goed product om mijn gezichtshuid te ‘verjongen’ of om in ieder geval huidveroudering, rimpelvorming en huidverslapping zo goed mogelijk te voorkomen? Hebben jullie tips voor een goed apparaat of een effectief werkende creme. Ik ben 39 jaar.

Mardge antwoordt:

Beste Dorine,

Dit soort apparatuur is meestal weinig werkzaam. Het lift mee op de techniek van de grotere broers ( professionele apparaten)  maar is dan in zo’n geminimaliseerde vorm dat het nog heel weinig effectief lijkt te kunnen hebben. Voorbeeld daarvan zijn de mini laser apparaatjes met een output die dus niet meer doet dan werken als een pointer voor een presentatie (…).

Echter zo’n Vaculift is een kleine vacuumzuig-massage en massages zijn altijd goed om de huid in conditie te houden.

Ik weet niet of de vacuumkracht bij dit soort kleine apparaatjes effectief is en ook ingesteld kan worden afhankelijk van het huidtype maar let wel op dat er niet te veel aan de huid getrokken wordt om geen overrekking van de vezels te krijgen.

De Facialflex is eigenlijk een apparaatje om mondspieroefeningen mee te doen. Je moet dus zelf aan de slag en dat is ook goed als preventie tegen verslapping. Je moet het wel heel trouw 2x per dag doen.

De Dermawand is gebaseerd op hoogfrequentie. Daarbij komt ozon vrij ( ze noemen het in de commercial verrijkte zuurstof). ik heb zelf nog nooit echt een effect gezien van dit soort thuisapparaatjes.

Zo bestaat er ook een ‘botox vervanger’ in de vorm van een apparaatje wat je op je voorhoofd plaatst. Door electrische impulsen zouden je gezichtsspieren ontspannen wat een anti-rimpel effect teweeg zou moeten brengen. Het werd ons een aantal jaren terug aangeboden voor distributie. Na veel testen kwam de proefgroep niet verder dan ‘geen enkel effect’ en ‘ik word er beroerd van’.

Ik denk dat veel van deze thuisapparaatjes geen kwaad kunnen, maar zeker niet de beloftes die ze doen waar maken. Bij thuisapparaatjes geldt : alle beetjes extra verzorging of oefeningen helpen maar niet zoveel als de klant hoopt of  de fabrikant voorschotelt.

Hartelijke groet,

Mardge

Lees hier ook de andere Q & A’s met huidspecialiste Mardge Pascaud.

Lees ook