shop PHB Ethical Beauty Mesmerise Vegan Mascara Topmake-upartist Lydia le Loux is super te spreken over deze vegan mascara. Hij separeert goed, geeft goed pigment af en weerstaat zelfs tranende ogen op de fiets! Bekijken De crux van zijn concept zit in het feit dat je vooral eiwitten moet eten en zo min mogelijk koolhydraten. […]

02:31 - 01:30
luistertijd 02:31 - leestijd 01:30

De crux van zijn concept zit in het feit dat je vooral eiwitten moet eten en zo min mogelijk koolhydraten. Eiwitten stillen niet alleen snel het hongergevoel – goed tegen het voorkomen van jojo-effecten, ze worden ook niet zo makkelijk als koolhydraten omgezet in glucose. Een teveel aan glucose zet het lichaam weer om in vet. Bovendien onderhouden eiwitten de spiermassa en spierweefsel heb je nodig om ook de verbranding in ruste (zo’n 75% van de verbranding vindt plaats in ruste en absoluut niet tijdens het sporten!) optimaal te houden.

De arts benadrukt dat zijn dieet puur voor mensen bedoeld is die af willen vallen. Gezonde, slanke, sportieve mensen adviseert hij wel koolhydraten te eten.

Veel eiwitten eten betekent dus aan de vis, het vlees, eieren en ongelofelijk veel groenten aldus de arts. Ook zou het dieet goed zijn voor diabetespatienten type 2 (ouderdomsdiabetes). Uit zijn onderzoek zou blijken dat ‘een flink aantal patienten dat minder dan drie jaar insuline spoot’,  al binnen een paar weken van de medicatie af was. Let wel: ga nooit zelf dokteren met zoiets, overleg altijd eerst met de arts.

Belangrijk om te onthouden is het onomstotelijk bewezen gegeven dat je van sporten alleen niet afvalt, je zult aan een combi van dieet en sport moeten. Zoals hierboven al geschreven verbrand je het meest in rust toestand, dus terwijl je op je krent zit (te werken…etc). Sporten is goed voor de algehele gezondheid, om fit te blijven en spiermassa op te bouwen. Wie zwaarlijvig is kan maar beter elke dag gaan wandelen of fietsen en moet met veel lichaamsmassa zeker niet gaan rennen, het is een te zware belasting voor de gewrichten.

De arts hoopt binnenkort ook met een boek voor vegetariers uit te komen.

Om tot dit dieet te komen volgde zijn team bij de Ziekenhuisgroep Twente een jaar lang driehonderd zwaarlijvige mensen. Ze werden per groep van 75 op vier verschillende dieten gezet, waarin de hoeveelheden eiwitten en koolhydraten verschilden. Eiwitten bleken essentieel bij het afvallen, niet de lage concentraties koolhydraten.

Lees ook:

Lees ook