Marketingtrends Voor hem Zakenpraat

Nivea geeft mannen mobiel online advies

Nivea for men onlineDoor op de telefoon naar www.niveaformen.nl te surfen, kunnen mannen gratis mobiel advies opvragen over wat hun huid nodig heeft en past bij hun persoonlijke wensen. Via een  keuzemodule over huidtypen, smeervoorkeuren en productwensen krijgt de bezoeker direct één of meerdere suggesties uit een bestand van ruim dertig gezichtsverzorgingsproducten variërend van scheergels tot crèmes en reinigingsproducten.

“De keuze van een verzorgingsproduct is ontzettend persoonlijk en luistert nauw. Helaas kun je in de winkel nu eenmaal niet even tien producten uitproberen, waardoor het voor een vol schap lastig is om de juiste keuze te maken. Bovendien zijn mannen liever niet al te veel tijd kwijt in een drogisterij of supermarkt. Om hen te helpen snel een goede keuze te maken, lanceren we deze mobiele verzorgingsadviseur,” vertelt pr-coordinator Ellen van Lemmen van Beiersdorf.  Op speciale schappen in drogisterijen worden mannen naar de website verwezen voor advies en extra informatie. 

BeautyJournaal vraagt zich nu naarstig af wanneer dit voor vrouwen komt natuurlijk. We weten uit de online praktijk dat er ook heel veel vrouwen online zijn, en dat zij net zo goed worstelen met het overdadige aanbod aan cosmetica. Er wordt altijd wel gezegd door marketeers dat vrouwen meer keuze willen hebben, maar geloof ons: gezien de zeer ingewikkelde productnamen en de vele assortimenten per gemiddeld merk verzuipt het vrouwelijk geslacht net zo hard in deze poel des weldaads. Tel daar ook nog eens bij op dat de gemiddelde volwassen vrouw een groot gebrek aan tijd heeft, haar mobiel aan haar hand gelijmt heeft- dus ook voor haar is molbiel maatwerk een cadeautje.

We wachten af:-)

Lees ook:

Meer weten over Marketingtrends?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

1 reactie

  • Internet cosmetica-advies hadden wij al eerder hoor! Elke werkdag kan iedereen via de chat van hyves direct advies krijgen over je huid. Gewoon even mijn naam inkloppen bij Hyves (een normale mail of bellen mag ook altijd) PS ook voor vrouwen uiteraard en het is gratis.

    Groetjes,
    Jacqueline Rosenberg, cosmetisch huidspecialist

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.