Haar Hoofdhuid Wassen

Wordt je haar minder snel vet als je geen shampoo meer gebruikt

vet haarHet is een feit dat huid, ook op het hoofd, beschermt wordt door onder meer talgklieren en dus door huidvet. De huid reageert van nature zo, dat als je het ontvet, de talgklieren onmiddellijk in werking komen om weer huidvet af te leveren. Dus, door te wassen met reinigingsmiddelen, stimuleer je die productie inderdaad.

Nu blijkt alleen wel dat je talgklieren een bovengrens hebben qua productie. Dus ook al wordt er weer snel nieuw huidvet geproduceerd, het gaat niet oeverloos door, het stopt op een gegeven moment. Totdat je weer gaat wassen…

Kappers adviseren ook vaak om je haar niet meer dan twee keer per week te wassen.

Je kunt er hier nog meer over lezen.

Lees ook:

Meer weten over Haar?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

8 reacties

 • Het helpt om je haar te wassen met een shampoo die geen siliconen bevat. De siliconen laten je haar vet en glibberig aanvoelen, daarbij stapelt het bij elke wassing ook nog op in je haar! Het probleem wordt dus als maar erger. Mijn kapper adviseerde zelfs om gewoon een heel klein beetje groen zeep te gebruiken….

 • @barbera, heb je wel eens geprobeerd om je haar alleen met water te spoelen. in al die shampoo’s zit sls, de bekende wasactieve stof met ontvettende eigenschappen. het is net als met de gewone huid: hoe sterker je die ontvet, hoe meer hij zal reageren.

  het blijft behelpen, dat vind ik ook. er zijn duizenden soorten haarproducten en soms lijkt het net als het alleen maar goed zit als je haar stevig gefohnd is door de kapper en dat je dan een paar dagen voorkunt zonder het gevoel te hebben er al weer wat aan te moeten doen.

  ik merk wel eens dat als ik een paar weken tijdens een vakantie helemaal niets aan mijn haar doe, alleen soms wassen, opdrogen aan de lucht en verder geen styling niets doen….het verdomd lekker kan zitten. maar ja….da’s op vakantie he.

 • Ik vind ongewassen haar erg onprettig. De talg in combinatie met de zoutaanslag gaat ook in ontbinding en dat ruikt. Ik heb liever “nepvet”, dus een haarproduct dan dat ik gebruik maak van het eigen huidvet. Ik was mijn haar dagelijks met een milde shampoo en heb geen vet haar. Als ik een dag oversla dan voel ik echt talg bij de haaraanzet, maar ik was mijn gezicht en lichaam ook dagelijks dus wat is het probleem? De essentie ligt denk ik in het te sterk ontvetten met een te agressieve shampoo. De hoofdhuid raakt daardoor ontregeld.

 • Leuke vraagstelling. “wordt je haar minder snel vet als je geen shampoo gebruikt’.

  Ook ik was mijn haar wel 3 soms 4 x per week.
  Ik moet wel, anders voelt het gewoon vettig aan.
  Vreselijk, en het zit niet meer zo als ik wil.

  Of het door de stylings producten komt…. ik weet het niet…,daarvan gebruik ik eigenlijk heel weinig. Gebruikte de Syoss shampoo, maar ben nu overgestapt op de tea tree shampoo van de Tuinen.
  Ik wist niet dat je regelmatig van shampoo moest wisselen, wat is regelmatig vraag ik mij dan af…??

  De syoss shampoo gebruikte ik sinds oktober tot februari..jl.
  Gaat wel beter met de tea tree shampoo van de Tuinen, maar vind het wel een heel vervelend ‘probleem’ telkens vet haar hebben.
  Wie heeft er nog meer goede tips, ik hou mij aanbevolen!

 • jaa als ik mijn haar langer dan 2 dagen niet was krijg ik ook jeuk of misschien is het maar een idee? ik kan niet leve met het gedachte dat ik mijn haar niet heb gewassen dus ik was het op de dag ik wet het misschien niet al te gezond maar ik moet gewoon! :/

 • Ik kan ook niet langer dan twee dagen zonder mijn haar te wassen. Krijg anders verschrikkelijke jeuk, zeker als je wat styling producten gebruikt is het niet te doen om maar twee maal per week je haar te wassen!

  grtz,
  Vanessa

 • Ja je moet het niet vaak wassen
  maar niemand wilt met vet haar lopen
  mijn haar wordt heel snel vet Ik wordt er GEK VAN :S
  maar als ik vet haar heb dan kan ik er niet tegen ik ziet niet goed in me vel
  en ik krijg gelijk meer puisten

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.