Gezicht Rimpels en slapte

Op welke leeftijd kun je met anti-aging producten beginnen?

anti rimpel cosmeticaSteeds vaker wordt gezegd: hoe eerder je begint, hoe beter. Als je huid nog vol, glad en elastisch is, is bescherming tegen irriterende invloeden van buitenaf, vaak al voldoende. Worden de eerste tekenen van veroudering zichtbaar, zul je reparerende stoffen nodig hebben. Reparatie van verouderingsverschijnselen is een zeer moeizaam proces. Het gaat niet alleen letterlijk heel erg langzaam, het zal ook nooit volledig gedaan kunnen worden. Geadviseerd wordt tegenwoordig om al preventief te werk te gaan, vanaf eind twintig, dus te smeren met anti-aging stoffen ook al zijn de tekenen nog niet zichtbaar aan het huidoppervlak. Houdt er ook rekening mee dat de verouderingsverschijnselen nooit ongedaan gemaakt kunnen worden door cosmetica. Het is een genetisch proces, en daarnaast speelt levensstijl ook een rol. De mate van blootstelling aan uv-licht, voeding, beweging, slaap, ontspanning, stress – het beinvloedt het proces allemaal.

Lees ook:

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

1 reactie

  • Ik zit al ruim tien jaar in het vak en ben van mening dat je het beste kunt beginnen met een anti- aging creme rond je 25ste. Er zijn tegenwoordig veel creme’s op de markt die het proces vertragen. Voorkomen werkt beter dan genezen. Je hebt pre anti-aging en natuurlijk anti- rimpel en liftende cremes en daar zit een groot verschil in. Begin sowieso vroeg met een goede oogcreme want daar zie je als eerst de tekenen van ouder worden. Succes ermee!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen