Psychologie

Magazines zetten maatje 0 modellen aan de kant

Volslanke modellenZowel V  Magazine als het Duitse Brigitte komen nu met andere maatjes en types aan. En we hoorden via Twitter dat het ook weer een discussiepunt is bij het magazine Vogue.

Is er echt een kentering gaande, of is het weer eens een tijdelijke oprisping waarbij vooral strategisch gedacht is. Want wie roept dat er nu eens gewone vrouwen in haar of zijn glamourblad staan, kan natuurlijk rekenen op veel media-aandacht, dus free publicity, dus extra verkopen, et cetera.

Ach, het blijft leuk. Kijkend naar de beelden in Brigitte zien we toch nog perfect gecoifte en gemakeupte vrouwen met fijne lichaamsvormen. Gewone vrouw als modelMisschien een iets dikker bovenarmpje, een sproetje, een fijn buikje. Maar dat was tegenwoordig toch al wel te zien in het gemiddelde gezellige vrouwenblad – van Viva tot Libelle en zo.

Wellicht moeten alle bladen wereldwijd het experiment maar eens aangaan, gewoon een jaar of twee lang en dan wetenschappelijk onderzoek laten verrichten naar de psychologische impact bij lezers van het blootgesteld worden aan alledaagse lichamen. Of wij vrouwen dan minder ontevreden over onze lichaamsvormen zullen zijn, of er minder anorectische neigingen oprispen onder het vrouwvolk, of er minder vrouwen met een verstoord zelfbeeld zullen rondlopen, of we minder op dieet zullen gaan, tja….wat nog meer eigenlijk, wat altijd wordt toegeschreven aan de verwrongen vrouwbeelden in de modebladen?

In de lifestyle industrie krioelt het van de mensen met doorgeslagen perfectionistische eigenschappen. Zij hebben een probleem, niet jij.

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.