In zes weken zou ik gezondere, sterkere, langere en voller ogende wimpers moeten krijgen, met een dramatisch effect.

05:38 - 03:22
luistertijd 05:38 - leestijd 03:22

Stimulash fushionIn zes weken zou ik gezondere, sterkere, langere en voller ogende wimpers moeten krijgen, met een dramatisch effect. Bovendien word je beloofd dat door regelmatig gebruik de wimpers langer zullen groeien dankzij verjonging van de haarfollikels. De formule bevat onder andere bio-peptiden en aminozuren om te versterken, natriumhyaluronaat om te hydrateren, en Methylamido Dihydro Noralfoprostal , Panthenol  (vitamine B5), vitamine A, B3, C en E om de wimpers en het gebied rondom de ogen te voeden, versterken en te verjongen2. Andere belangrijke ingrediënten zijn druivenpit-extract, ginseng, gist extract, kamille en glycerine.

Er is niet een enorme hoeveelheid gedegen en onderbouwde informatie over de StimulashFusion hetzij op de bedrijfswebsite of op de retail sites die het product verkopen. Het bedrijf Fusion Beauty dat StimulashFusion op de markt brengt heeft een aantrekkelijke en makkelijke site die het volledige scala van cosmetische producten in hun assortiment toont. Hoewel ze een ‘voor en na’ StimulashFusion foto van 1 paar wimpers laten zien3 en beweren dat 89% van een testpanel goede resultaten had, worden er geen daadwerkelijke klinische studies genoemd die dit ondersteunen. Daarnaast zie ik geen gebruikers reacties op de site en vind ik weinig goede en onafhankelijke (Nederlandse) reviews van consumenten ergens anders op het internet.

Andere onderdelen van de site zijn onder meer een serie foto’s waarin verschillende beroemdheden de Fusion producten vasthouden en een voorbeeld van hoe StimulashFusion wordt gepromoot in de pers. Hoewel er op de site een aantal details over StimulashFusion worden gegeven, is er geen volledige FAQ sectie beschikbaar. Er wordt door de fabrikant geen geld-terug-garantie verstrekt.

Het is mij niet bekend hoe lang je met één StimulashFusion (4.5ml/0.15oz) kan doen, maar ik schat in dat het vergelijkbaar is met een gewone eyeliner en dus denk ik rond de 4-6 maanden. In ieder geval is 1 StimulashFusion ruim voldoende voor het gebruik van 6 weken.  StimulashFusion kost ongeveer 89,00 euro en is in Nederland onder meer verkrijgbaar bij de winkelketens van Douglas en Sephora.  Om het effect te onderhouden wordt door de fabrikant niet expliciet aanbevolen om het gebruik voort te zetten (“in just 6 weeks .. intensive conditioning and nourishing benefits that last”). Het lijkt mij daarentegen verstandig om het gebruik van de StimulashFusion te continueren wil je de eventuele positieve resultaten behouden.

Opvallend vind ik de disclaimer van StimulashFusion, namelijk ” StimuLashFusion is not intended to treat, prevent, cure, relieve, resolve, stop or reduce hair loss or to promote the growth of hair”, hetgeen haar eerdere beloften mijns inziens teniet doet. Maar misschien is deze disclaimer vermeld om eventuele juridische claims te voorkomen.

DorineTestresultaat Dorine (38, neuropsychologe)

MIJN CONCLUSIE NA ZES WEKEN GEBRUIK 

Ik vind StimulashFusion eenvoudig in gebruik. Je hoeft het slechts 1x per dag op de bovenste wimperrand aan te brengen. Dat gaat gemakkelijk en is vergelijkbaar met het opbrengen van eyeliner. Kort na het aanbrengen voelde ik dat ik wat op mijn wimperrand had aangebracht, maar dat gevoel was niet onaangenaam of prikkelend. Langdurig gebruik van StimulashFusion leidde bij mij niet tot pijn, roodhuid, huidverkleuring of irritatie. Ik had ook geen last van eventuele andere bijwerkingen. Helaas leidde het gebruik (nauwgezet volgens de gebruiksaanwijzing) bij mij na 6 weken niet tot het gewenste resultaat. Noch ikzelf noch anderen merkten met het blote oog een duidelijk verschil in lengte, kleur, volheid of dikte op4. Wellicht dat een wetenschappelijke en/of technische meting in millimeters wel een verschil had kunnen aantonen. Maar omdat het mij uiteindelijk gaat om een positief effect op mijn wimpers dat ik zelf of anderen in het dagelijkse leven kunnen waarnemen, ben ik tot mijn spijt enigszins teleurgesteld in de effectiviteit van StimulashFusion. Ook weet ik niet goed waarom je StimulashFusion niet op je onderste wimperrand mag gebruiken.  Juist deze wimperhaartjes zijn bij mij heel klein en dun.

‘Ik geef StimulashFusion vooralsnog het voordeel van de twijfel. Ik hoop toch dat er op langere termijn nog een zichtbaar effect zal komen.’

Gezien de ingrediënten van de StimulashFusion formule, zal het product waarschijnlijk ongeveer net zo goed werken als de meeste andere wimper conditioners op de markt. Ik vind het effect van StimulashFusion niet opvallend uniek. Het bevat een aantal goede, voedende ingrediënten die zeker een conditionerend effect op mijn bestaande wimpers zullen hebben gehad. Desalniettemin vind ik het twijfelachtig dat StimulashFusion ook feitelijk blijvend langere wimperharen zou kunnen produceren, omdat wimperlengte volgens mij genetisch bepaald is. Wat StimulashFusion waarschijnlijk doet (maar voor mijn blote oog tot nu toe spijtig genoeg niet echt goed zichtbaar was) is dat het mijn wimperhaartjes mogelijk maakt om hun volledige lengte potentieel te bereiken en de kans op broos wimperhaar, uitval of breuk vermindert. Ik geef StimulashFusion voor alsnog het voordeel van de twijfel. Ik hoop toch dat er op langere termijn nog een zichtbaar effect zal komen,  en  StimulashFusion alsnog haar belofte kan waarmaken. Kortom wordt vervolgd!

3 Voor- en na foto’s StimulashFusion van fabrikant Fusion Beauty

Stimulash fabrikanten fotos

 

 

 

 4 Voor- en na foto’s StimulashFusion van Dorine

Voor gebruik:

Dorine voor gebruik

 

 

 

Voor gebruik zijkant:

Dorine voor gebruik zijkant

 

 

 

 

 

Na zes weken gebruik:

Dorine na gebruik

 

 

 

Na zes weken gebruik, zijkant:

Dorine na gebruik zijkant

 

 

 

 

 

Lees ook