Natuurlijk 100%

BeautyJournaal over groene creme op radio 10 Gold met Tom!

Green beautyDe een haalt haar vlees bij de kiloknaller, de ander denkt na over het milieu en dierenwelzijn en gaat naar de biologische slager. Sommige vrouwen zweren bij plantencrèmes van Weleda en dr. Hauschka, anderen kijken vooral naar de prijs en de mooie verpakkingen.

Kortom: wat is jouw levensstijl? Daar gaat groene cosmetica namelijk heel erg over. Waar voel jij je goed bij? Denk je dat puur plantaardig gezonder is dan een product waarin synthetische stoffen zitten? 

 

 

Luister hier naar het radiofragment:

 

Steeds merken komen met zg. groene cosmetica, waarin geen synthetische parfums, kleurstoffen en conserveringsmiddelen zoals parabenen zitten. Dit is echt niet omdat bewezen is dat alles wat plantaardig is, beter is voor je huid, maar omdat cosmetica een marketingindustrie is. Wat de klant wenst, wordt gemaakt. Is de klant bang voor synthetische stoffen, dan haal je ze er uit toch uit?

We willen een veilig gevoel en groen ademt dat gevoel. Leuk is dat er nu ook biologische make-up is, zoals van Bourjois. Tom vindt de kleuren te licht, er zitten te weinig pigmenten in, maar joh, natuurmeisjes houden van een natuurlijke uitstraling!

Beluister meer beautyuitzendingen met BeautyJournaal’s uitgever en journalist  Monique Lindeboom op radio 10 Gold.

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen