Pukkels Het is een fabel dat je van vet eten puistjes krijgt.

07:14 - 04:20
luistertijd 07:14 - leestijd 04:20

Pukkels

Het is een fabel dat je van vet eten puistjes krijgt. Dit gebeurt alleen als er al een verstoorde vetbalans is in het lichaam. Dat kan een (homeopathisch) arts uitzoeken. Puisten zijn verder vooral het gevolg van hormonale schommelingen waarbij het mannelijke testosteron de boosdoener is, maar ze kunnen ook ontstaan door ophoping van vuil en door allergische reacties op voedingsstoffen. Opletten dus tijdens de feestdagen. Houd je huid verder goed schoon, zodat de huideigen bacteriën die zo dol zijn op acne, zich niet verder kunnen verbreiden. Knijp pukkeltjes liever niet uit vlak voor een feest, lichte camouflage is dan beter en een uitdrogende gel.

Belabberde ogen

Rook, warmte, drank, te weinig frisse lucht en slaap kan de sprankeling uit je ogen wegnemen. Ze worden rood en wallen of kringen zijn snel zichtbaar. Rode ogen vermijd je met speciale oogdruppels en thuis met een ontspannend oogmasker. Rode ogen vallen minder op met groene of gele oogschaduw. Je leidt de aandacht er ook van af door je lippen extra aan te zetten. Blauwe kringen treden vaak op bij slaapgebrek en zijn het gevolg van een slechte doorbloeding en opgehoopte afvalstoffen. De huid rond de ogen is heel dun, als de blauwe aderen eronder opzwellen is dat direct zichtbaar. Camoufleer met een dekkend en verhelderend product, vooral in de hoek bij het neusschot.

Hoger slapen

Wallen zijn verdikkingen en worden veroorzaakt door vochtophopingen. Slapen op een dikker, hoger kussen helpt, net zoals koude ijsblokjes eroverheen halen. Gebruik een drainerende oogcrème en camoufleer met een donkere tint. Goed tegen doffe ogen is ook wat zilverglans in de ooghoeken aan te brengen voor een frissere opslag.

 Droog en dof haar

Het intensief stylen van je haar met föhn en krul- of stijltang en het gebruik van veel stylingproducten in korte tijd kan je haar onhandelbaar maken. Ga voor de feestdagen nog naar de kapper voor een goed geknipte look en een kuurbehandeling met serum en massage. Zo begin je in ieder geval met gezond haar. Was je haar tussen de feestjes door telkens goed uit en bescherm het extra met een masker. Masseer daarbij ook telkens de hoofdhuid. Een goede doorbloeding zorgt ervoor dat er voldoende verse voedingsstoffen vanuit het bloed bij de haarwortels terechtkomen. Te opvallend gespleten haarpunten maak je onzichtbaar met wat vaseline of een anti-split serum . Gebruik een borstel met echt haar en borstel je haar ook voor het slapengaan goed uit. Extra glans krijgt het haar na het stylen met een zg. glansserum op basis van siliconen.

Verkleurde tanden

Rode wijn, sigaren en sigaretten en koffie verkleuren je tanden. Laat voor het feestgewoel losbarst je tanden bleken en hou het tijdens de feestdagen goed bij met een effectieve whitening tandpasta . Flos en stook tussen de maaltijden door zoveel mogelijk, ook tegen de slechte adem – en neem af en toe een kauwgompje met wittende ingrediënten . Bezoek van tevoren ook de mondhygiëniste, zodat je met een gezonde mond het nieuwe jaar in gaat.

Stijve spieren

Tja, eens per jaar je Manolo Blahniks uit de kast halen voor een paar party’s vraagt om uithoudingsvermogen. Lopen op stilettohakken moet je leren, om zere voeten en stijve rug- en beenspieren te voorkomen. Oefenen dus, weken van tevoren. Zorg dat je op de avond genoeg rondloopt, want door zitten stagneert de doorbloeding en word je nog stijver. Sta ook niet te lang op een been te hangen en wip af en toe wat heen en weer van de bal naar de hiel van de voet. Neem eventueel andere schoenen mee en laat eenmaal thuis je benen en rug lekker masseren. Geen partner? Boek een masseur! Natuurlijk doet een warm bad ook wonderen. En, wie fit is heeft er minder last van. Naar de sportschool dus.Algehele malaise

Algehele malaise

Te moe om ook maar aan het woord feest te denken, of ingestort na de feestdagen door de drukte? Zorg ervoor dat je geestelijk en lichamelijk fit bent, dan voorkom je dit. Dus, boek je zelf in bij een personal trainer op de sportschool. Door te sporten wordt je weer snel fit en je blijft ook fitter bij inspanningen. Bovendien zorgt een toegenomen spiermassa ervoor dat je voedsel beter en sneller verbrandt waardoor de kans op gewichtstoename aanzienlijk afneemt.

Holistische massage

Ga ook op zoek naar een prettige yogaleraar of pilatesclass voor een combinatie van zowel mentale als fysieke kracht. Wat sessies bij een hypnosetherapeut en/of een holistisch masseur laten je vooral snel en effectief geestelijk weer op kracht komen. Zorg verder voorafgaand aan de feestdagen en in de paar weken erna voor rust in je agenda. Oh ja, een weekje Curaçao daarna is ook niet verkeerd.

SOS op het feest

Je kunstnagel breekt, een van de hakken van je schoenen laat los, je loopt een ladder in je eyecatching panty op. Wat nu? Check bij je nagelstyliste of ze ook in gevallen van nood buiten de winkeltijden om op een mobiel nummer bereikbaar is. Zorg anders dat je een kunstnagel met lijm en lak bij je hebt als eerste hulp en ga zo snel mogelijk naar je styliste voor reparatie. Laat natuurlijk ook vlak voor de feestdagen je nagels nog bijwerken en grondig checken. De hakkenramp los je op door ze voor het feest nog bij de schoenmaker te laten inspecteren en neem altijd een reservepaar mee. Koop panty’s waarvan je weet dat ze echt niet ladderen en neem wederom reservepanty’s mee.

Oppeppers tussen de afspraken door

Van high-tea naar diner naar party. Hou je het vol? Neem tussen alle afspraken door even de tijd om tot jezelf te komen, voordat je in januari gevloerd in bed ligt. Neem een lauwwarm bad van ca. 36 C om te ontspannen zonder dat je loom wordt. Een beetje badolie erbij met een mint- of dennengeur doet wonderen. Fijn zijn ook een middag in de sauna of spa – neem dan een algenpakking die de huid ontgift en de geest lekker ontspant, en een half uurs massage. Trek je terug op de bank met een goede film en geef je spieren ondertussen een massage met een houten ‘spin’ of massageroller. Een paar geurkaarsen aan  – lavendel, roos en jasmijn zijn aanraders – brengen een ontspannen sfeer in huis. Een hazenslaapje kan ook aangenaam zijn, net zoals een warm voetenbad. Tijdens de feestjes frist je gezicht enorm op van een gekoelde waternevel over je huid. Zet een gevulde verstuiver in de koelkast.

Lees ook deel 1 van onze fitte partytips

FIJNE JAARWISSELING, NAMENS ONS ALLEMAAL VAN HET TEAM BEAUTYJOURNAAL! PROOST….

 

Lees ook