shop Paula’s Choice Skin Perfecting 25% AHA + 2% BHA Exfoliant Peeling Deze milde, afspoelbare peeling geeft je huid een frisse glow en gladde textuur. Ook voor de gevoelige huid. Bekijken Zowel V  Magazine als het Duitse Brigitte komen nu met andere maatjes en types aan. En we hoorden via Twitter dat het ook weer […]

01:35 - 00:57
luistertijd 01:35 - leestijd 00:57

Zowel V  Magazine als het Duitse Brigitte komen nu met andere maatjes en types aan. En we hoorden via Twitter dat het ook weer een discussiepunt is bij het magazine Vogue.

Is er echt een kentering gaande, of is het weer eens een tijdelijke oprisping waarbij vooral strategisch gedacht is. Want wie roept dat er nu eens gewone vrouwen in haar of zijn glamourblad staan, kan natuurlijk rekenen op veel media-aandacht, dus free publicity, dus extra verkopen, et cetera.

Ach, het blijft leuk. Kijkend naar de beelden in Brigitte zien we toch nog perfect gecoifte en gemakeupte vrouwen met fijne lichaamsvormen. Misschien een iets dikker bovenarmpje, een sproetje, een fijn buikje. Maar dat was tegenwoordig toch al wel te zien in het gemiddelde gezellige vrouwenblad – van Viva tot Libelle en zo.

Wellicht moeten alle bladen wereldwijd het experiment maar eens aangaan, gewoon een jaar of twee lang en dan wetenschappelijk onderzoek laten verrichten naar de psychologische impact bij lezers van het blootgesteld worden aan alledaagse lichamen. Of wij vrouwen dan minder ontevreden over onze lichaamsvormen zullen zijn, of er minder anorectische neigingen oprispen onder het vrouwvolk, of er minder vrouwen met een verstoord zelfbeeld zullen rondlopen, of we minder op dieet zullen gaan, tja….wat nog meer eigenlijk, wat altijd wordt toegeschreven aan de verwrongen vrouwbeelden in de modebladen?

In de lifestyle industrie krioelt het van de mensen met doorgeslagen perfectionistische eigenschappen. Zij hebben een probleem, niet jij.

Lees ook