In de nieuwe Cure Solutions lijn van Yves Rocher (mooie verpakking trouwens!) is nu ook een beschermend serum en masker uitgebracht waarin anti-oxidanten zijn opgenomen die de vrije radicaal werking in de huid als gevolg van blootstelling aan externe factoren (wat een lange zin huh.

01:52 - 01:07
luistertijd 01:52 - leestijd 01:07

In de nieuwe Cure Solutions lijn van Yves Rocher (mooie verpakking trouwens!) is nu ook een beschermend serum en masker uitgebracht waarin anti-oxidanten zijn opgenomen die de vrije radicaal werking in de huid als gevolg van blootstelling aan externe factoren (wat een lange zin huh..maar we bedoelen uv-straling, uitlaatgassen) afzwakken.  Ze heten Anti-Agressions 24-hr antioxixant shield serum en Anti-agressions anti-asphyxiation flash mask. Yves Rocher geeft bij deze producten hoog op van peptiden die uit vruchten van de Afrikaanse Moringa boom zijn verkregen (biotechnologisch). De zaden schijnen beroemd te zijn om hun vermogen om stof – en vuildeeltjes middels een waterzuiveringssysteempje te filteren. Of die peptiden ook in de cosmetica deze eigenschappen hebben, wordt niet duidelijk uit de communicatie: men spreekt dan alleen nog over het vermogen om de hechting van vuildeeltjes op de huid tegen te gaan. Tests die hiertoe waren uitgevoerd met de peptide in vitro op huidcellen waren in combinatie met een andere ‘beschermend’ plantenextract gedaan. Dus de waarheid blijft diffuus in deze.

Neemt niet weg dat we een focus op huidbarriere bescherming nuttig vinden, omdat deze interface tussen jouw wezen en de buitenwereld van ongelofelijk belang is voor totale gezondheid. Hoe beter die ‘desktop’ functioneert, hoe meer dat bijdraagt aan algehele gezondheid.  Het bijbehorende masker zou er goed in zijn om vervuilende deeltjes van de huid af te halen, en de teint een boost te geven.

Voor dit plezier met een fijne groene sfeer betaal je resp. 35 en 19,90 euro.

Meer huidbarrière nieuws:

 

 

Lees ook