De een haalt haar vlees bij de kiloknaller, de ander denkt na over het milieu en dierenwelzijn en gaat naar de biologische slager.

01:19 - 00:47
luistertijd 01:19 - leestijd 00:47

De een haalt haar vlees bij de kiloknaller, de ander denkt na over het milieu en dierenwelzijn en gaat naar de biologische slager. Sommige vrouwen zweren bij plantencrèmes van Weleda en dr. Hauschka, anderen kijken vooral naar de prijs en de mooie verpakkingen.

Kortom: wat is jouw levensstijl? Daar gaat groene cosmetica namelijk heel erg over. Waar voel jij je goed bij? Denk je dat puur plantaardig gezonder is dan een product waarin synthetische stoffen zitten? 

 

 

Luister hier naar het radiofragment:

 

Steeds merken komen met zg. groene cosmetica, waarin geen synthetische parfums, kleurstoffen en conserveringsmiddelen zoals parabenen zitten. Dit is echt niet omdat bewezen is dat alles wat plantaardig is, beter is voor je huid, maar omdat cosmetica een marketingindustrie is. Wat de klant wenst, wordt gemaakt. Is de klant bang voor synthetische stoffen, dan haal je ze er uit toch uit?

We willen een veilig gevoel en groen ademt dat gevoel. Leuk is dat er nu ook biologische make-up is, zoals van Bourjois. Tom vindt de kleuren te licht, er zitten te weinig pigmenten in, maar joh, natuurmeisjes houden van een natuurlijke uitstraling!

Beluister meer beautyuitzendingen met BeautyJournaal’s uitgever en journalist  Monique Lindeboom op radio 10 Gold.

Lees ook