shop Bergman Beauty Care Aqua Injection Intense Moisturizing Serum Een onvoorstelbaar goed hybride product: een toner-serum met krachtige hydraterende eigenschappen. Bekijken Het is een feit dat huid, ook op het hoofd, beschermt wordt door onder meer talgklieren en dus door huidvet. De huid reageert van nature zo, dat als je het ontvet, de talgklieren onmiddellijk […]

00:57 - 00:34
luistertijd 00:57 - leestijd 00:34

Het is een feit dat huid, ook op het hoofd, beschermt wordt door onder meer talgklieren en dus door huidvet. De huid reageert van nature zo, dat als je het ontvet, de talgklieren onmiddellijk in werking komen om weer huidvet af te leveren. Dus, door te wassen met reinigingsmiddelen, stimuleer je die productie inderdaad.

Nu blijkt alleen wel dat je talgklieren een bovengrens hebben qua productie. Dus ook al wordt er weer snel nieuw huidvet geproduceerd, het gaat niet oeverloos door, het stopt op een gegeven moment. Totdat je weer gaat wassen…

Kappers adviseren ook vaak om je haar niet meer dan twee keer per week te wassen.

Je kunt er hier nog meer over lezen.

Lees ook:

Lees ook