De gezichtshuid is dunner en dus gevoeliger dan de huid op andere lichaamsdelen.

00:56 - 00:33
luistertijd 00:56 - leestijd 00:33

De gezichtshuid is dunner en dus gevoeliger dan de huid op andere lichaamsdelen. Ook zijn op het gezicht niet alle delen hetzelfde qua conditie. De wangen zijn vaak droger dan het middendeel. Onze gezichtshuid wordt ook constant blootgesteld aan de omgeving, waardoor vuil zich kan vasthechten aan deze huid.

Omdat er op het gezicht ook cremes en make-up wordt aangebracht, heb je reinigingsmiddelen nodig die dat goed kunnen verwijderen. Het is dus zinnig om voor het gezicht speciaal daarvoor afgestemde reinigingsmiddelen te gebruiken. Overigens wordt wel gezegd dat reinigingsproducten die er speciaal voor de gevoelige huid zijn, ook geschikt zijn voor andere lichaamsdelen. Ze worden daarom wel all-round cleansingproducten genoemd. Ze garanderen een maximale huidtolerantie.
 
Lees ook:

 

 

Lees ook