shop Narciso Rodriguez Musc Noir for her parfum Vindt jij het ook zo lekker om een geur ‘ heel dicht op je huid te dragen’. Zacht, poederachtig, licht zoet, aards? Musc Noir is een prachtig vederlichte musk parfum met een snufje leer en lichtzoetig heliotroop. Bekijken De 31-jarige kleinzoon was al als vice-president in het […]

01:28 - 00:52
luistertijd 01:28 - leestijd 00:52

De 31-jarige kleinzoon was al als vice-president in het concern waar 15000 duizend mensen werken, actief.

Yves Rocher richtte zijn cosmeticabedrijf in 1958 op. Met zijn op planten gebaseerde cosmetica wist hij een bedrijf op te bouwen met een wereldwijde distributie. Hij was ook een van de eersten die zijn producten via postordering verkocht. Heel wat vrouwen van onze generatie (jaren’60) zijn opgegroeid met zijn producten en het was vaak een eerste kennismaking met wat luxere cosmetica, binnen een toch nog betaalbaar segment. Wie kocht bij Yves Rocher werd overladen met monstertjes – een paradijselijk gift voor jonge meiden:-)

Zijn begrafenis is groots aangepakt zo lezen we op de vaksite Cosmetics Design. Ruim 5000 gasten waren aanwezig en de Franse president Sarkozy roemde hem als een groot Frans industrieel. Het concern is goed voor een jaaromzet van 2 miljard euro.

Het hoofdkantoor en de productie zijn gezeteld in Gacilly, waar ook in eigen beheer (een deel van) de plantenextracten worden gekweekt en geoogst. Yves Rocher trok zich in 1992 terug uit het bedrijf en gaf het stokje over aan zijn zoon Didier. Deze zoon overleed na een noodlottig ongeval in 1994 waarna Yves toch een oogje in het zeil bleef houden en zijn kleinzoon Bris het bedrijf binnenhaalde.

Meer over Yves Rocher:

Lees ook