shop Bapscarcare Siliconen Littekengel Bapscarcare gel is een nieuwe generatie siliconengel voor littekenbehandeling, verrijkt met vitamine E. Bekijken Geen kilo’s erbij Wist je dat we gemiddeld 2 kilo aan komen tijdens de feestdagen? Vergeet het lijnen achteraf, de kans op jojo-effecten is veel te groot. Bovendien, lijnen is vreselijk ouderwets. Slim eten gaat nu volgens […]

06:35 - 03:57
luistertijd 06:35 - leestijd 03:57

Geen kilo’s erbij

Wist je dat we gemiddeld 2 kilo aan komen tijdens de feestdagen? Vergeet het lijnen achteraf, de kans op jojo-effecten is veel te groot. Bovendien, lijnen is vreselijk ouderwets. Slim eten gaat nu volgens de principes van het South Beach Dieet.

Geen bewerkte koolhydraten en suikers

Vermijdt bewerkte koolhydraten en teveel suiker, zoals wit stokbrood, sauzen, aardappelen, witte pasta’s en rijst en koek en snoep. Hierin zitten teveel suikers die je bloedsuikerspiegel te snel laten stijgen, waardoor je in no time weer honger hebt. Neem volkorenvarianten van deegwaren en vlees of vis, kaas (geen roomkaas, wel feta), olijven en groenten. Bruin stokbrood dippen in wat olijfolie werkt ook goed tegen een te snel stijgende bloedsuikerspiegel. Noten als snack zijn prima en een toetje met vers fruit en een klein beetje ijs is lekker en een chocolaatje ook.

Liever champagne dan cocktails

Wat drank betreft zijn rode en witte wijn aanraders bij het eten. Kies als aperitief liever champagne dan whisky en vergeet de cocktails maar. Maak een lekkere spritzer van wijn met Spa rood. Drink ook niet teveel vooraf, want ook dat maakt hongerig.

Weg bij het buffet

Onze tips: zorg dat je al wat gegeten hebt voordat je de deur uitgaat. Honger is funest! En zie de feestdagen niet als een legitiem excuus jezelf vol te stoppen. Het zijn hele gewone dagen, waarop je gewoon normaal eet: een kwestie van mind setting dus. Ga ook niet lekker staan socializen bij de buffettafel, blijf op afstand om de verleiding te weerstaan. Eet langzaam en schep kleine beetjes op. Ga liever voor een tweede ronde als je echt nog honger hebt.

Opgeblazen gevoel

Vooral van meelrijke en vette snacks zoals oliebollen en appelbeignets speelt je maag op. Neem geen risico’s en haal ze bij een banketbakker met reputatie of check de jaarlijkse test in het Algemeen Dagblad. Een goede oliebol is luchtig van structuur en ligt zeker niet als een baksteen op je maag. Sla tijdens een diner ook rustig een gang over als je een te grote variatie aan voedsel niet makkelijk verwerkt. Gestoomde, geroosterde  en roergebakken gerechten zijn ook minder belastend omdat er minder of geen vet wordt gebruikt. Een misselijk gevoel zou kunnen verdwijnen door het eten van yoghurt. Neem ook een paar maagzuurremmers in je tas mee.

Nooit meer een kater

Een kater voorkomen kan op verschillende manieren. Probeer de anti-katerpil, te koop bij de drogist of neem van tevoren een aspirine en/of voor het slapengaan 1000 mg vitamine C. Drink de volgende ochtend een litertje water en slik een vitamine B supplement. Eet een flink, maar gezond ontbijt met o.a. ook fruit – vooral papaja vanwege de hoge dosis vitamine c en goede enzymen tegen een onrustige maag en hoofdpijn en banaan vanwege de hoge dosis potassium – en als dat niet lukt, probeer een glas water met een flinke theelepel zout en acht theelepels suiker te drinken tegen het uitgedroogde gevoel.

Ho Stop – onze chemicus Lida Schoen is het hier absoluut niet mee eens, ze laat ons weten:

Drink langzaam

Een kater voorkom je natuurlijk ook door tijdens het feest of diner regelmatig af te wisselen met bronwater of vruchtensap, geen alcoholische dranken door elkaar te drinken en gewoon matig én langzaam te drinken. Eten helpt ook, omdat een gevulde maag de absorptie van alcohol in de bloedbaan vertraagt (stukjes stokbrood doen ook al wonderen).

 Doffe huid

Een week of twee flink socializen en het is aan je huid af te lezen. Veel binnen zitten, weinig frisse lucht en beweging, te weinig slaap en rust. Je huid ziet er verlaten uit en zelfs door je make-up heen is het ontbreken van de sprankeling te zien. Natuurlijk, ga tussendoor eens een avond vroeg naar bed en maak tijd vrij voor een stevige wandeling in het bos of aan het strand. Uitwaaien! Maak je huid elke avond grondig schoon en neem de tijd om een lekkere romige nachtcrème in te masseren. Goed voor een rozige teint, net zoals ’s ochtends even splashen met koud water. Doe er als extraatje een serum onder voor een betere vochtbalans en een gladder huidoppervlak. Boek als het kan tussen door een afspraak bij je schoonheidsspecialiste en slik nu even heel routineus je anti-oxidanten multivitaminen. Vitaminen A, C, en E ondersteunen een gezonde huidconditie.

Rode vlekken

Typisch een gevolg van flink make-up gebruik in combinatie met een verblijf in te warme ruimtes. Als je hier last van hebt, begin dan al een paar weken van tevoren met een speciale dag- en nachtcrème tegen een overgevoelige geïrriteerde huid. Het helpt je huid sterker te worden zodat de kans op vlekken afneemt. Vermijdt make-upproducten die de kans op vlekken vergroten, zoek alternatieven. Vraag bij de parfumerie naar een speciale groene of blauwe camouflageprimer voor onder je foundation . Het egaliseert je teint weer. Maak je huid na de feestjes grondig schoon en neem een kalmerend masker. Ook oogdruppels zouden rode vlekken kunnen verminderen. Ga tussendoor sporten of uitwaaien, zonder make-up op.

Lees ook deel 2 van onze Damage Control serie!

Lees ook